0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #600 -: Юли 30, 2012, 20:36:52 pm »
И още нещо да ви питам, какъв е вкуса на каша от елда, сладък ли е?

Кашата от банан му е любимата на малкия, а оризовата каша и с плодово пюре едва хапва, та да знам какво да купувам.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #601 -: Юли 30, 2012, 22:31:58 pm »
И още нещо да ви питам, какъв е вкуса на каша от елда, сладък ли е?

Кашата от банан му е любимата на малкия, а оризовата каша и с плодово пюре едва хапва, та да знам какво да купувам.

Как така "каша от банан"?
Елдата на мен ми сладнеше, Елиа я хареса, но май предпочита овес  :D
*
« Отговор #602 -: Юли 30, 2012, 22:43:41 pm »
Къди предполагам, че става въпрос за зърнена каша с банан-от няколко зърна е не само ориз примерно.
Кашата елда на Хумана беше сладка, моя син първия път я омете после не щеше и да помирише, но той с всички каши беше така и тотално му ги спрях. Елдата, която купувам и варя не е сладка.
*
« Отговор #603 -: Юли 30, 2012, 22:51:12 pm »
Мен ако питате няма никакъв вкус, но малкия я яде :-D

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #604 -: Юли 30, 2012, 23:37:59 pm »
Имах предвид банановата каша Слънчо.Искам да взема елда с плодове Слънчо.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #605 -: Юли 31, 2012, 10:24:07 am »
Момичета, давали ли сте АМ с неразливаща чаша или пък шише с лъжица. Чудя се дали да взема такава - едната девойка тотално отказва да пие АМ от биберон. Смених всички видове шишета и биберони /каучукови, силиконови, с по-голям отвор на биберона/ нищо не става. И с лъжицата не сме много на "ти" но някак си успяваме да пробутаме кашата или пюрето. АМ обаче изобщо не иска да пие нито сутрин нито вечер. Педиатъра каза да започваме да даваме попара сутрин но ми се иска поне до годинката да останем на АМ.
Надявам се всичко това да се дължи на зъбите, вече има един но така или иначе "зъбоникненето" ще продължава а АМ все трябва някак да го пие.
Вече със сестра й са като мечо и клечо - разликата име е килограм и половина. Да чукам на дърво тя има добър апетит.
*
« Отговор #606 -: Юли 31, 2012, 12:51:22 pm »
И аз се интересувам от даването на АМ по този начин. Малкия вчера пукна още едно шише(нали все си ги хвърля през решетките на кошарата) и остана с 2, ама едното му е за водата. Мисля вече няма смисък да купувам. Това ще ми е оправданието да му купя чаша :-D

*
« Отговор #607 -: Юли 31, 2012, 14:48:04 pm »
рина, защо не правиш попарата с ам?
*
« Отговор #608 -: Юли 31, 2012, 14:53:55 pm »
Рина то такава чаша така или иначе ще купиш за в бъдеще та може да пробваш от сега.
И аз с въпрос за неразливните чаши. Аз купих една Томи-типи. Не тече колкото и да я тръска и блъска, нооо като пие по време на хранене влиза в чашата  от храната в устата му парчета  8O и трябва да я измия, че ако оставя става лигава вода, т.е. според мен се разлага храната или нещо от рода. Та вие какви чаши ползвате?
http://www.koalabebe.com/productv/1893/tomi-tipi-tommee-tippee-explora-easy-drink-beaker-nerazlivashta-se-chasha-330-ml.html   ето тази е нашата чаша.
*
« Отговор #609 -: Юли 31, 2012, 15:15:11 pm »
рина, защо не правиш попарата с ам?

Вероятно така ще стане - след като въведем глутена. Мисля да започна с каша от овес, по съвет на момичетата тук.
« Отговор #610 -: Юли 31, 2012, 20:55:46 pm »
И моите не искаха в началото АМ, но лека по лека свикнаха. Може би вида АМ не им ахресва. Знам, че някои бебета имат предпочитания. Ние сме на Фризо 3 и те са ок с него.
АМ може да слагаш във всякакви пюрета, картофено, спамак...оризова каша.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #611 -: Август 02, 2012, 15:34:53 pm »
О, да слагам АМ в зеленчуковите пюрета - просто самостоятелно не го иска.
Въведохме глутена с овесена каша. Четох тук, че е добре след това да се дава ечемик, ръж и накрая пшеница.
Как давате ечемик - търсих каши от ечемик, но не откривам освен в комбинация с други зърнени култури?
« Отговор #612 -: Август 02, 2012, 16:00:18 pm »
О, да слагам АМ в зеленчуковите пюрета - просто самостоятелно не го иска.
Въведохме глутена с овесена каша. Четох тук, че е добре след това да се дава ечемик, ръж и накрая пшеница.
Как давате ечемик - търсих каши от ечемик, но не откривам освен в комбинация с други зърнени култури?

Аз дадох бисквити на Плазмон с царевица и ечемик.
*
« Отговор #613 -: Август 02, 2012, 16:06:08 pm »
Къди, за тези ли става въпрос? http://www.bebeshop.bg/biskviti/369-plasmon-bishkoti-biberon-s-gluten.html
« Отговор #614 -: Август 02, 2012, 17:05:11 pm »
Къди, за тези ли става въпрос? http://www.bebeshop.bg/biskviti/369-plasmon-bishkoti-biberon-s-gluten.html

Да, а в последствие купих и бисквити на Плазмон 6 зърна.
« Отговор #615 -: Август 03, 2012, 15:21:32 pm »
И аз давах на Плазмон в началото, много им харесваха. Понякога сгъстявах кърмата с тях, вечерно време, пиеха си я.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #616 -: Август 03, 2012, 15:30:44 pm »
Момичета благодаря ви.
Къди, след като видях Елиа на една снимка с джанки - голяма красавица е - ти даваш ли такива сливи и как ги приготвяш?
« Отговор #617 -: Август 03, 2012, 16:18:47 pm »
Момичета благодаря ви.
Къди, след като видях Елиа на една снимка с джанки - голяма красавица е - ти даваш ли такива сливи и как ги приготвяш?

Пробвах да й дам сурови в един биберон за смучене /ако се сещате има едни такива с мрежичка/ не й хареса, твърде кисело й дойде. Днес й дадох вишни, също пресни направо от дървото - изяде ми пръстите  :D
*
« Отговор #618 -: Август 03, 2012, 16:40:37 pm »
мдам и моята Деси обожаваше вишни, даже си бях замразила за зимата, била е малко по-голяма от Елиа първото лято :)
« Отговор #619 -: Август 06, 2012, 09:02:19 am »
Момичета , с какво мажете дупето? От вчера виждам , че дупето на беба е по -зачервено от нормалното . Аз я мажа всеки път с крем бочко , но в тия жеги явно не помага особено !