0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #420 -: Септември 10, 2012, 22:56:51 pm »
И Благовест се задави един път и направо побелях като платно като го видях как не може да си поеме въздух. :( И аз знам, че детето трябва да се обърне по корем върху ръката, като главата му да е под нивото на тялото и да се потупа по гърба. Обаче ми казаха да съм го натиснала под диафрагмата. Има ли нещо такова?

*
« Отговор #421 -: Септември 11, 2012, 03:42:31 am »

П.П.
...затова питам Доктора, след като проверих в гугъл.
Разбирам  - и на Гугъл не вярваш :-).
[/quote]

Естесевено, че не вярвам, там се пишат всякакви неща, често абсолютно противоречиви.
Ама то на мен "толкова ми разбира главата", както се беше изразила по мой адрес в друга тема. Това човешката злоба край няма.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #422 -: Септември 11, 2012, 06:40:37 am »
Естесевено, че не вярвам, там се пишат всякакви неща, често абсолютно противоречиви.
:-) това дори не си спомнях, че си била ти, докато не го каза сега.
Гледай сега, опитах се да ти кажа, че това е елементарна инфомация, която можеш да си намериш и сама и че след като сте в норма нямаш за какво да се тревожиш. Написах го понеже е пълно с хора,  които не четат, а искат а им се достави на готово нещо, което е факт,а не изисква професионална преценка, поне докато не е извън нормата. Не е толкова трудно да се намери такава инфомрация от достоверен източник или поне да се опита да се потърси какво е писал Бърди по въпроса.  Ти обаче дършиш да ми покажеш,че не ти е възможно да се справиш. добре, вярвам ти.
Ето какво е писал доктора: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=22516.msg838448#msg838448 Не виждам какво има да си говорим повече за това.

*
« Отговор #423 -: Септември 11, 2012, 06:57:32 am »
Ами, ето това е приказка, с това трябваше да започнем и само това ме интересуваше - мнение на Доктора по въпроса.
Все пак ще имам предвид ситуацията и в бъдеще ще си задавам въпросите към Доктора в лични съобщения, за да не притеснявам хората тук.
Благодаря
*
« Отговор #424 -: Септември 11, 2012, 11:10:36 am »
Ами, ето това е приказка, с това трябваше да започнем и само това ме интересуваше - мнение на Доктора по въпроса.
Все пак ще имам предвид ситуацията и в бъдеще ще си задавам въпросите към Доктора в лични съобщения, за да не притеснявам хората тук.
Благодаря
Вместо да тормозиш Доктора на лични, просто ползвай търсачката на сайта, все може да е писал нещо по въпроса. След като Боби успя да намери тема, значи и другите могат  :wink:
И да, абсолютно е права, че повечето не си правят труда да прочетат дори предната страница, защото нямат време за губене, а все ще се намери някой с мнооого време за губене да пише едно и също нещо през 5 дни.
Уважавайте и личното време на другите (включително и на Д-р Бърди), не само своето, за да Ви уважават и те!
« Отговор #425 -: Септември 11, 2012, 22:53:27 pm »
Здравейте докторе,
Не съм писала от мноого време, но отново съм в безизходица и ви моля за помощ.
Сина ми е вече на 4 години. От октомври имаме проблем с неспираща хрема. Ходи на детска градина и отговора на лекарите е че докато ходи на градина ще си има хрема.
Единственото, което са показвали резултатите е мураксела. Изписваха ни какви ли не капки. От декември до март въобще не ходи на градина. През януари беше в болница с пневмония. Но хремата не спира и не спира. Максимум е спирала за 1 седмица, но се усеща, че има задна хрема. От февруари до май не слагахме никакви капки, а се консултирахме с хомеопат и приложихме и такова лечение. Но резултат отново нямаше. През май направи бронхит и през юни отново. От хремата винаги започва да кашля и явно слиза към белите дробове.
Водих го при специалисти УНГ, но те си изписват капките и казват, че ще се оправи.
Ходихме на море там хремата спря, но щом се върнахме отново започна. А сега не ходи на градина.
След 10 дни ще го водя на алерголог.
Направо не знам вече какво да правя...

