0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #260 -: Септември 22, 2012, 11:40:20 am »
Момичета, записах се за скрининг при Балев в Темелков (Варна), въпросът ми е някой знае ли дали ултразвуковият преглед се прави през корема или е вагинален? Ако някой е ходил при него моля за мнения и впечатления?
През корема е. Доколкото помня след 13та г.с. прегледите вече са коремни.
*
« Отговор #261 -: Септември 22, 2012, 11:41:31 am »
Теди, стискам палци всичко да се размине. Дано те успокоя, като ти кажа, че и при мен имаше отлепване на няколко пъти в началото. Но виж сега колко сме напреднали :) При мен подходяща лекарствена терапия и лежане помогнаха. Успех!

La vita è bella
« Отговор #262 -: Септември 22, 2012, 12:21:43 pm »
Теди, имаш стиснати палчета и от мен. Лежи и почивай сега. Знам, че омръзва, но няма как. Всичко ще бъде наред, само трябва да бъдеш спокойна.

« Отговор #263 -: Септември 22, 2012, 17:27:55 pm »
Красунка,привет мила!Добре дошла!Лека и безпроблемна бременност!

Теди,мила имаш силно стиснати палци от мен.Спазвай съветите да докито и не се притеснявай.Вярвам ,че всичко ще се оправи. :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #264 -: Септември 22, 2012, 20:17:23 pm »
Момичета,спешно се нуждая от помощ.От 2 дни съм с хрема,носа ми се запушва все повече и повече.Като оставим настрана,че подивявам и не мога и да спя,ами на 25-ти съм на преглед при д-р Сигридов.Не мога да му се появя с такъв очарователен червен и запушен нос.Някакви идеи за бързо минаване на хрема?
« Отговор #265 -: Септември 22, 2012, 20:40:07 pm »
Перличка

« Отговор #266 -: Септември 22, 2012, 20:44:43 pm »
Перличка, тъй като аз често боледувам, съм се научила на някои бабини девитини, защото не може постоянно с лекарства.

За запушен нос си правя парни инхалации с топла вода и сол. Определено ми отпушва синусите.
За зачервено гърло и особено ако ме дразни, три пъти на ден пия мед с ракия. В една чаша разбърквам една лъжица мед и една лъжица ракия (супена).
През цялото време пия чай. Купувам си бронхо чай. Какъвто и да е билков върши работа.
Ако все още си в начален стадий на настинката, може да пиеш и парацатемало. Аз миналата седмица, така бях тръгнала да настивам и първия ден ударна доза чай и три пъти на ден парацетамол (само първия ден) и се оправих.

Пожелавам ти скорошно оздравяване.

П.П. Извинявайте за първия пос - нещо май вече ми се спи :)

*
« Отговор #267 -: Септември 22, 2012, 21:56:52 pm »
Perlichka, аз си правя два тампона за уши от памук, топвам ги с ракия и ги изцеждам, за да не ти протекат, и си ги слагам, когато си лягам. Слагам ги 2-3 нощи подред, но още на първата има ефект. Ползвам и лепенки за нос, когато немога да дишам добре. Бързо оздравяване!

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #268 -: Септември 22, 2012, 22:03:58 pm »
Оливия,слагам ги в ушите,така ли,не в носа?Утре почвам и инхалациите.
*
« Отговор #269 -: Септември 23, 2012, 00:49:11 am »
zuzenceto, можеш да си редактираш поста в рамките на 2 часа.  :wink:

*
« Отговор #270 -: Септември 23, 2012, 00:54:54 am »
Да, в ушите, но ще усетиш затопляне чак към носа :wink:

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #271 -: Септември 23, 2012, 09:07:50 am »
Момичета,спешно се нуждая от помощ.От 2 дни съм с хрема,носа ми се запушва все повече и повече.Като оставим настрана,че подивявам и не мога и да спя,ами на 25-ти съм на преглед при д-р Сигридов.Не мога да му се появя с такъв очарователен червен и запушен нос.Някакви идеи за бързо минаване на хрема?
Здравей! При мен хремата преборих с физиологичен разтвор или солена вода, която си капвам в носа. За два дена се оправи  :D
« Отговор #272 -: Септември 23, 2012, 09:11:04 am »
mimi26 мерси за отговора,
Perlichka за запушен нос аз също знам за капки със солена вода, само че  с морска сол се прави разтвора, и един ефикасен но много гаден трик капка от сока на кромид лук, но внимавай с това, възможно е ако прекалиш да изгориш лигавицата на носа си
*
« Отговор #273 -: Септември 23, 2012, 10:29:26 am »
Момичета, благодаря ви за подкрепата.  :bighug: Кървене засега повече няма, но продължавам с пазенето на леглото и лекарствата.
*
« Отговор #274 -: Септември 23, 2012, 11:05:52 am »
Капките със солена вода са същото каквото и физиологичният разтвор.  8)

Теди
, дано новините са все така хубави!

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #275 -: Септември 23, 2012, 11:21:07 am »
-Теди-,бъду силна и спазвай всичко каквото е казал доки,аз преминах през същото ,моето отлеяпване беше много голямо,лежах три месеца ,пишках в подлога,инжекций..)))Само един съвет,лежането ми помогна,много лежане,в този случай другото няма значение,лежане,лежане и пак лежане..))))Лек ден момичета!
« Отговор #276 -: Септември 23, 2012, 11:54:32 am »
Благодаря за съветите.Купихме Стеримар,пръскам в носа,за момента облекчава,после пак се запушва.Казаха ми да капвам и сребърна вода.Почнах инхалации.Ако до утре на обяд не премине,ще трябва да си презапиша часа за преглед,а никак не ми се иска.Хубав и слънчев ден на всички.Аз ще пазя леглото :wink:
« Отговор #277 -: Септември 23, 2012, 11:59:05 am »
Момичета, записах се за скрининг при Балев в Темелков (Варна), въпросът ми е някой знае ли дали ултразвуковият преглед се прави през корема или е вагинален? Ако някой е ходил при него моля за мнения и впечатления?
Иве аз правих в майчин дом,прави се през корема.Не се притеснявай,той е просто като всеки ултразвуков преглед само че оглеждат бебчето подробно и го мерят,ще ти вземат и кръв.Това е всичко. :crossfingers: :bighug:

Теди пази се и си пий хапченцата,бебо ще се закрепи,не се притеснявай. :crossfingers: :bighug:
« Отговор #278 -: Септември 23, 2012, 12:24:21 pm »
zuzenceto, можеш да си редактираш поста в рамките на 2 часа.  :wink:

Наистина не знаех. Ще трябва да се поразровя и да видя как става :)

Теди, много хубави новини. Дано все такива да бъдат :D

*
« Отговор #279 -: Септември 23, 2012, 12:31:25 pm »
Когато отвориш поста, който си писала, точно до бутона "цитат" има и бутон "редактирай", но както казах, само в рамките на 2 часа.

Лека бременност!