0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #500 -: Октомври 18, 2012, 11:05:44 am »
didoni2109,щом се вдига супер,защото знам,че на хапчета много бавно действа..))) Защо след като е инвитро е задължително секциото,аз не съм съгласна с тази теза..)))Аз също ще съм секцио,а защото имам 4 операций,пък и лично аз не съм против секциото..)))Вжното здрави бебчета на финал!
« Отговор #501 -: Октомври 18, 2012, 12:15:26 pm »
Нямам много време да пиша в форуми, защото се грижа за малкия ми син, а чакам и двете зайчета да се появят скоро, но да споделя моя опит. И двете ми бременности са след Икси. Първия път родих нормално при д-р Диков, който ми беше препоръчан от д-р Сигридов, защото има много опит с нормални раждания и секцио. И въпреки,че ми се появи херния в 7 месец и двамата бяха единодушни, че мога да си родя нормално щом искам.
Сега ще раждам при д-р Лазарова отново нормално, ако са главично разположени. Тя има много опит с близнаци и нормално и секцио. Но ако се извъртят - ще е секцио.  Ако д-р Диков беше още в Токуда, щях да си родя пак при него, но вече не е там.
Както казва д-р Сигридов, не е важно начина на зачеване (щом всичко е ОК), важно е израждащият лекар да има достатъчно опит с нормални раждания.
Леко и успешно раждане на всички бъдещи майки, независимо как ще раждате.  :lol:
*
« Отговор #502 -: Октомври 18, 2012, 13:09:51 pm »
Като попрочетох във форума, установих че като цяло има наистина някаква тенденция лекарите да прилагат секцио при заченалите инвитро. Предполагам, че тъй като бебетата са много чакани и изстрадани, а при секциото процесът е доста по-контролиран, лекарите не искат да рискуват. И най-вероятно са им по-важни бебетата, а не нашето бързо въстановяване.
Иначе и аз си направих устата за естествено раждане, но ми казаха, че с две бебета, с две плаценти и два сака, пък и възрастта ми (почти на 37 г. съм) и че ще ми е първо раждане - не е най-препоръчително.

Blue sky, по въпроса за натежаването на корема. Твоята мома е 2.5 кг., а моите преди десетина дни бяха общо към 2.7 кг. в 28 г.с. (та чак че пратиха на тест за гестационен диабет - добре, че се оказа, че просто момъкът си е шишав в коремчето  :lol:), като сложиш и два сака, две плаценти и околоплодни води, при мен просто си има повече какво да тежи. :lol:

Zuzenceto, всичко ще е наред и на мен ми зацапва на два-три пъти и ми спираха клексана.
« Отговор #503 -: Октомври 18, 2012, 13:33:20 pm »
Здравейте момичета,
аз плахо влизам в темата,макар че май още ми е раничко.Пожелавам на всички ви безпроблемно време до термин и раждане след това.
Ще ви задам малко глупав въпрос, но понеже съм в седмицата, в която мин.год.направих аборт, и ми е леко притеснено, ще си питам. От 3 дни всяка вечер имам силни ПМС болки в корема, пия но шпа,но не намаляват - и това се случва само вечер и са различни от тези през деня, които не ме притесняват и знам,че са нормални. Нямам зацапване и това ме успокоява,но случайно бях прочела,че ако болките са такива,това не е много на добре, та се чудех някоя от вас дали си спомня подобно нещо и как се е справила?
*
« Отговор #504 -: Октомври 18, 2012, 13:44:18 pm »
afrodita279,добре дошла при нас :bighug:

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #505 -: Октомври 18, 2012, 13:46:39 pm »
Оф, аз като цяло съм такава, че щом трябва да взема някакво решение пада голямо мислене. И все отлагам нещата до последно. Усещам, че така започвам да правя и с решението за раждането. Не че може да се сравни с решенията, които съм взимала до момента  :lol:.

Честно казано аз малко се подразних на лекаря, който категорично каза, че щом бебето е ин витро, следва секцио, при положение че няма никакви предпоставки за това. Но те като цяло в тази болница си клонят май към секциото, независимо от метода на зачеване. В началото си мислех, че след конизацията задължително ще следва секцио, но се оказа, че не е така. Друго на този етап няма. А и нямам някаква нагласа да речем задължително естествено или пък обратното. Може би, ако имах категорично мнение по въпроса, щеше да ми е по-лесно.
Имах и други терзания, свързани с болниците - едната чисто нова и модерна, другата от старите, т.е. условията, които се предлагат и то на една цена. Но това вече отпадна. По-важен е лекарят.

