0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #720 -: Август 07, 2012, 10:39:58 am »
слава Богу, че не ми се налага да пътувам и съм в София :-)
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #721 -: Август 07, 2012, 10:41:54 am »
Благодаря ти, Анаженс!
При мен проблемът е, че не съм информирала шефовете за тези неща и не искам да ги информирам, така че не мога да ползвам болничните. Но затова пък си имам gp - сега има летни вируси и какво ли още не ;)
според вас струва ли си да се прави трансфер само на едно прясно ембрионче?
Съкровище, за броя на ембриончетата трябва да се разберете с лекаритее те ще ти кажат колко е необходимо, всичко зависи от това на каква възраст си и от качеството на самите ембриончета , чувала съм , че на някой правят трансфер на едно единствено ембрионче на ЕЦ!Но нямам представа как ще е при теб, би трябвало да го изкоментирате това с доктора който те следи!
Дано се развие добре тогава :-) Паживьом-увидем ;)
Айнщайн
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #722 -: Август 07, 2012, 10:44:12 am »
слава Богу, че не ми се налага да пътувам и съм в София :-)
Определено ще ти е по - лесно да се справяш!Успех дано това е твоят начин за едно, а пък може и две красиви и здрави бебчета! :D
« Отговор #723 -: Август 07, 2012, 10:46:23 am »
Аз също съм си взимала болничен от личната лекарка за по един ден и то няколко пъти уж че ми е паднало кръвното и съм ходила в София на преглед, нямало е проблем до сега.
Желая много усмивки на всички и успех.
« Отговор #724 -: Август 07, 2012, 10:55:20 am »
Дано успеем момичета в тази хубава Драконовска година! :-)
Аз много се успокоих, че вече стъпих в тази клиника след година и иполовина чакане и вярвам, че сме в добри ръце! Другото зависи от Господ!
Мимичи, много се радвам, когато "видя" прясна бремелинка :-)
Айнщайн
« Отговор #725 -: Август 07, 2012, 12:31:45 pm »
Аз като не съм от София и ми издават болничният там в клиниката и си тръгвам след това да не би да съм в нарушение или трябва да стоя в София :wink: и кой ще те разбере да не говорим, че никой не го следи това! :D
Дано това да ни е проблема!

В болничния пише къде трябва да бъдеш - обикновено в къщи (в който и град да е това).
*
« Отговор #726 -: Август 07, 2012, 12:33:09 pm »
Сега се притесних да не би да не е добре резултата, защото  като изчислих ЧХГто не се удвоява на 48 часа а на 32 . Това притеснително ли е.

Спокойно, mimi4i! Всичко е наред. Д-р Стаменов изрично ми обясни и на мен, която имах подобни притеснения (моето бета ЧХГ на 11-ти ден беше 1080, а на 13-ти - 4659), че при ембриончетата върнати на 5-ти ден деленето е по-бързо и затова и ЧХГ-то нараства по-бързо. Имаш си час за преглед, стискаме палци да видите плодните сакчета и да се успокоиш. Макар, че после ще се притесняваш за сърчице, после пък за нещо друго и така, докато навърши/навършат поне пълнолетие.  :lol:
« Отговор #727 -: Август 07, 2012, 12:49:10 pm »
Благодаря ти Боги. Да наистина притесненията край нямат, като мине едното идва друго и т.н.Изобщо не съм очаквала че ще има такива тревоги. Преди да започна да чета форумите, не знам защо но съм си мислила че веднъж да забременея и всичко е готово, но не би имало още много да теглим. Успех
*
« Отговор #728 -: Август 07, 2012, 12:55:44 pm »
Притесненията започват от положителния тест. :lol:
5.5 г. по-късно няма никаква надежда да спрат. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #729 -: Август 07, 2012, 15:24:54 pm »
Притесненията започват от положителния тест. :lol:
5.5 г. по-късно няма никаква надежда да спрат. :wink:

Това ми хареса  :bighug:
« Отговор #730 -: Август 07, 2012, 16:35:58 pm »
Момичета, при започване на инвитро процедура (евентуално с лека стимулация-не сме уточнили още) от предишния цикъл ли се започва- с блокиране, или не? За първи път ще ми е и се чудех,защото искам горе долу да си изчисля кога да започна, за да може самия транфер да се състои октомври. Скоро докторът излиза отпуска и септември май ще го изпуснем...
*
« Отговор #731 -: Август 07, 2012, 16:41:43 pm »
Зависи по какъв протокол си.По дълъг започва от предишния месец, по къс от месеца в който ще е трансфера.

« Отговор #732 -: Август 07, 2012, 20:05:56 pm »
Блокиращата инжекция винаги ли се поставя на 20 ден от цикъла или зависи колко дни цикъл имаме?
Разбирам, че същинската стимулация започва 14 дни след блокиращата инжекция. Късно ли е ако стимулацията започне не на ден 14, а 15ти или 16ти ден?
Блокиращата инжекция се поставя след овулация, не е задължително точно на 20-ти ден.
Действието й продължава 28 дни и в този период трябва да започне стимулацията. Не е проблем да се изчака ден-два-три. При мен се е налагало отлагане, защото цикълът не беше свършил в деня на първата инжекция.
много благодаря за отговора, това ме успокоява :) Чудя се защо изчакваме 14 дни при положение, че блокиращата инжекция има 28 дни действие? Или защо не започва по-рано същинската стимулация?
« Отговор #733 -: Август 07, 2012, 21:39:12 pm »
Мерси, Боги, а има ли значение къде се прави относно резултатие?

ю
Всяка лаборатория ползва различни методи за изследване и различни референтни стойности. Аз съм в София и тестовете съм ги правила или в Кандиларов или в Малинов. В клиниката няма да те похвалят, че бързаш с теста. Там резултатът ще ти го каже лекар и няма да ти го дадат на регистратурата. Каквото и да решиш, където и да направиш теста, какъвто и да е резултата - моят съвет е да не спираш лекарствата преди да повториш теста и да говориш с лекаря си.
И аз съм от София, би ли ми казала къде мога да си го направя за 17лв?
*
« Отговор #734 -: Август 07, 2012, 23:12:19 pm »
Ппоследно в Малинов - 18 лв., Кандиларов - май беше 21 лв., Цибалаб -17 лв.
Това беше преди доста месеци, така че можеш да провериш и сама какви са актуалните цени на сайтовете на лабораториите.
« Отговор #735 -: Август 07, 2012, 23:33:04 pm »
Ок, мерси много, ще проверя!:)
« Отговор #736 -: Август 08, 2012, 08:04:55 am »
Ох, днес 10-ти ден след ЕТ си направих уринен тест и е отрицателен. Много се разстроих :balk_145:
*
« Отговор #737 -: Август 08, 2012, 08:23:54 am »
Защо уринарен, само си създавате нерви и лоши емоции така.Ако бързаш направи кръвен.

« Отговор #738 -: Август 08, 2012, 08:43:06 am »
Защо уринарен, само си създавате нерви и лоши емоции така.Ако бързаш направи кръвен.
напълно подкрепям :-)
Айнщайн
« Отговор #739 -: Август 08, 2012, 09:55:02 am »
Момичета, появи се след час и 1/2 втора мнооого  бледа черта на лентовия тест. Ще ви послушам и ще си направя кръвен, дано да е добър резултата, стискайте палци.
 :bighug: