0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #780 -: Март 18, 2012, 11:29:21 am »
Тара, абсолютно си права за изследванията. Всички тези, които си посочила, се правят още в самото начало на диагностициране на причините за стерилитета. Но понякога е по-добре късно, отколкото никога. Ти явно си имала късмет на добър лекар още в самото начало. За съжаление по необясними за мен причини много от лекарите работят на посоки, като в повечето случаи се съсредоточават върху жената.
Barklet, ти също си права. Едва ли някоя от нас иска да се прави на специалист по репродуктивно здраве. Ние трябва да сме спокойни, да имаме пълно доверие на лекуващия лекар, че прави всичко необходимо за нашето лечение, без да се налага да го контролираме, като ровим във форуми и съпоставяме процедурите си с тези на други момичета. Но дългото и напразно чакане изтощава, поражда съмнение и ни прави критични. Много са случаите на усложнения и излишно протакане във времето поради лекарска некомпетентност. Такава ни е държавата, такова ни е и здравеопазването.
Боги, много добре се развиват при теб нещата. Желая ти при следващия цикъл с лека стимулация да успеете да съберете на куп всички ембриончета и след това ЕТ.
Бари, стискам палци твоите ембриончета да излязат борци и след две седмици да ни зарадващ с + тест.
Желая хубав ден на всички.
« Последна редакция: Март 18, 2012, 11:33:43 am от disi22 »
« Отговор #781 -: Март 18, 2012, 11:36:25 am »
Момичета помагайте!!!
Извадихме в четвъртък на естествен цикъл 2 яйцеклетки,едната хубава, другата не, но то нормално за хормони Е2-150, ЛХ-13, фоликули 17 и 13 мм. преди прегнила.
Ембриолозите ми се обаждат всеки ден, оплодила се е, на втория ден разделила се е, и днес на трети ден казват ембриона е добре, но няма днес да правим трансфер, ще изчакаме утре или в другиден.
Нямаше да се притеснявам толкова, ако вадехме лесно яйцеклети, но ние вадим трудно, иначе са хубави и стават отлични ембриони.Случвало ли се е на някой? Знам, че до бластоцист оставят , ако има повече ембриона,дали наистина е добре ембриончето?
*
« Отговор #782 -: Март 18, 2012, 12:19:59 pm »
velichkaz,не се притеснявай! Щом са казали,че ще отложат трансфера значи ембриона е хубав и има потенциал!Не е задължително да е на втори ден! При мен док каза,че ако извадим и се получи ембрион ще го изчака да види как се развива и тогава ще реши дали да го връща(може би и при теб ще е така), а не просто да го върне и да се тъпча с лекарства 17 дни. ( Е, за съжаление нищо не извадихме и няма какво да проследим.)
*
« Отговор #783 -: Март 18, 2012, 16:54:37 pm »
Аз съм комбинация ЗЕТ-бластоцисти 2 бр. и ЕЦ-1бр.и си го отглеждаха до 5ти ден без проблем.
« Отговор #784 -: Март 18, 2012, 18:41:46 pm »
Да споделя нещо с вас.  :oops: Вчера сутринта като ходих до WC видях на тоалетната хартия, че започвам да кървя, казвам си "хайде най-накрая да ми дойде, че да ми олекне" защото от няколко дни съм кълбо от нерви, подута съм, постоянно ме боли корем, гърди и т.н. Дори се обадих на секретарките и си записах час за снимка  /вчера ви разказах/. Обаче, до края на деня имах болки, но нямах грам кървене, днес цял ден отново нищо.  :? Какво става, днес ми е 32 ден от МЦ, до сега трябваше да ми дойде защото аз съм с 28-29 дневен цикъл. Миналият месец правих стимулиран опит, който завърши с отрицателен резултат. Чудя се цикълът след стимулация нормален ли е или ????  :ask: Помагайте!
« Отговор #785 -: Март 18, 2012, 18:50:05 pm »
Папа и при мен бе така.При цикъл 28-29-я ден ,но след стимулирания ми опит този път ми дойде на 35 ден като преди това само една вечер(може би на 32-я ден) ми прокапа малко ,а на другия ден нищо.Дори очаквах да ми е доста болезен цикъла след опита,но за мое щастие всичко си е като преди.
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #786 -: Март 18, 2012, 19:28:59 pm »
Papa, и на мен вторият цикъл след стимулирания опит ми дойде на 35 ден при цикъл 28-29 дни, бях се шашнала.
vvi,me4e, благодаря Ви за успокоението, явно док е преценил да изчакаме да видим дали ще се развие на по-късен етап, тъй като имам трансфер на 3 ден на естествен цикъл-неуспешен,дано се развие,...божа работа, ще пиша какъв е резултата!
*
« Отговор #787 -: Март 18, 2012, 19:29:54 pm »
disi22, повечето неща ги изследвах докато се бяхме заели да подобряваме спермограмата. Да, бях насочена, отделно четях тук и се самоизследвах, по два-три пъти. И това не е за препоръчване:), добре че ми мина. Отказвах да приема, че една спермограма маже да е пречка, исках нещо за себе си по-така.

Когато ме пратиха да изследвам НК клетки, излязоха в норма с изключение на един показател вместо 12 беше 14. Поразговорихме се с имуноложката, очаквах някакво много сложно обяснение за причините да варират клетките. Тя погледна анкетната карта, която бях попълнила и продължи, че могат да влияят инфекции като хламидии,токсоплазми, CMV. Аз както си я слушах, бръкнах в папката и подадох листите с изследванията, където са отметнати, че такива нямам. Тя ми вика "а, вярно си ги изследвала"  и продължи, че можело и най-малка настинка да разбута клетките.  Аз на свой ред бутнах агапурина в шкафа и без това постоянно ми кървеше от носа и казах на доктора, че съм приключила с  НК клетките. Реших да го давам неглиже. Колко е правилно ще покаже времето:)
*
« Отговор #788 -: Март 19, 2012, 12:52:23 pm »
Благодаря, за отговорите момичета.
Уикенда се отдадох на природа и почивка, порадвах се на хубавото време и реших, че ВЕЧЕ не ми е от полза да расъждавам какво е трябвало и какво съм пропуснала. Утре слагам декапептила и каквото сабя покаже. Чела съм доста, мислех си че ще питам доки за всичко - да ама не. Мислех да питам за биопсия не е ли хубаво да направим , да питам и да искам ИМСИ, да искам хетчинг.... и т.н. Все работи, за които трябва да знаят специалистите - кога, как и защо се прилагат. Като гледам как работят, с колко народ ежедневно се занимават .... едва ли имат време и нерви да обясняват на някоя, като мене прочела нещо, решила че за по-сигурно го иска това нещо, а то всъщност няма смисъл от него или в конкретния смисъл не е нужно да се прилага. Не мисля, че това е моя работа да знам. Смятам, че здравната култура опира до това, което периодично в живота трябва да се прави, напрмер като периодичния АГ преглед с цитонамазка (може и да греша), за мен е повече от здравна култура да съм наясно с особеностите на АРТ - това вече смятам че е в компетенцията на специалиста. Да за жалост грешки стават... Ето пример - в т. 2.10. пише че по индикации се тества хламидиаза, това не означава че е в задължителните, другите - да.
Ох, не знам  - в крайна сметка това ми е ПЪРВИ ОПИТ.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #789 -: Март 19, 2012, 15:00:04 pm »
И дано да ти е успешен!  :wink:
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #790 -: Март 19, 2012, 17:29:28 pm »
Нашият втори опит завърши неуспешно. След 3 теста- не се знае, бременна, небременна, накрая край. Д-р Персенска каза, че е имало бременност. За моя много голяма изненада се оказва, че проблема е в моите яйцеклетки, които били по-лоши от сперматозоидите. Сега ще правим генетични изследвания. Само дето се чудя чак сега ли видяха това ембриолозите? Докато чакаме последната заповед от фонда иска да пробваме на спонтанен цикъл, което незнам точно какво означава и докъде се стига.
Давам си малко почивка, че съм много объркана- в работата незнам докога ще ме търпят, кой е правилния път, вярното решение и т.н. и т.н.
Желая на всички много успехи и слънчево настроение.
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
« Отговор #791 -: Март 19, 2012, 19:31:38 pm »
Здравейте момичета! Днес мина моята ЦС и за мое щастие всичко мина добре. Тръбите са идеални, както се изрази д-р Митова, защото тя ми я прави. Трябваше да е д-р Стаменов, но днес в клиниката беше невероятна лудница и нямаше как да ми я направи той. Сега сме на 05.04 за коментари по снимката и да направим план как ще вървим по-нататък.

