0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #500 -: Юли 06, 2012, 22:42:35 pm »
В нас Марти също сутрин и вечер е все още на мляко,ноооо Криси го отказа на 11м. и вечеря супата от кухнята :P
*
« Отговор #501 -: Юли 07, 2012, 03:09:40 am »
На нас ни е още рано, имаме още 2 месеца, но следя темата с удоволствие. За сладките картофи, аз за първи път ядох преди 5 дни на гости и много ми харесаха :) Даже си помислих, че е тиква....Много е вкусно и аз мисля да захраня първо с него...Много четох за захранването като цяло, и наистина вариантите са толкова много...Иска ми се поне към това да подходя "правилно" (след кърменето, което едвам ми се получи), но кое е правилно  :lol: :lol: :lol:
Четох на няколко места, как някои майки замръзяват сезонни плодове предвиждайки, че няма да ги има когато ще захранват бебето с тях. Та, се чудя, дали да замръзя череши, праскови и кайсии за да мога да захраня септември/октомври с тях?

*
« Отговор #502 -: Юли 07, 2012, 13:53:37 pm »
Искам и още нещо да питам относно АМ. Аз я дохранвам с хипоалергично АМ, но бебето не ми е алергично към нищо. Просто след родилното купих една такава кутия и тя вече си откарва 3ти месец на същото. Още на първият преглед попитах педиатъра дали да сменим АМ с някакво друго и тя каза да съм продължавала с това докато още кърмя. Като спра съм щяла да го сменя. Обаче един ден в аптеката ми казаха, че било безмисленно да давам НА при положение че бебето нямало алергии за момента и да го сменя с обикновенно.
П.С Аз и давам на Gallia, кое според вас е най-хубавото?

« Отговор #503 -: Юли 07, 2012, 14:15:32 pm »
Някъде из темите бях чела мнение на д-р Бърди, че да се дава НА на бебе без доказана необходимост е безсмислено.

Намерих Хумана 2 в първата аптека на Слънчев бряг, да живеят немските туристи! :D
*
« Отговор #504 -: Юли 07, 2012, 14:23:18 pm »
Момичета, искам да направя подарък на приятелка. Кое е по-удачно? Дали блендерът на Авент или обикновен пасатор?

Ето това е блендерът:
http://www.philips.co.uk/c/avent-baby-preparing-for-feeding/scf860_24/prd/

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #505 -: Юли 07, 2012, 15:59:54 pm »
Според мен е пасаторът. Имам един такъв блендер, седи с в най-горният шкаф вече доста години и съм го позлвала сигурно 3 пъти. Пасаторът обаче е много удобен за бебешка храна.

« Отговор #506 -: Юли 07, 2012, 19:03:31 pm »
момичета, най-добрата вечеря зьа детето поне до 1г. си е млякото. Кашата с плод аз лично съм я давала за следобедна закуска между 4-6 часа. След това към 8-8.30 мляко.

И аз съм на това мнение, но вече минаваме годинката (извинявам се, че не го споменах при липсата на подпис) и за това се зачудих какво да правя с вечерите. Иначе по същия начин давам каша с плод в 5.00-6.00 часа и после суче към 9.00, понеже не иска да пие от шише :(. Съмнява ме, че кърмата може да не е много по това време и може би е добре нещо твърдо да похапва (не че скоро ще спре да суче, то иначе няма заспиване :()... Киселото мляко май ми се вижда подходящо, но нещо не успявам да го въведа, все й е твърде кисело, понеже гледам да е по БДС. Някаква препоръка за марка?
*
« Отговор #507 -: Юли 07, 2012, 23:07:39 pm »
Ванюш, някъде из форума имаше тема за киселото мляко; нещо от рода "каква марка кисело мляко предпочитате"? Върти ми се нещо за Бор Чвор и Верея, но не съм сигурна. Аз съм давала тези двете- от 3% нагоре.
Спомням си, че аз пробвах 1-2 пъти чисто- не го яде, но с овесени ядки го яде. Също онзи ден му сложих малко в гювеча от кухнята, че ми се стори доста сух и си го изяде с кеф(но това беше за обяд). Може пробваш с бисквити или плод. :D

*
« Отговор #508 -: Юли 08, 2012, 00:33:12 am »
Аз давам Бор чвор и Сердика, моя син ги яде само чисти, има ли бисквитка вътре или плод да си го ям  :lol:
Вечеря още не съм въвела, кърмим се, особено в тая жега и през деня набляга на млякото.
*
« Отговор #509 -: Юли 09, 2012, 09:41:42 am »
В такъ случай спокойно можеш да въведеш една лека вечеря към 8 часа, например зеленчукова супичка с малко сухар и преди заспиване да си суче :)
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #510 -: Юли 10, 2012, 17:46:12 pm »
Та така дилема голяма,докато сме на морето мисля да купя храната за деца предварително т.е. да не ги храня с храна от там.НО предложете какво да им взема пюрета или да приготвя в нас и там в хладилник :ask: .
Ако е пюрета то те трябва да са 12+,а те дали са едро смлени защото децата дъвчат и не искат да е на каша.Иначе ядат всичко на обща кухня са.

Та то не е една беля трябва и закуска сутрин и закуска следобед,хайде единият е на АМ сутрин и вечер,ама другият е изцяло на твърда храна.Киселото мляко с бисквити и попарата е ясно ще нося ел.кана :D,ама друго.За 5 дена трябва да има манджа,че иначе мене ще изядат :lol:

Приемам предложения и съвети на драго сърце
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #511 -: Юли 10, 2012, 18:09:02 pm »
Та така дилема голяма,докато сме на морето мисля да купя храната за деца предварително т.е. да не ги храня с храна от там.НО предложете какво да им взема пюрета или да приготвя в нас и там в хладилник :ask: .
На морето също живеят хора и си хранят децата. Имаме тук съфорумки, не мисля, че ходят до София за храна :-). Това в кръга на шегата, но ако все пак решиш да носиш, според мен по-добре купи готови пюрета, за да е по-сигурно, че няма да ги съхраняваш неправилно. Да държиш храна за 2 седмици в хладилник е все едно да питаш за проблеми. Освен ако не я стерилизираш, ама то егати колко сложно става. Между другото, те и пюрета се продават на морето :-)

« Отговор #512 -: Юли 10, 2012, 18:15:01 pm »
Братовчедка ми в момента е в Приморско, дъщеря й е 1г.7м. и я е записала на детска кухня там. Кухнята е в Бургас, но всяка сутрин разнасят храна по курортите, просто провери за тази опция.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #513 -: Юли 10, 2012, 21:48:12 pm »
Как правите попарата, с какъв чай, колко масло, колко сирене?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #514 -: Юли 10, 2012, 22:06:47 pm »
Аз също ако отида на море ще взема готови пюрета. Едно че е по-лесно, друго, че няма се чудя дали е стерилизирано, годно и т.н.
А това с разнасянето на храна от детска кухня по курортите - не знам,но аз не бих взимала. Кой знае в какви условия "пътува" :?

Силванче, най-добре първо да я правиш с водичка. Или пък с някакъв чай, който е пил досега. Масълце- на върха на ножа, сиренце -колкото кибрит/орех казват, сухар-мисля, колкото прецениш.

П.П. Брейй, тоз Жорко много голям станал вече  :D :D :D

*
« Отговор #515 -: Юли 11, 2012, 11:22:29 am »
Иванита условията, в които пътува храната мен не биха ме притеснявали. Колите минават за разрешително в БАБХ, а то не е така лесно. Но и купуване на бурканчета е вариант.
Аз като пътувам или сме на бурканче или някой от нас яде подходяща за него храна и си яде в заведението с нас.
Силванче попарата я правя все още само с вода, 2 сухара(в жегите не яде и 1) масло и сирене на око, но до 30гр сиренето, масло до 1чл
« Отговор #516 -: Юли 13, 2012, 11:27:51 am »
Момичета , помагайте , че в чудо се видях .Моята беба е вече на почти 40 дни. От скоро сме само на АМ. Педиатъра ми каза да й давам по 120 мл .на три часа . Това добре , ама тя като е будна на втория час поча неистово да реве и иска да яде . Не са колики , защото като днес  я оставих да реве и на втория час и половина й дадох да яде се успокои и заспа , значи е гладна си мисля . Нормално ли е това и как да я накарам да яде на три часа , като при адаптираното мляко трябва да има такъв промеждутък .Не й стига млякото , или ...  :(
Дано някой от вас с опит успее да ми даде съвет .
*
« Отговор #517 -: Юли 13, 2012, 13:10:49 pm »
Дидомира, ние на вашата възраст бяхме на смесено хранене. С АМ се хранехме на два часа и малкия пиеше по около 80мл. Нашата лекарка не ни е казвала, че трябва да даваме АМ на интервал от 3 часа. Според мен детето си огладнява по-рано и иска да си пие на по-малък интервал, но доколкото знам не трябва да падате на интервал под 2 часа (така беше писал Д-р Бърди)
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=22516.msg780820;topicseen#msg780820

*
« Отговор #518 -: Юли 13, 2012, 13:46:36 pm »
Дидомира пробвай с по-голямо количество, ако не може да го изяде, но пак се буди гладна си храни по-често според мен. Само да не е през час съответно както и Рачко казва.
« Отговор #519 -: Юли 13, 2012, 14:04:52 pm »
Дидомира, ние на вашата възраст бяхме на смесено хранене. С АМ се хранехме на два часа и малкия пиеше по около 80мл. Нашата лекарка не ни е казвала, че трябва да даваме АМ на интервал от 3 часа. Според мен детето си огладнява по-рано и иска да си пие на по-малък интервал, но доколкото знам не трябва да падате на интервал под 2 часа (така беше писал Д-р Бърди)
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=22516.msg780820;topicseen#msg780820

благодаря ти!