0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #640 -: Октомври 27, 2012, 20:57:43 pm »
linapoli,нали знаеш,че вървим заедно...:) Аз от снощи съм с ужасни болки,но не можех да определя дали от стомаха или от Я.Нали и аз съм с гастрит,не смея да пия нищо(само но шпа) и търпя:( И днес от обяд като ме почна едно разстройство... :? направо е страшно,нищо не мога да хапна,а умирам от глад,гледам да пия вода,но засега нещата не са ок.И коремът ме реже ужасно.Може да попиташ лекаря ти,аз чух,че може да се приема еспумизан,макар че бях споменала за гастрита ми на лекаря ми и той каза-по-добре да търпя първите месеци и да пия но-шпа.Той обаче е мн.слаб и на мен преди не ми е помагал.
« Отговор #641 -: Октомври 27, 2012, 21:51:05 pm »
Браво Иве, много се радвам. Почивай си спокойно и се наслаждавай на бременността си, кървенето съвсем скоро ще спре и ще се успокоиш :bighug: :bighug:.

[161551.gif[/img][/url]
*
« Отговор #642 -: Октомври 27, 2012, 23:06:15 pm »
Аз искам да ви попитам как се справяте с подутите крака. При мен от около седмица ми се подуват глезените и дланите на ръцете. Това, което ме притеснява е, че вчера и днес се събудих с подути крака и ръце. Питах на ЖК и ми казаха да се мажа с гел от див кестен. Според мен задържам вода, дали има някой, но не знам как да не задържам. Лека вечер на всички
При мен се подуваха и ми беше нисък белтъка. Виж как е при теб в изследванията ти. Лекарите ми казаха да пия млечен протеин на Биогейм. Три пъти на ден разбърквам по 2 мерителни лъжички със 200 мл студено прясно мляко и го изпивам. С вкуса на ванилия ми допада повече. Това е от началото на този месец, краката не ми се подуват и успявам да си влезна в някои от обувките  :lol:
*
« Отговор #643 -: Октомври 27, 2012, 23:29:07 pm »
Благодаря на всички за отговорите :P
Не знам точните мерки на бебка в момента, защото папката не е при мен, докато сме в болницата, но за седмица е наддала почти 100гр и док каза да не го мисля. Но като лежа по цял ден и в главата ми бръмбари...
Явно, Блу, ще са ни финни девойките и ще се ходи на балет.
Иванита, менюто ми е горе-долу едно и също всеки ден:
Сутрин - 1л. мед манука, 2-3 проции пробиотично мляко(те са по 50гр в опаковка), 500мл прясно изцеден портокалов сок; малко по-късно хапвам 1-2 ябълки
Обяд - порция месо/ риба със задушени зеленчуци според това какво имам
Следобяд - 500 мл прясно изцеден портокалов сок
Вечерята ми е като обяда или каквото съм сготвила, но задължително с месо, защото хемоглобина ми много пада.
Преди да си легна хапвам пак лъжица мед и изпивам 2-3 проции пробиотично мляко.
Пиленце, кажи нещо повече за модела количка, който си избрала. На картинка доста ми изглеждат добре, а на място не мога да отида засега :?

