Теди, и аз това щях да предложа като иванита - защо направо не отиде при д-р Даскалов? Не знам колко му е натоварен графикът и дали би могла да роди при него, но съм сигурна, че би й дал добър съвет.
оливия, и аз нали същото съм се затюхкала от колко време вече. И моята е дребосъчка. Разликата е, обаче, че аз ходя при двама лекари по стечение на обстоятелствата, не поради липса на доверие. И двамата я изкарват всеки път с различно тегло. Според единия тя винаги е на долната граница - 7-9 перцентил, според другия просто е с малка глава, което при замерванията се отразява във формулата и съответно бива сметната за по-малка. Всеки си мери с неговия ехограф и на него вярва. Преди 10 дена бях при единия, който я изкара почти 2,6 кг, а преди 3 дена другият каза, че според него е към 3. Не може да е качила 400 грама за седмица. Но най-важното е, че докато е в граници, никой няма да предприеме нищо. А това с долната граница е така поне от август някъде. Но нараства както трябва. Всеки път ли ти правят ехограф? При мен проблемът е с кръвоснабдяването на плацентата - едната артерия невинаги функционира нормално. И това го гледат всеки път с доплер. Кога по-добре, кога по-зле, но щом расте правилно бебето, не правят нищо по въпроса.
ива, дано скоро притесненията ти отминат! Знам колко е неприятно това със зацапването.
При мен нищо кой знае какво. Девойката е слязла надолу, шийката е мека, но все още с дължина 2,5 см, при меренето на тоновете се установиха малко контракции. В общи линии, ще чакаме до Коледа май.
Като че ли пак ще пренося. Ще вземе да излезе майка ми, която и мен, и брат ми ни е преносила.
Лека бременност на всички!