0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Много отдавна се каня да пусна такава тема. Търсих ,но не намерих подобна.  :oops:
Имам такъв проблем от край време - болки при секс и след това /ниско долу/. Болката се появява и при изправяне от стола - режеща и придърпваща /направо ме кара да се превия на две/. Ходила съм на преглед преди години,заради това ...още не знаех,че няма да мога да забременея. Не ме взеха на сериозно. :oops: Интересното е ,че при самия преглед - мануалния имам предвид - при опипването ,не я усещам тая болка.
Моля ви,споделете ако сте имали някога такъв проблем и какво ли може да значи ? 8O  Сраствания,киста,ендометриоза ...знам,че няма как да ми отговорите ,то това може само с лапаро да се види .
Просто искам да споделите вашия "челен" опит по този въпрос. Случвало ли ви се е такова нещо ? Лекува ли се ? Дали пък там не се крие причината за незабременяването ми ? :(  :dontknow:
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Болки при секс ? Какво може да значи ?
« Отговор #1 -: Юни 15, 2006, 23:39:42 pm »
Ели на мен ми се е случвало при киста.Миналият месец имах две и пак имах болки.Даже като че ли се научих и вече по това познавам кога имам неспукан фоликул.
Как си ти?
Успех!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Юни 16, 2006, 06:50:51 am »
Вероятните причини включват възпаление на яйчниците, ендометрит и обърната матка (когато матката ви е наклонена назад вместо напред!Поне аз мисля така......... но чак да те кара да се превиеш на две????...странно....Но наистина само с лапаро може да се разбере.Ако имаш възможност направи едно лапаро то може да ти даде отговори и по другите въпроси и съмнения!!Успех мила! :lol:
*
« Отговор #3 -: Юни 16, 2006, 08:42:19 am »
и аз бях така но при мен се далжеше на васпаление на яичниците
*
« Отговор #4 -: Юни 16, 2006, 08:55:38 am »
Възпаление на лявата тръба - при мен преди време. Когато док пипна на определено място, просто подскочих на стола. Може би това не ти върши работа, щом при теб при прегледа не те е боляло, но пък и мен не ме болеше, докато докторът не каза "А тук?" и ...подскочих.. :oops:
« Отговор #5 -: Юни 16, 2006, 09:03:54 am »
Имах подобни симптоми, диагнозата се оказа киста. Но за откриването на такава е достатъчен само УЗ. Ако сонографиите са чисти, вероятно причината е другаде.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #6 -: Юни 16, 2006, 09:57:54 am »
При мен от сраствания -същия вид болка. Опитен хирург от старата школа може да ги опипа, поне при мен стана така. После при ръчен преглед и д-р Стаменов ги локализира, болеше ме отвън като се опипваха, не отвътре.
До преди месец при нарастването на матката се разкъсваха и болеше невъобразимо много. Сега съм пети месец и вече няма болка.
Друго предположение - проблем с пикочния мехур, боли по подобен начин, можеш да пуснеш едно изследване на урина, ако нямаш скорошно.
Винаги има вероятност да са ендометриозни сраствания.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #7 -: Юни 16, 2006, 09:57:57 am »
И аз имах такива болки моите бяха по скоро от срастванията, но може и кистите да са играели роля доста време ме болеше. А инъче за режещата болка при ставане и сядане още от баба знам, че това се дължи на възпаление. Обърни си внимание защото подобни възпаления не лекувани водят до по-сериозни неща.Успех  ти желая.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #8 -: Юни 16, 2006, 10:00:09 am »
Най-вероятно е някакво възпаление!!! Пусни си МБ!!! И ако нямаш скорошни изследвания за микоплазма и хламидия ги направи отново. Успех Ели!!! И пиши какво става след това!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #9 -: Юни 16, 2006, 10:10:00 am »
1. Най-безобидното е 'обърната матка'. Аз съм с такава, но не мога да кажа, че боли силно, по-скоро е някаква по-висока чувствителност!
2. Инфекция на влагалището. Чувала съм за болка при гъбички и други такива...
3. Раничка във влагалището или на шийката на матката
4. Киста или поликистоза на яйчник - обаче и на прегледа боли и то доста
5. При изменение на тъканта на матката ПАП 3 и 4 съм чувала, че също боли...