« Отговор #792 -: Март 19, 2012, 20:13:31 pm »
Здравейте момичета!
Мога ли ви попитам утре ме викат за хормони два дни преди пункция,трябва ли да е на гладно и жадно?!пропуснах да питам :oops:
Много късмет и положителни емоции на всички   :D

Вярвам!!!!
*
« Отговор #793 -: Март 19, 2012, 20:17:29 pm »
Не зная какво да Ви отговоря!  :? Всичко е много индивидуално! Но със сигурност преценките кога и какви изследвания да се назначават не са наша работа! Многото четене във форумите може да създаде доста неприятни емоции, но понякога има и добри съвети, както се получи при мен! Аз съм благодарна на всички момичета, които споделят опита си, защото наистина никой няма време да се занимава с нас. Въпреки, че принципа на информираното съгласие изисква да ни разясняват подробно всяка процедура. А разходката сред природата в хубавото и слънчево време наистина е най - добрия вариант за зареждане на душата с положителни емоции! :D
*
« Отговор #794 -: Март 19, 2012, 20:18:50 pm »
Не е необходимо! Ако е ПКК, обаче, ще трябва да не си пила кафе и да не си хапвала!
« Отговор #795 -: Март 19, 2012, 20:29:24 pm »
Благодаря Диси  :)

Вярвам!!!!
« Отговор #796 -: Март 19, 2012, 22:23:07 pm »
Здравейте момичета! Днес мина моята ЦС и за мое щастие всичко мина добре. Тръбите са идеални, както се изрази д-р Митова, защото тя ми я прави. Трябваше да е д-р Стаменов, но днес в клиниката беше невероятна лудница и нямаше как да ми я направи той. Сега сме на 05.04 за коментари по снимката и да направим план как ще вървим по-нататък.

Като ветеран от Клиника Малинов искам да кажа, че д-р Стаменов не прави ЦС и "лудницата" в клиниката е нормално състояние.
Успех момичета!
« Отговор #797 -: Март 19, 2012, 22:34:09 pm »
Искам да добавя,че преди година д-р Стаменов ми прави ЦС и да ви питам случвало ли се е на някоя от вас да отложат трансфер заради остро респираторно заболяване и прием на антибиотик?
« Отговор #798 -: Март 19, 2012, 23:03:47 pm »

Като ветеран от Клиника Малинов искам да кажа, че д-р Стаменов не прави ЦС и "лудницата" в клиниката е нормално състояние.
Успех момичета!

Къди, знам, че е лудница, но за първи път от както съм пациент на клиниката виждам толкова много хора там.

Бебешори за хормоните не е нужно да си гладна и жадна.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #799 -: Март 19, 2012, 23:21:48 pm »
Дани, аз при една от стимулациите си бях болна, но още като видях, че се разболявам, казах на д-р Стаменов и той ми изписа антибиотик. Не помня обаче дали в деня на трансферара още го пиех. Но едно момиче беше много болно, с висока температура и кашлица и него го отложиха. Може би зависи от конкретния случай и до колко си зле.

А иначе за лудницата в клиниката всеки ден е различно. Аз съм пациентка от януари 2009 г. и според мен само понякога е супер лудница. В повечето случаи всичко си е нормално, като изключим чакането разбира се, което аз вече след три години дори не отчитам. Такива легенди се носят вече, че едно момиче ме пита дали да си вземе два дни отпуска, за да успее да мине на първичен преглед. Защото такива страшни неща била прочела, че не се и надява да успее за един ден :) Ще каже човек, че сме денонощно в клиниката.
« Последна редакция: Март 19, 2012, 23:24:24 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)