Попитах в аптеката, но не им е познато.
намерих го в ebay:
http://www.ebay.com/itm/Neilmed-Sinus-Rinse-Pediatric-Starter-Kit-Relieves-Allergies-Sinus-Symptoms-/160743040130?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item256d082482
Да го взема ли? Как и колко често трябва да се ползва?
Или да търся нещо друго тук?
Да, това е. Вземете и един "набор" прахчета ( те се продават отделно като "консумативи").
Ако не намирате детски, вземете за възрастни- ползвайте 1/2 прахче в този случай.
Ползваме дестилирана вода, или преварена, или минерална. Тези Бг термини "трапезни" и т.н. нещо не ги схванах, простете... много години вече съм извън Бг.  :(

Ред:
* правим носни и фарингеални посявки в добра лаборатория.
* след това, започваме промивки - сутрин и вечер
http://www.youtube.com/watch?v=OndIV7_Ktf8
* спирате да слагате в нослето каквото и да е било!
* ако имате достъп до добър УНГ- можем да заведем за изключване на трета сливица. Ако нямате достъп- може да се направи една странична рентгенография на назофарингс за наличие на трета сливица.
* спираме банани, шоколад за известно време.

Пишете след 2-3 дена, и след като излязат посявките.

Здравейте докторе,
* Прилагам файл с изследванията, които ни направиха
* Правим промивки със Sinus rinse
* В носа започнахме да слагаме Назонекс (описание по-долу)
* УНГ каза, че има трета сливица и като цяло сливиците му са уголемени, но не нещо тревожно
* Спряли сме бананите и шоколада
* Заведохме го на алерголог и резултата  е, че е алергичен към цъфтящи треви и два вида плесени. Каза, че със сигурност хремата и кашлицата се дължат на алергия.
Изписа ни лечение за 4 месеца:
1) Singulair 4 mg sachettes - всеки ден по 1
2)Назонекс - по едно впръскване във всяка ноздра веднъж на ден за 10 дни. След това 10 дни почивка и отново се повтаря - 4 месеца
3) Aerius - 3 ml - веднъж дневно - 10 дни. След това Xizal - 2х5капки - 10 дни. Редуват се за по 10 дни 4 месеца

Започнахме с предписаното лечение и в момента детето няма изтичаща през носа хрема и кашлица. За задна хрема не мога да определя, но нослето му не хърка както преди.

Притеснявам се от резултата от посявката. УНГ и личния лекар ми обясниха, че Haemophilus parainfluenzae е нормална бактерия за всеки и не трябва никакво лечение. Но според това, което прочетох не съм сигурна дали е точно така.
Може ли проблемите му да идват от тази бактерия, а не от алергия?
Разчитам на Вашето мнение и съвети.
*
« Отговор #426 -: Септември 12, 2012, 00:19:08 am »
Благодаря
Вместо да тормозиш Доктора на лични, просто ползвай търсачката на сайта, все може да е писал нещо по въпроса. След като Боби успя да намери тема, значи и другите могат  :wink:
И да, абсолютно е права, че повечето не си правят труда да прочетат дори предната страница, защото нямат време за губене, а все ще се намери някой с мнооого време за губене да пише едно и също нещо през 5 дни.
Уважавайте и личното време на другите (включително и на Д-р Бърди), не само своето, за да Ви уважават и те!

Това частен форум ли е, само за вас богоизбраните?
Не съм останала с впечатление Доктора да е изтормозен, отговарял ми е човека. Или вие искате да не питаме, че да има време за вашите въпроси? Защо е нормално 150 майки да зададат един и същи въпрос за повръщането на кърмачетата и Доктора да им отговаря търпеливо на всички, а не е нормално аз да си задам моя въпрос?
И пак питам, защо трябва да се тези критики и нападки, вместо да си помагаме.
Повече няма да коментирам темата, мисля, че е достатъчно, но не е лошо да се поосъзнаете!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #427 -: Септември 12, 2012, 00:32:09 am »
@milichka

Моето скромно мнение е че трябва да лекувате изолираното. И оттам са всичките Ви проблеми най-вече!
Останалото ми "мирише" на Г-н Мустаков!!   8O  :wink:  8O
Простете.

Какво бих направил лично?

* 10 дена Зинат ( цефуроксим), в три дози дневно, с контролна посявка на 3-4 ден от началото и 3-4 дена след края на лечението. Ако детето не е алергично към него.
* Бих спрял всичко друго, бих дал Аеруис само, в последните 4 дена от лечението със Зинат.
* Аз лично избягвам на всяка цена да давам Сингюлер! За 4м "лечение с Аериус и Назонекс, ЗА МЕН лично, И РЕЧ не може да става.

Може ли да дадете алергичните тестове да ги погледна?
« Последна редакция: Септември 12, 2012, 23:17:40 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #428 -: Септември 12, 2012, 00:41:41 am »
Благодаря

Това частен форум ли е, само за вас богоизбраните?
Не съм останала с впечатление Доктора да е изтормозен, отговарял ми е човека. Или вие искате да не питаме, че да има време за вашите въпроси? Защо е нормално 150 майки да зададат един и същи въпрос за повръщането на кърмачетата и Доктора да им отговаря търпеливо на всички, а не е нормално аз да си задам моя въпрос?
И пак питам, защо трябва да се тези критики и нападки, вместо да си помагаме.
Повече няма да коментирам темата, мисля, че е достатъчно, но не е лошо да се поосъзнаете!

Ако позволите, ще Ви кажа няколко неща.
* Не обичм "агресивните", "пробивните". Имам лоши спомени от България, може би, а и по характер съм тих и кротък човек. Мразя тези навици дълбоко, както мразя манталитета "Мустаков" в медицината. Вече 16 години живея в обстановка на културно и кротко поведение.
* По това, за което питате, има тонове изписано за 7 години откакто съм тук. С удоволствие бих Ви отговорил ако прочетете малко, и после питате.
* За повръщането при кърмачета пиша непрекъснато, от страх да не почнат с "Нексиуми" и други глупости, когато може просто да се решат нещата. Както и да предпазя от пилорна стеноза, ако може да е това. Нещо, което иска спешна намеса.

* На много майки отговарям веднага, защото познавам от години децата им, и понякога те имат нужда от спешност. Разбира се, когато мога. Ако Вие "работите" с мен скромно, културно и възпитано, и Вас ще опозная добре.

"...Не съм останала с впечатление Доктора да е изтормозен."

Това все пак само аз го зная, не е ли така? 9800 поста тук не са малко. И изобщо това звучи малко грубичко, да си го кажем откровено.

Та, така... накратко.
Sir Alec Guinness
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #429 -: Септември 12, 2012, 00:46:09 am »
Или вие искате да не питаме, че да има време за вашите въпроси? Защо е нормално 150 майки да зададат един и същи въпрос за повръщането на кърмачетата и Доктора да им отговаря търпеливо на всички, а не е нормално аз да си задам моя въпрос?
даам, точно това е, как пък го уцели. Искам да не питаш, че да има време за моите въпроси :-)
Гледай сега, ще се опитам пак да ти го обясня - ти задаваш въпрос кога се затваря фонтанелата. Не е като да сте извън норма, да имате някакъв проблем като повръшането, което си споменала, да са ти казани различни неща от някого.  В съобщението ти не пише никаква причина кое те притеснява. Пише само, че лекарката ти казала, ама ти не и вярваш и толкова. Най-малкото да беше написала защо смяташ, че имате проблем, но нямаш какво да напишеш, понеже нищичко не си погленала никъде.Нямаш някаква причина да си разтревожена, а ей  така хрумнало ти да провериш кога се затваря и що да не питаш доктора, тъй и тъй е тук. Ми това е неуважително.

П.П.Не съм видяла че докторът е отговорил, докато съм писала.
« Последна редакция: Септември 12, 2012, 00:48:34 am от Bobbie »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #430 -: Септември 12, 2012, 00:47:25 am »
Бих искала да попитам Доктора, кога е нормално да се затвори фонтанелата напълно? Питам, защото моето момче е на почти 14 месеца, фонтанелата му е колкото върха на показалеца ми и имам чувството, че е така от доста време. Да допълня, че той се роди с много голяма фонтанела, но си мисля, че трябва да се затваря вече. БГ педиатърката ми каза, че се затваря до 18-20 месеца, ама аз и нямам вяра и затова пак питам. Дали има връзка, че детето още не е проходило?
Ще се радвам, ако и другите мами споделят мнение.
Благодаря
За коя фонтанела питате? голямата или малката?
Голямата се затваря в диапазона 9-18м. Тези цифри са вариабилни обаче, в зависимост от школата. Аз лично виждам 10 до 15-16м.
Много големите фнтанели обикновено "говорят" за редица заболявания, от които по-чести са хипотиреоидизма и много по-рядко-рахит.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #431 -: Септември 12, 2012, 03:28:12 am »
Към Доктора:Благодаря за отговора. По редица причини рахитът ме притеснява, но това ще го отнеса към педиатъра на детето на следващата консултация.

Към останалите: Приемете, че има различни хора. Хора които нямат вашите умения и време да се ровят в интернет и да намират достоверна информация. На такива хора е хубаво да се помогне, вместо да се упрекват. Все пак всички сме МАЙКИ и всички искаме най-доброто за децата си, включително и аз, която явно съм невъзпитана, груба, глуповата, да не кажа проста, не ми разбира главата от нищо, нахална и явно настояваща за нещо, което по никакви всемирни и всеинтернетски правила НЕ ми се полага в този форум.