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #644 -: Октомври 27, 2012, 23:51:32 pm »
Олив,когато бях бременна с първата ми дъщеря ме сложиха на диета за по-добър растеж на бебето,спомням си че изядох толкова извара и пилешко,че и до днес не мога да ги понасям:)Ефект имаше,не знам дали е от това,но дребното бебе се роди 3.550кг и 52 см.Този път не ядох извара и малката мишка се роди 2.480 кг,само че за разлика от кака си е адски лакома,захапа гърдата на 4-я час от раждането и досега суче,като смок:))Вече е 6кг за сравнение голямата на същата възраст беше 6.400.Извод дребните бебета са по лакоми важното е да са здравички,наддават бързо.Не се тревожи излишно спокойствието ти е безценно за бебчето.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #645 -: Октомври 28, 2012, 09:33:13 am »
Здравейте момичета!
Да се похваля, днес съм по-добре след двудневно вдигане на температура и висок пулс (докъм 92-93 беше). Преборих се (засега) с 3-4 вземания на половинка працетамол и много лимон и мед. Ама май имах енергийна атака в петък по обяд, което направо ми махна главата. И много добре знам от къде дойде. Уплаших се да не си изпържа бебчо (до 37.9 градуса стигнах), че и без друго е още съвсем в началото. Следващата седмица, най-вероятно в събота (тогава приема гинеколожката ми в частния си кабинет и е по-спокойно време, че в отделението където работи е пълна лудница, постоянно я викат за някакви спешности). Тогава ще съм 6та седмица +2-3 дни. И тогаваще ми е първи преглед. Съвсем умишлено не исках да ходя по-рано, защото май и няма смисъл. Та смятате ли че тогава може да се видят пулсации на тази ранна възраст или да поизчакам до 7-8ма седмица за пулс?
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
« Отговор #646 -: Октомври 28, 2012, 10:10:15 am »
healthy,при мен в 6-та седмица видяхме плодно сакче,а сърцето го чухме в 7-ма седмица. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #647 -: Октомври 28, 2012, 10:11:51 am »
Healty,зависи от апаратурата,аз видях пулсации в 6 седмица и 4 дни,само че на 4д.С вагинален тансдюсер се вижда по рано.Въпреки,че мен ме прегледаха през корема и видяхме тупкащата точица.Желая ти късмет!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #648 -: Октомври 28, 2012, 10:40:52 am »
healthy, радвам се, че си по-добре! При мен с вагинален ехограф се видя и чу сърчице в 6та седмица + 2 дни. Пожелавам ти успех!
ollivia, режима ти много ми ахресва. Мисля да почна да го спазвам, когато имам повече апетит - сега ми се ядат само тестени неща и препечени филийки. И да продължа да ви се оплаквам - все още ме боли стомаха, незнам вече какво да правя. А корема ми бълбука все едно имам разстройство, но всъщност имам само газове :( Утре съм на преглед и ще видя какво ще ми каже лекарката, много се притеснявам :(
afrodita279, знам, че сме заедно. И знам, че си на преглед днес ;) Стискам ти палци. Надявам се поне ти да се чувстваш по-добре от вчера!
« Последна редакция: Октомври 28, 2012, 10:42:39 am от linapoli »

*
« Отговор #649 -: Октомври 28, 2012, 10:47:55 am »
Оlivia, благодаря много. ДА видим дали и аз ще мога а го спазвам. Какво е това пробииотично мляко? Откъде го взимаш?

« Отговор #650 -: Октомври 28, 2012, 10:53:48 am »
ivanita, пробиотично мляко има на няколко фирми. Това, което аз харесвам е на Бор Чвор Пробиотик 3,6%. Аз си взимам 400мл - стандартна кофичка кисело мляко, но ако не се лъжа има и по-малки развасовки. Има го почти навсякъде, в по-големите супермаркети - Фантастико със сигурност. Незнам дали Оlivia има него впредвид или някое друго.

*
« Отговор #651 -: Октомври 28, 2012, 11:04:46 am »
Теди, дано си права и наваксаме бързо.
linapoli, пробиотичното мляко го пия точно за това - подпомага храносмилането и подържането на балансирана вагинална среда. Може и обикновено кисело мляко, но количествата ще трябва да са по-големи.
ivanita, аз живея в чужбина и не съм сигурна какво точно се предлага на БГ пазара, но предполагам има на Данон или може да провериш в диетични магазини. Представляват малки бутичици с обогатено мляко. Като ми донесе мъжа ми нова опаковка ще ви напиша какво точно има вътре, че за бутилчиците ми трябва лупа :)

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #652 -: Октомври 28, 2012, 11:06:51 am »
Иванита,в неше село няма Фантастико ,ама за сметка на това на пазара продават домашно мялко:)))Можеш да си квасиш поне ще знаеш,че не храниш бебчо с нишесте:)
« Отговор #653 -: Октомври 28, 2012, 12:09:15 pm »
TEDI 81, и аз квася мляко, но за съжаление се случва много рядко да взема истинско мляко от някое село, може би веднъж месечно. Все пак докато дойде до София млякото е кръстено поне по няколко пъти :) Затова завиждам на момичетата, които живеят на село - по-хубаво от домашно заквасеното мляко няма! И тъй като ми се случва рядко да ям подквасено мляко от мен самата си го купувам от магазина, иначе трябва да спра да консумирам каквито и да е млечни продукти, било то и с нишесте...
ollivia, ще се радвам да опишеш етикетите, благодаря :) Дано наваксате бързо с твоята госпожица. Стискам палци!
« Последна редакция: Октомври 28, 2012, 13:36:22 pm от linapoli »

« Отговор #654 -: Октомври 28, 2012, 13:08:34 pm »
Linapoli,едно от предимствата на малкия град,в който живеем с Иванита е,че имаме достъп до домашни продукти.Ние купуваме мляко,масло,телешко месо,зайци,картофи директно от производителите.Миналата година и прасе ни гледаха,та и луканка имаме.За съжаление в големите градове и най вече в София,такива екстри няма,но пък имате кино,театър,детски клубове,мол ако щеш.А ела ни виж нас,сега като се развали времето ще се побъркаме вътре,няма къде едно кафе да изпиеш ако си с бебе.Няма пълно щастие:)Млякото на Верея е качествено.
*
« Отговор #655 -: Октомври 28, 2012, 14:57:18 pm »
Даа, не се бях сетила за домашно кисело мляко  osi_13 Трябва пак да започна да квася.
Тedi 81 е права за месото и млякото. Както и за забавленията. Ей го сега като застудя къде да го водя малкия? :( Айде на Теди е още малка ама моя трябва изразходвам малко енергия. Пък и сега е точно в тоя период- ходене за ръчичка(и то ходи само ако го държа за лявата ръка-за дясната натиска спирачките  :D).И все трябва съм с него.

« Отговор #656 -: Октомври 28, 2012, 15:03:33 pm »
Момичета,ще ми изтекат лигите с тези приказки за млека-на мен един чичо ми кваси истинско биволско в едно село до перник и снес ми донесе,а аз не мога да го ям от тива разстройство:((((
За Верея подкрепям-преди година две имах работа с една тв ,където направиха тайно проучване за млеката и така и не съобщиха офиц.резултатите-имаше 3 истински марки-верея,бор чвор и третата не я помня.оттогава си купувам основно верея:)
« Отговор #657 -: Октомври 28, 2012, 15:26:50 pm »
afrodita279, беше ли на лекар? Хайде похвали ни се :)
ivanita, TEDI 81, съгласна съм с вас за малкия град, както и за големия. Двойна радост няма :) Но как ми се дояде сега една домашна луканчицааааа... и моите лиги потекоха...

*
« Отговор #658 -: Октомври 28, 2012, 16:38:53 pm »
Линаполи, луканчицата я забрави за следващите 7 месеца!
Моят мъж си купува и най-безсрамно яде пред мен, но още малко пости ми остават.

Живяла съм и в малък, и в голям град. Е, предпочитам си големия.  8)
Иначе детето и при лошо време излиза поне по веднъж на ден. Иначе вкъщи ставаме луди - и той, и ние. Поне за моето се отнася, де. Няма студ, няма сняг. За имунитета си мисля, че е добре и така процедираме. Иначе да го заведа на клубче или в мола, където са всички деца - и болни, и здрави - мисля, че е по-лоша идея.
Друго любимо занимание ни е ходенето на басейн. Предпочитам през зимата да отида на топло отколкото да мръзна навън.
« Последна редакция: Октомври 28, 2012, 16:47:21 pm от blue_sky »

« Отговор #659 -: Октомври 28, 2012, 16:51:16 pm »
Linapoli, върнах се сега от лекаря,макар часа ми да беше за 13:20,нали знаеш,че при нас си имаме такива закъснения:) Всичко е ок-двете бебета растат със седмица напред, което може само да ме радва и сърчицата си им тупкат:)По този начин терминът ми се измести по-рано и е вече 6 Юни.Ама има време, ще видим...
Сега остава да се преборя и с неяденето,и ще се чувствам спокойна. :)
А защо не трябва да се яде луканка-аз го четох това за луканковите салами,ама сега за едно парченце не мисля,че ще е проблем :P Аз хич не съм месарка и на мен най-ми липсват меките сирена-обожавам ги и само си ги гледам с влажни очи през витрините.