0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №82
« Отговор #240 -: Август 15, 2012, 23:38:03 pm »
Лилия, при бременност е нормално да има завишение на СУЕ и Левкоцитите, така ми е казвал лекарят,  следящ бременността ми.
 Сега си погледнах изследванията, които са правени седмица преди да родя. СУЕ 63  mm/h, a левкоцитите - 15,20 ( реф. ст-и 3,5-10,5).

През бременността си имах проблем с венците и зъбите. Заради тях ЦРП беше завишен. След проведено лечение ЦРП влезе в референтни стойности.
« Отговор #241 -: Август 16, 2012, 08:20:02 am »
Момичета това изследване за ЦРП прави ли се при спонтанно забременели или само след ин-витро и други процедури?Трябва ли да имаш и какви оплаквания за да ти назначат това изследване и през колко време го повтаряте за да се следят стойностите?
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #242 -: Август 16, 2012, 11:51:38 am »
Момичета това изследване за ЦРП прави ли се при спонтанно забременели или само след ин-витро и други процедури?Трябва ли да имаш и какви оплаквания за да ти назначат това изследване и през колко време го повтаряте за да се следят стойностите?
Обикновено CRP се изследва, ако има повишени левкоцити и др.показатели от кръвната картина и/или урината. Изследването се повтаря след проведено лечение или по преценка на наблюдаващия бременността лекар.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #243 -: Август 17, 2012, 00:07:56 am »
Мецани,да така ми каза и моят доки...)))   valentina todorova , Бубулина ти е отговорила ,много точно и ясно..)))Няма значение какво е забременяването,не е задължително правило ако след ИКСИ или ИНВИТРО да има проблем с бременноста след това..)))Прави се кръвна картина и ако нещо не е в норма тогава се пускат допълнителни излседвания..)))
*
« Отговор #244 -: Август 17, 2012, 06:55:25 am »
Да се отчета - прегледът при д-р Велев беше вчера и бебчетата се развиват добре. Младежът е вече 400 гр., а девойката 355 гр. Малката все си криеше лицето с ръчички, но пък ясно и се виждаха пръстчетата. И шийката е добре - 3.66 см.
Показах си изследванията и докторът каза, че са добри и да не притеснявам за завишените СУЕ и холестероли. Показах му хомеопатичните, които ми даде служебната ни лекарка за хемоглобина и костите. Каза, че няма проблем да ги пия. И на мен ми е интересно следващия път дали ще са повлияли на хемоглобина. Толкова от мен засега, че се приготвям за работа. :lol:    
« Последна редакция: Август 17, 2012, 07:01:13 am от Bogi »
« Отговор #245 -: Август 17, 2012, 10:24:12 am »
Боги, браво, растат мъничетата  :D.

Моята стерилна урина излезе чиста, всичко с бебето е наред. Даже и шийката се е вдигнала за моя голяма изненада и беше 3.6 см.
*

лилия13

• 360
« Отговор #246 -: Август 17, 2012, 11:29:24 am »
Bogi,какво хомеопатично пиеш за хемоглобина,и при какви стойности ти ги изписаха..))) Браво за хубавите резултати, на ВРАБЧО,БОГИ,бебетата вървят супер .)))
« Отговор #247 -: Август 17, 2012, 12:39:34 pm »
Аз хемоглобина го вдигах с ядене на много цвекло. Също така ми бяха казали да пия и Омега 3, която е супер за развитие мозъка на бебетата.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #248 -: Август 17, 2012, 12:58:46 pm »
Как го хапваше това цвекло - на мен ми омръзна и не го понасям(преди време ми се наложи да пия сок от моркови, цвекло и ябълки - дори малкият ми племенник го плюеше)
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
*

лилия13

• 360
« Отговор #249 -: Август 17, 2012, 13:13:42 pm »
nikolina-pikolina хахах,питаш ли ме ,цвеколо на сок всеки ден ,изсцеждам цвекло и един лимон,всеки ден по една голяма чаша..))))Цвекло на салата,цвекло от буркан,направо ще ме кръстят ЛИЛИ-ЦВЕКЛОТО,дано има ефект  :D :D :D,ядки,и мед с тахан и орехи..)))Май общо взето това ям ,хихихи..))))   Андреа Селесте ,прави си го на сок,и слагай вътре по една лъжица мед,по става за пиене ..)))Казват че повече помага от каквито и да е хапове само да се приема редовно..)))
« Последна редакция: Август 17, 2012, 13:25:10 pm от лилия13 »
« Отговор #250 -: Август 17, 2012, 13:55:51 pm »
Честно да си призная, не искам да го видя повече това цвекло.
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
« Отговор #251 -: Август 17, 2012, 15:56:28 pm »
момичета, дали има проблем с къпането в море? моята приятелка бременее в Австрия, там са и казали, че няма никакъв проблем, даже обратното, солената вода действала добре и т.н. Някой имал ли е (по принцип) някакви проблеми след плуване в море? знам, че басейните са проблемните места, за морето не знам.

Колкото до хемоглобина, моят бепе 112 в 4 месец, Ташков ми изпиза желязо, което аз не пих и му казах, че няма да пия, защото ми е лошо от него. Опитах с меласа и тахан, но си признавам, че меласата е просто много гадна. :oops:, така че ги спях и двете. Този месец -пети-хг-то е 110, мисля, че не е толкова зле.
*
« Отговор #252 -: Август 17, 2012, 17:58:47 pm »
Моят доктор имаше опасения относно българското море заради отпадните води, които се изливат в морето, и опасност от зарази. Но ние ходихме на Халкидики, Гърция, третия ръкав (Атон) и проблеми не съм имала след къпането в морето. Може би, ако водата е чиста, няма проблем където и да е.

La vita è bella
« Отговор #253 -: Август 17, 2012, 18:40:42 pm »
Здравейте момичета, включвам се може би за последен път в темата тъй като моята бременност приключи прекалено рано и неблагоприятно за бебета на 13.08.
Всичко започна рано сутринта на 01.08 като се събудих в локва кръв.Постъпих по спешност в болница, но за съжаление лекарите така и не можаха да намерят причината и да спрат кървенето.Всичко се забави само 2 седмици,което не беше достатъчно,за да имат по-голям шанс за живот.Момиченцето живя 3-4 часа ,а момченцето 2 дена.
Благодарна съм на лекарите ,че успяха да запазят моя живот,защото се получиха безброй усложнения.
На всички ви желая успешен завършек на бременността и най-вече безпроблемно достигане до така очаквания момент.Пазете се!А аз започвам борбата отново и се надявам пак да пиша в тази тема скоро .
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #254 -: Август 17, 2012, 19:49:06 pm »
Не мога да кажа нищо, такава буца е заседнала на гърлото ми.... :balk_145: :balk_145: :balk_145: :balk_145: Няма да търся утешителни думи, защото такива няма... Единственето, което мога да направя, е да се моля за теб, mimata_79, с цялото си сърце- по-бързо да се възстановиш и да успееш по пътя на тази трудна борба...

Моля, в знак на съпричастност, модератор да заключи тази тема...не мисля, че последващи коментари биха били уместни...
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #255 -: Август 17, 2012, 22:14:27 pm »
И аз се чувствам по същия начин. Присъединявам се към написаното от Бубулина и молбата й към модератор.