При всички положения трябва да отидеш на лекар, който да направи съответните изследвания и да излезе със становище по въпроса - така не се живее мила...
*
« Отговор #10 -: Юни 16, 2006, 10:35:54 am »
Цитат на: ushco
4. Киста или поликистоза на яйчник - обаче и на прегледа боли и то доста

Моята не ме болеше - нито в нормално положение, нито при секс, нито пък при прегледа. Ако е киста, не би ли трябвало да се види, пък и да се напипа при прегледа?
*
« Отговор #11 -: Юни 16, 2006, 11:16:54 am »
Да, вижда се и се напипва при преглед, но останах с впечатление, че е ходила на лекар преди доста време...
А моя поликистозен яйчник болеше даже при лек опип от страна на гинеколога, а и за кистите съм сигурна, че болят при преглед особенно ако са големички
*
« Отговор #12 -: Юни 16, 2006, 11:35:10 am »
ushco,
Моята я измериха 4,6мм и не ме болеше. Явно всички усещат различно...
Обърнатата матка не се ли вижда също при преглед?
Ако е така нещата, които се виждат (а не са видяни) може би не са проблема, според мен - сраствания или някакво възпаление...Все пак е добре да отидеш при лекар, който да те вземе на сериозно. Аз не мога да повярвам, че си отишла с оплакване "болки" и така и не ти е поставена диагноза...
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #13 -: Юни 16, 2006, 13:35:33 pm »
Ели,

не е задължително при кистички да имаш болка, при мен нямаше никаква, дори и по време на преглед, вероятно защото не бяха и мн.големи - 26 и 23мм. Възможно е да е по-скоро от някакви ендометриозни сраствания, все пак доколкото си спомням са ти правили цв.снимка и тя е показала двустранна проходимост, така че едва ли са сраствания по тръбите. Възможно е и др. да е причината, например, при сестра ми, сексът винаги е бил болезнен (поне переодично), а си забременя от раз. Незнам на какво се дължи това, тя все пак има обърната матка, вероятно заради това е така:).

Пожелавам ти успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #14 -: Юни 16, 2006, 14:04:44 pm »
Освен всички предположения на момичетата и още едно: тънка лигавица. При мен беше подобна болката.

*
« Отговор #15 -: Юни 16, 2006, 15:25:18 pm »
Това дето го описваш ми звучи все едно аз съм го писала. Ендометриоза и СРАСТВАНИЯ. След лапарото всичко изчезна, остана само болката по време на секс, но тя е от обърнатата ми матка.
*
« Отговор #16 -: Юни 16, 2006, 18:14:11 pm »
При мен пък тази болка се оказа от хламидиялна инфекция, а точно тази инфекция крие ужасни последствия  :cry:  :cry:  :cry: , една от които е незабременявенто. Непременно се изследвай  :!:  :!:  :!:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #17 -: Юни 16, 2006, 20:47:21 pm »
Благодаря на всички за отговорите !:balk_21:
  Въпросните болки ги имам ...не помня от кога ,може би 10 години. От преди да започна да правя бебе.
Лекувала съм възпаления на яйчници няколко пъти ,като ученичка. Лекувала съм и хламидий /последно се изследвах 2004 - изследване със секрет  и ми беше отрицателно ,на приятеля ми също/. Имала съм и възпаление на стената на пикочния мехур ,по времето ,когато лекувах хламидийте. Имала съм и кисти,последно на прегледа при Маркова преди два месеца на УЗИ се видяха ,по нейните думи "множество малки кистички,но не е толкова фатално... 8O " каквото и да значи това. Преди около три години имах голяма функционална киста 4,5 см.,но тя се пукна. МБ правих преди няколко месеца и беше чиста. Нямам течения,събрежи и т.н.
Нямам никакви операций.  Матката ми не е обърната или поне незнам да е,но все при някой от безбройте прегледи щеше да се види. Още повече ,че имам правен и кюртаж ,заради съмнение за полип на матката /нямаше полип/. Значи тънката лигавица също отпада,като вариант,при УЗИ-тата винаги е била "на ниво" :)  Дори е била удебелена понякога.
Най-достоверна ми се вижда версията за кистите .Също е възможно да има остатъчни сраствания от стари възпаления. Може би и хламидийте са нанесли ,някакви поражения преди да ги изтребя... :(
Знам ли... :dontknow: Сега нямам възможност за лапаро,но ми се струва ,че все някой ден и през това ще трябва да мина. Чувствам го някакси :wink:  Кой знае какви "изненади" ще излязат.
 Сега съм решила да отида да изпробвам възможностите на прочутата апаратура на Д-р Давидков ,че при него още не съм ходила.Да не се обиди ,че съм го пропуснала  :lol:  Да видим той какво ще успее да види ...
Абе много кофти работа с тия болки...който се сеща още нещо да пише !!!   :balk_113:
*
« Отговор #18 -: Юни 16, 2006, 21:32:47 pm »
Ели а Маркова какво каза за болките?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #19 -: Юни 16, 2006, 21:49:37 pm »
Мила Ели по това което си описала последно си мисля че ще са найвероятно някакви сраствания.Другите неще ги изключвам!
Успех при доктор Давидков!Пиши как са нещата! :balk_68: