0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #620 -: Март 07, 2012, 16:10:16 pm »
Момичета след пункцията колко дни болничен дават, преди даваха по 1 месец?

При стимулиран цикъл-дават 30 дена,а на ЕЦ-10 дена.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #621 -: Март 07, 2012, 16:15:23 pm »
avallon , аз в момента съм в стимулация с подарени ми лекарства. Док нямаше нищо против. Така че прецени си, то зависи колко са разликите в цените на лекарствата, които ще са ти необходими. Не всичко е вярно около скандала с лекарствата и не всички лекарства са по-скъпи у нас.Но аз аз също смятам, че особено за първи опит, много трудно ще можеш да си поръчаш лекарствата предварително, защото както е казала vvi, лекарите решават какви ще са лекарствата и дозите в хода на самата стимулация. А при първи опит те самите няма как да са наясно как ще реагираш. Моята първа стимулация беше по дълъг протокол, 17 дена, няма да ти казвам с какви количества лекарства, докато ми улучат дозата и фоликулите тръгнат да растат. Сега вече док си знае и директно си почвам с по-високи дози.  
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #622 -: Март 07, 2012, 16:28:40 pm »
Благодаря ви момичета. Ей така е като слагам коня пред каруцата, ама въпроси въпроси, и то като нищо не мога аз сама да си подредя и предвидя и да знам как, къде ,какво, колко и защо - така е. А искам да знам. В този контекст и с риск да досаждам  за проследяването питам се и ако някой може да ми каже дали ще може някои от УЗИ-тата да си ги правя в Пловдив. Проблем имам с почивнитв дни. Зная че дават болнични, обаче в нашата фирма болнични и отпуска са много много лоши думи ... в болнични и със счупен крак съм идвала на работа, а и няма кой да ме замести. Утре съм на преглед при док. Стаменов и след утре каза "действаме", къс, дълъг протокол - нищо не зная още.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #623 -: Март 07, 2012, 16:28:49 pm »
pimi благодаря ти  :D
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #624 -: Март 07, 2012, 22:49:24 pm »
avallon, чувала съм от момичета, които не са от Сф, че някои от прегледите и манипулациите си правят в техните градове. Мисля, че док работи с много лекари от цялята страна и ще ти препоръча кой в Пловдив да те следи, когато е небходимо и не можеш да пътуваш. Успех!
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #625 -: Март 08, 2012, 09:16:35 am »
Аз съм правила УЗИ прегледи, за биопсиите в Пловдив - Селена. Вярно, цялото загубено време е половин час, цената на фоликулометрия е 40 лв. /солената цена компенсира времето/, оттам - нататък - "има течност, няма течност", "май се е спукал но не съвсем", "легни на кушетката ръцете под дупето, че така ми е по-удобно да извърша прегледа" - някак си губи се връзката и смисъла, като не ме гледа лекуващия лекар, аз при най-малко съмнение въртях спешния телефон, СМС атаки.
Бях спокойна :), защото бяха фоликулометрии за биопсия, пък и нито за миг не се оставях напълно в "чужди ръце".

За стимулация, категорично не бих се доверила на друг, освен лекуващия лекар.
В деня на УЗИ прегледите, се дава кръв за хормони, гледа се лигавица, преценя се комплексно на момента как да продължи стимулацията, следващи прегледи и т.н.
*
« Отговор #626 -: Март 08, 2012, 09:52:56 am »
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!БЪДЕТЕ ЖИВИ,ЗДРАВИ,ЩАСТЛИВИ И МНОГО ОБИЧАНИ!                                       
« Последна редакция: Март 08, 2012, 11:06:10 am от sole »
« Отговор #627 -: Март 08, 2012, 10:57:34 am »
Честит празник мили момичета! Желая ви сбъднати мечти и много усмивки!  :ballons:
« Отговор #628 -: Март 08, 2012, 13:55:33 pm »
някои свободен час за доктор Стаменов че ни записаха за догодина а времето си лети
« Отговор #629 -: Март 08, 2012, 14:18:47 pm »
Момичета, как точно започва протокола? Казаха ми да отида на втори ден от цикъла за къс протокол. Някой ще говори ли с мен, ще ми обяснят ли нещо?
*
« Отговор #630 -: Март 08, 2012, 18:25:54 pm »
Имел, ще те прегледат на УЗ, тогава може да говориш с лекаря, ще ти напишат листче за хормони и около обяд отиваш на регистратурата, където ще ти дадат номерче за манипулационната, за да ти сложат инжекциите. И там (в манипулационната) ще ти кажат трябва ли да ходиш и вечерта за инжекции.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #631 -: Март 08, 2012, 19:08:31 pm »
Честит празник мили момичета! Желая на всички да бъдете винаги красиви, уверени, обаятелни, загадъчни, неустоими, влюбени и щастливи или просто ИСТИНСКИ ЖЕНИ!  :youwoman:
*
« Отговор #632 -: Март 08, 2012, 21:40:03 pm »
Честит празник,милички!
Много здраве и сбъдване на най-съкровенната мечта!На следващия 8-ми март всички да сменяте пелени и да гушкате ревящи бебета!
« Отговор #633 -: Март 08, 2012, 22:14:24 pm »
Честит празник, момичета!

Подарявам почти пълна опаковка утрогестан, както и нефидипин. Ако някой ги иска да ми пише :)
« Отговор #634 -: Март 09, 2012, 07:58:12 am »
В този контекст и с риск да досаждам  за проследяването питам се и ако някой може да ми каже дали ще може някои от УЗИ-тата да си ги правя в Пловдив.
Авалон, би ли споделила какво сте решили с доктора? Ще може ли да ги правиш в Пловдив и при кой лекар ще те изпрати. Аз също съм от Пловдив, последния път бях по къс протокол и през ден пътувах за София за прегледи, хормони и лекарства. Даваха ми някои от инжекциите да ги бия сама или в манипулационна по избор.
Като разбереш, моля те да споделиш. Ще ми бъде полезно за следващия опит.
*
« Отговор #635 -: Март 09, 2012, 10:41:58 am »
Тара, iva17благодаря. Вчера не стигнахме до това. Другия четвъртък пак съм на преглед.
За стимулацията естествено ще си се доверя на док. Стаменов. За узита ще отида навсякъде другаде но не и в Селена. Мъжо ми е доктор, със специалност АГ - верно не пректикува..., та има при кой да отида по негова преценка и на док. Стаменов, а и доки знае че са колеги, стига да разреши. Това са ми първи стъпки в тази клиника - не зная как стоят нещата.
Това, което знам за сега е че ще съм по дълъг протокол с блокаж. Следващия преглед ще ми е на 16-ти ден. Предполагам иска да проследи как съм без хапчета , без нищо(вчера ми беше 9-ти ден и дебелината на лигавицата беше 7мм, един доминантен фоликул 12 мм и 4-5 дребни).
papa2011 имам ли инфо ще ти кажа.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #636 -: Март 09, 2012, 12:02:23 pm »
Момичета,във връзка с въпросите за това кога ще отсъстват лекарите - сутринта по радио Витоша в Тройка на разсъмване по повод кампанията Човечността има лице,която стартира отново казаха ,че днес и утре (9 и 10.03) във Боровец има семинар по репродуктивните проблеми- та и нашите доктори са там - в какъв състав незнам,но д-р Стаменов със сигурност е там
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #637 -: Март 09, 2012, 12:09:50 pm »

И малко инфо по въпроса :))))

http://www.vitoshaonline.com/n/view/8750

« Отговор #638 -: Март 09, 2012, 15:55:39 pm »
По време на прегледа ми др. Стаменов каза, че в неделя ще си бъде на работа.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #639 -: Март 09, 2012, 16:02:39 pm »
Здравейте милички! Предстои ми да правя цветна снимка и ако някоя от вас скоро е правила да ми каже кога да си запиша час за нея. МЦ би трябвало да ми дойде тези дни.