Аз не съм "еко", признавам си
. Но мисля, че сушилнята, която използвам през зимните месеци, е много по-безвредна за околната среда от пушека, който бълват комините на къщите около нас и заради който трудно се диша от края на октомври, та до началото на април.
Дани, точно както си го описала
![Very Happy :D](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_biggrin.gif)
тези кумини, дето пушат, за да топлят през зимата, по същият начин се произвежда електричество, но в промишлени количества и промишлени кумини
Jbrul, сушилните в Америка са на ток, не на газ. За мен "излишно" е само това, което може да се избегне. Примерно, за да чуя новините, трябва да консумирам електроенергия. Няма как да ги "чуя" ако не консумирам електроенергия. А прането може да си изсъхне и от само себе си, без да се пъха в сушилнята. А тази вода, дето изливаш в мивката е дистилирана и е идеална вода за ютия (ако гладиш)
Иначе за това, как в бг ( и други държави ) зимата е влажна, студена, жилищата са малки и прането не съхне, следователно е необходима сушилня, или домакинства, които по необходимост ползват сушилня, не говорих.
Не мога да се съглася, че целият приземен етаж в Америка (айде и там има изключения, но като цяло си ги мързи) е перално помещение, в което не могат един простор да опънат, а вместо това си сложили телевизор, диван (които използват веднъж в годината, защото холът с големият телевизор и диван са на другият етаж), а сушат в сушилни от мързел.
Иначе за здрав и за разум и за американец в едно изречение и дума не може да става :р Едно време като заминах в Англия и все си виках "ех, българите кви сме тъпи и загубени, защо не може и нашата държава да стане така добре организирана като Англия", но откакто се преместих в Америка, заобичах България с цялата си душа и вече наистина разбрах какво е тъпост, глупост, назадничавост и идиотщина. И то НЕ е в българина или в България...
Иначе за екологията, по-лесно е, когато не ни минава през ума и не ни се налага да знаем, че проблем подобен някъде съществува. Но това не прави проблемът по-маловажен или по-малко съществуващ. Най-лесно за обяснение и за разбиране --> ние дишаме кислород и издишаме въглероден диоксид. Когато се произвежда ток (пушека в кумините --> въглероден диоксид) все едно сме дишали и издишали. Проблемът не е в тока толкоз, колкото в изсичането на горите и дърветата. Защото те фотосинтезират, превръщайки въглеродният диоксид в кислород, страхотно нали
Така че ако не ви се лишава от сушилнята, садете дръвчета, цветя и/или им се радвайте. И дори и да решите, че екологията не е за вас, подкрепяйте хората, които са се вманиачили
![Smile :)](http://91.215.216.238/forum/Smileys/default/icon_smile.gif)
защото като всеки ресурс (в случая кислород), когато потреблението е повече от производството, един ден ще се събудим и няма да има какво да дишаме.
Аз промишлената и другата консумация не мога да контролирам. За мен е важно, като се огледам и си задам въпроса "ощетих ли аз днес с нещо природата" и "мога ли по някакъв начин, било то и чрез затруднение, за "оттрудня" природата" да съм доволна от отговорите и от действията си.