наистина тук разговорът е преминал на по-високо философско ниво, и обсъждате въпроси които живо ме интересуват, тъй като в момента съм в начална бременност, като изпозвах донорска сперма И донорски яйцеклетки.
Беата, реших с няколко думи да ти разкажа за себе си, за да ти дам кураж! И аз винаги съм желала прекрасно семейство с поне две три деца, но за съжаление не срещнах половинката си в този живот/всеки със съдбата си/. Аз самата съм дете на разведени родители и така съм мечтала за "нормално" семейство. В моето проблемно семейство, знаете ли като малка, колко съм си лягала вечер и съм си фантазирала, че това не е моят татко, и че истинският ми татко е някъде и един ден ще се погрижи за мен!!! Тежко е да живееш в лоша среда и затова аз не исках дете, ако то не е желано и обичано от мъжа до мен.
За съжаление животът ми се разви различно от плановете ми- не се оплаквам, защото имам страхотна работа, много добра кариера, приятели и безброй щастливи моменти. Но за съжаление връзките ми бяха провал, една след друга. Когато вече бях на 36 реших да направя компромис и да заживея с мъж, който уж ме обичаше. След една година започнахме опити за дете- много късно, но никога не съм предполагала че ще имам проблеми. Веднага се оказа че съм почти с ИЯР. Другият огромен проблем е че при него проблемите също бяха много сериозни/няма да изреждам диагнози/. Въпреки това аз се заринах с кредити за да продължаваме с много на брой инсеминации, икси ... времето минаваше и при мен нещата се влошиха още повече. Той промени отношението си, стана груб и арогантен с мен, стана непоносимо. Мачкаше ме, унижаваше ме, а аз иначе силна, самоуверена жена, смачкана от фактът, че съм неспособна да стана майка допуснах това отношение като се свивах, мълчах и търпях-само и само да продължим опитите.ГРУБА ГРЕШКА, но ми трябваше време за да осъзная че тези компромиси са били безсмислени и глупави. Загубих ценно време, а можех още в началото да направя инвитро с донорска сперма! Знам, че ще кажете, че като се обърне колата пътища много-да, така е, но разлика от 3-4 години точно в този възрастов период е от огромно значение. В един момент, явно наистина ми се натрупа и го изгоних като мръсно коте/извинете ме ако прозира озлоблението, което все още изпитвам/. Направих още два опита с донорска сперма, но вече яйцеклетките ми бяха много лоши. Винаги съм искала дете и затова реших да направя с донорска яйцеклетка и с донорска сперма. И аз си задавах куп въпроси, и етични и религиозни, и морални... но кажете ми кое е по-важно от това да искаш да бъдеш щастлив и да осмислиш живота си, защо да позволя на обществото да ми забрани да бъда щастлива? Най големите колебания са ми били за здравето и за изследванията на донорите, за съжаление не разполагам с подробна фамилна анамнеза и недай си боже да се наложи-няма да имам отговори. Приех риска, пък каквото ще да става. Сега още не мисля дали ще му казвам, как ще му кажа- дай боже първо да успея да родя нормално здраво бебенце, а после ще му мисля. За съжаление нашето общество не е свикнало с различните хора, струва ми се че още не приема и самотните майки, но надявам се това да отмине. На този етап ме вълнува най много въпросът на околните- Кой е таткото? Още никой не знае за бременността ми- в 7г.с съм, но ме е страх от този въпрос. Дори не знам какво да кажа на родителите си. Може да ми кажете, че е трябвало да го обмисля преди- почти всички тук знаете колко е трудно и колко колебания и въпроси имаш при вземане на подобно решение ...реших че тези въпроси ще ги обмислям по-нататък..ама ето дойде времето и аз не знам
Не съжалявам, че взех такова решение и съм сигурна, че детето ми ще расте обичано и желано, в много по спокойна обстановка от много други деца с "нормални" семейства.
Извинете ме за дългият и недобре оформен пост но исках да разкажа повече, а може на някой да му е от полза:)Успех на тези, които са поели по този път, благодаря на всички, които са го извървели и споделят опита си.Бъдете щастливи!