Това беше най-страшния тътен, който съм чувала! Не знам вие дали го чухте преди да разлюлее, но звукът беше ужасен, имах усещането, че блокът пада!
После самото земетресение. Признавам, инстинктите ми за самосъхранение се сбориха с майчинските. Леглото на Ники е между три подпорни стени - демек защитено. Обърнах се по гръб в леглото и исках да избягам с него, но чувах какво става в хола, коридора и кухнята. Всичко се изсипа от библиотеката, една купа с миди падна в кошарата за игра на Ники, ако беше през деня, щеше да му разбие главата! Миди, които бяха в тази купа ги чистих до сега. Книгите - най-тежките бяха навсякъде.
Много се ядосах на мъжа ми, беше "Абе то ще мине, кво се стягаш". Аз не спах и само слушах кучетата. Виеха на умряло преди всеки трус, после млъкваха и 2 мин. по-късно ни почваше следващ трус. Усетих много силно 4 труса, в 4:30 вече заспах. Преди всеки будих Калоян да сме на нисък старт да бягаме.
Мисля да приготвя една раница за бягство, защото нещо нямам доверие на Перник. Снаха ми каза (някаква изтекла и непотвърдена информация), че община Перник е поръчала изследване на сеизмологичната активност преди седмица. Сеизмолозите са казали, че има опастност от 7 по рихтер тази седмица! Ако това е истина....
П.С. Ето го, инфо от 6 май, публикувано само тук:
http://www.7heplace.com/news/8810/