На мен капаро не са ми взимали, но може би защото съм правила доста опити и съм била познат пациент, който винаги е плащал непосредствено след всяка една отделна процедура. Но доколкото ми е известно, 1500-те лв. са един вид гаранция за лекарствата за стимулация. За самите процедури може да договориш и някаква форма на разсрочено плащане, поне така съм чувала от други пациентки. А иначе цената на ИКСИ (пункция, оплождане и трансфер) е 2100 лв. Така че, тази сума твърдо трябва да си приготвиш. Предвиди си и изследване на хормони - примерно поне 200-300 лв. ПКК за теб -18 лв. Вирусология за двамата партньори - към 120 лв. А каква ще е сумата за лекарства за стимулация си е наистина строго индивидуално.
Трябва да си предвидиш и парички за лекарствата след трансфера. Те също са важни за резултата.
Последният път при мен освен стандартните естрофем, утрогестан, неофолик, но-шпа и аспирин протект ми предписаха и инжекции - клексан през ден (една инжекция струва 7-8 лв.), неупоген по едно деление през ден (една инжекция струва 130 лв. и има 5 деления).
Дано да съм ти била полезна.