Момичета, таксата оплождане е 250 лв при ЕЦ. При стимулация с хапчета (клостилбегит, аримидекс ) е 1000 лв., като няма значение колко са Я. При класическото ИКСИ е 2100 лв, като тук влиза пункция, упока, оплождане и трансфер (стимулацията отделно, както и хормоните). Разликата в трите варианта е че при първите два пункция, упойка, оплождане и трансфер се плащат по отделно (разбити).
Август платих за оплождане на Я след стимулация с хапчета 1000лв (лекарствата, пункцията и упойката отделно) като тогава предварително се знаеше, че ще замръзяваме (заради клостилбегита). Надявам се добре да съм обяснила.
Въпросителната за мен обаче е, че след последвалата втора тимулация с хапчета през септември и първоначална нагласа за трансфер, в деня когато ми беше пункцията отидох да платя пункция упойка, няколко Мерионала и оплождане в администрацията ми направиха сметката без оплождането (1000 лв). Питах ги защо, а отговора беше "оплождането ще платите когато дойдете на трансфер заедно с цената на самия трансфер, плаща се при свършена работа". Е - до трансфер не стигнахме имах 8 Я, които според док. не бяха качествени. Та, сега не знам имам ли или нямам 1000 лв за плащане.