Останете си със здраве.... :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat:

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #432 -: Септември 12, 2012, 06:30:36 am »
Не мога да се въздържа да не коментирам, след прочетеното, една типична нашенска черта: изискваме "прогресивно" и "пробивно", където ни се помага доброволно и безвъзмездно, но се спотайваме и кротуваме там, където ни се полага.

Простете за спама.
« Отговор #433 -: Септември 12, 2012, 20:44:34 pm »
Докторе, благодаря за отговора.
Мустаков го "надушихте" от далече :), но ни изпратиха при него като най-добрия алерголог. Може би не е така.
Личния лекар се усъмни в посявките и иска да ги направим отново в края на месеца.
Каза ни да спрем Назонекса.
Детето пи Зинат при последния бронхит - в края на юни, началото на юли. Не би ли трябвало да се е повлияла тази бактерия от него тогава?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #434 -: Септември 12, 2012, 23:13:20 pm »
Би трябвало, но :

* не знаете дали тогава я е имало
* не знаете, дали някой друг от Вас има, и детето се заразява от там.

Може да изберете друг АБ по антибиограмата... но не е зле да повторите в добра лаборатория, и да си направите и Вие посявки също.

За останалото, написано от мен, не съм си променил мнението.

ДА се правят по повод и без повод МЕСЕЦИ лечения със Сингюлер, Назонекс, да се препоръчват антихистамини с години  за мен лично са недопустими неща. Само много ограничен контингент деца ВЕРОЯТНО да имат нужда от всичко това, но дори и в тези случаи, аз предпочитам десенсибилизацията.

Може ли да дадете резултатите от тестуването?
« Последна редакция: Септември 12, 2012, 23:19:00 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #435 -: Септември 12, 2012, 23:24:23 pm »
Докторе, благодаря за отговора.
Мустаков го "надушихте" от далече :), но ни изпратиха при него като най-добрия алерголог. Може би не е така.
Личния лекар се усъмни в посявките и иска да ги направим отново в края на месеца.
Каза ни да спрем Назонекса.
Детето пи Зинат при последния бронхит - в края на юни, началото на юли. Не би ли трябвало да се е повлияла тази бактерия от него тогава?

Тук, пишете друго:

"2) Назонекс - по едно впръскване във всяка ноздра веднъж на ден за 10 дни. След това 10 дни почивка и отново се повтаря - 4 месеца".
Sir Alec Guinness
« Отговор #436 -: Септември 12, 2012, 23:34:28 pm »
Резултатите не ми ги дадоха за съжаление.
Мустаков ни изписа това лечение, а личния лекар ме посъветва да спрем Назонекса, а Сингюлер, Аериус/Ксизал да продължим.
Добре, ще направим нови посявки на него и на нас и ще вземем нужния антибиотик.
*
« Отговор #437 -: Септември 12, 2012, 23:43:42 pm »
докторе, аз отново имам питане, ади е на 15 месеца, зарази се от мен (в смисъл разболя се два дни след като аз имах тежък вирус), започна със сополи и кашлица и след 2-3 дни започна да вдига температура. температурата се влияе от антипиретици без проблем, но сутрин и вечер си прави температура 38 и нагоре. и така вече 5ти ден. гърдите й са чисти, гърлото не е зачервено. детето като цяло е сравнително добре, може би е по-притихнало и гушнато за по-дълги периоди от време. доста ограничи твърдите храни, но пък ми е постоянно на гърдите. вчера и днес има по едно изхождане, но вчера излизаше от памперса, а днес беше с консистенцията на новородено.

та въпросът ми е, можем ли според вас да оставим на лечение само с нурофен и при нужда панадол, флавамед (сироп за кашлица) и виброцил и физиологичен разтвор и да чакаме да отмине или да ходя при друг лекар и да искам по-подробно изследване на причината. с други думи притеснителна ли е температура повече от 3-4 дни?

благодаря предварително
*

Birdie

• 11040
« Отговор #438 -: Септември 13, 2012, 00:09:48 am »
Аз бих дал Амоксил/Аугментин.
Освен ако не се съмнявате за уроинфекция... . Тогава първо посявките... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #439 -: Септември 13, 2012, 01:02:49 am »
благодаря докторе, няма причина да мислим за уроинфекция, не е като да има проблем при уриниране или каквото и да е, което да навява на тази мисъл. ще трябва да се видя пак с някой доктор да ми даде рецепта евентуално. мислех си, че ще ни се разминат антибиотиците. досега не е пила, но не е иправила температура повече от 3 дни.

благодаря отново, не на последно място и за бързината на отговора