Надежда, на мен възглавницата ми помагаше за болките в гърба и кръста а от това спях и малко повече:)
Не съм си купувала специална такава, макар да има, които после могат да се ползват и при кърменето на децата, но пък аз не съм се и надявала да кърмя и поне за мен сметнах, че е излишен разход.
Ползвах обикновена възглавница за сън но по твърда, и понеже като теб не можех изобщо да лежа по гръб защото се задушавах и ми прилошаваше, я прегръщах с крака, като подпирах/повдигах леко и корема си.Надявам се да ти помогне и на теб.
Ето тук може да прочетеш малко повече за тях и с какво помагат.
http://bremennost.bg/vazglavnica-za-bremenni.htmlМежду другото и досега спя така:)
Винаги съм с 2 възглавници:) На мен лично ми е голямо облекчение.
А за лежането по гръб те разбирам много добре. Когато ме приеха в болницата за постоянно наблюдение преди раждането, трябваше да мерят тоновете на бебетата всяка сутрин. Първите 2 дни акушерките си мислеха, че се лигавя като им казвах, че не мога да лежа по гръб и едната ми се скара, че не можела да намери тоновете на третото бебе. Е, легнах по гръб и след 5 минути като започна да ми става лошо и почти изгубих съзнание разбра, че не са капризи и лиготии та и в картона ми бяха написали да не ме слагат легнала по гръб:)
Извинете, че съм така подробнна де:)) Напоследък ме е налегнала една носталгия по бременното ми време:))))))))