Благодаря на всички включили се до момента  :D. Всеки опит е ценен. Особено когато си неориентиран като мен  :lol:.

afrodita279, добре дошла  :D. Точно в тези седмици и аз като теб имах силни болки, все едно ще ми дойде. Пиех нош па 3х2, но пак си ги имах. След това започнаха пък едни малко по-различни, от разтягането на матката. Имала съм придърпвания и вляво, и вдясно ниско долу. Повечето пъти и при мен е било през нощта. Не знам колко ще те успокоя, но ако прецениш все пак звънни на спешния в клиниката.
« Последна редакция: Октомври 18, 2012, 13:52:29 pm от Врабчо »
*
« Отговор #506 -: Октомври 18, 2012, 13:46:53 pm »
На мен за раждане ми е доста рано, но като ви чета и започвам да си мисля че няма да имам голям избор.
Все се надявах да не е секцио, за да опитаме пак. Но ще съм почти на 40, че и инвитро.
Отсега се стъписват всякакви лекари като спомена за броя опити. :?
« Отговор #507 -: Октомври 18, 2012, 13:57:02 pm »
pop4o, те повечето се стъписват само като чуят ин витро, а вече броя на опитите съвсем ги довършва. Но едно е да работиш в клиника по репродуктивна медицина, друго е да си преглеждаш спонтанно забременели 20-годишни момичета.
Имаш време да вземеш най-доброто решение  :D, разбира се съобразено с мнението на лекаря, при когото ще раждаш.
« Отговор #508 -: Октомври 18, 2012, 13:57:58 pm »
Николай е на 2г.4м.5д.
« Отговор #509 -: Октомври 18, 2012, 14:05:22 pm »
Благодаря ви за посрещането:)
Керитка,на мен ми отне малко време,но и аз най-после стигнах до някъде:) Ти вече си преполовила пътя:) Успех!
Врабчо,успокоява ме, благодаря, болките не са чак за спешен, а и след като и на други се случват, ще съм по-спокойна, аз бях на преглед вторник и лекарката каза да си взимам но шпа и да не се шашкам,всичко изглежда наред, дори чухме 2 сърца:).Сега като ме заболи просто се тръшвам на леглото и лежа без да смея да мръдна. Поради което 3-та вечер оставям домочадието и себе си без сготвена храна :D
« Отговор #510 -: Октомври 18, 2012, 14:18:10 pm »
Сега като ме заболи просто се тръшвам на леглото и лежа без да смея да мръдна. Поради което 3-та вечер оставям домочадието и себе си без сготвена храна :D
От това, което съм чела в началото, като започнаха да се появяват разни болки и придърпвания при мен е, че на някои им помага лежането, на други леко раздвижване /тук за мен имам предвид раздвижване от едната стая до другата и обратно, защото в повечето случаи е било нощем  :lol:/. Аз съм пробвала и двете. Понякога ми е помагало едното, понякога другото. Но важното е ти да се чувстваш спокойна.
« Отговор #511 -: Октомври 18, 2012, 14:27:11 pm »
Момичета, и аз се мушкам при вас много плахо :) Това ми е втора бременност (първата завърши с мисед преди 3 години). В понеделник чухме сърчице и съм много щастлива. 
Пожелавам на всички лека бременност до термин :) Сега ще се върна назад да ви изчета.

« Отговор #512 -: Октомври 18, 2012, 14:33:44 pm »
Честито мила,всичко ще върви по план до термин пожелавам ти го от сърце.УСПЕХ :D :D :D :D :D :D :D :D :D :youwoman:
« Отговор #513 -: Октомври 18, 2012, 14:34:14 pm »
linapoli, добре дошла и ти  :D. И честито ти тупкащо сърчице. Леки 9 месеца ти пожелавам!
Нещо не ти излиза лентичката.
« Отговор #514 -: Октомври 18, 2012, 14:38:14 pm »
Благодаря за топлото посрещане Врабчо, valentina todorova,   :D
Мисля, че сега се справих с лентичката...

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #515 -: Октомври 18, 2012, 14:38:27 pm »
 linapoli,браво ,ЧЕСТИТО лека бременост и всичко да е наред до термин и да гушнеш здраво бебче  :welcome_1:
*
« Отговор #516 -: Октомври 18, 2012, 14:48:07 pm »
pop4o, д-р Стаменов ми каза, че и 6м след секцио да забременея, не е проблем, а едва ли по-рано го планираш  :wink:
*
« Отговор #517 -: Октомври 18, 2012, 14:50:51 pm »
Момичета,да се впиша и аз в темата.Чета я отдавна, но изчаквах притеснено да минат първите 12 седмици.То едните притеснения отшумяват, идват други , и така до всеки следващ преглед.С нетърпение очаквам месеците, които ми остават, да извървят по-бързо.
Пожелавам на всички ни спокойна и щастлива бременност до успешния й финал!!!
*
« Отговор #518 -: Октомври 18, 2012, 16:05:19 pm »
linapoli, ikar, добре дошли- лека бременност и здрави бебчета накрая. :D
По повод раждането - първия път исках естествено, но започнах да преносвам, ни контракция, ни болки, ни дявол  :lol: Влязох в клиниката, 2 дни пак нищо и доктора реши да предизвиква раждането. Е за 3-4 часа получих някакво си едносантиметрово разкритие, тоновете на бебето се влошавали и ме вкараха в операционната. И не съжалявам - операцията мина много добре, аз се възстанових много бързо и се грижех за малкия ни принц.
Сега за второто май нямам голям избор, ама то и да се призная малко ме беше страх от нормалното раждане  :oops: -дали ще се справя, няма ли да ме боли много, въпреки че щях да искам упойка.
Та така. :)

« Отговор #519 -: Октомври 18, 2012, 16:25:48 pm »
ikar, добре дошла и лека бременност до края!  :D Както сама си написала едни притеснения отшумяват, други се появяват. Аз постоянно броя дните до следващия преглед. Картинката е горе-долу еднаква при всички  :D.