Така е, но според мен не може да се правят подобни сравнения..
В САШ например какъв е процента на осигуровките и данъците и какви са облекченията и колко пари ти връщат на края на годината ако нямаш необходимия минимален доход??? Има ли изобщо фонд ОЗМ, за който ни удържат солидни суми всеки месец на нас тук в БГ? Какъв е прираста на населението в САЩ или някоя цивилизована европейска държава? Какъв е процента на "черните паразити", заради които работят всички данъкоплатци? Колко години трябва да работиш за да получиш право на пенсия? Има хиляди подобни въпроси, които могат да се зададат...
Все пак не мисля, че едно майчинство би накарало някой да промени решението си дали да ражда или не деца, но от няколко години аз например съм започнала да разсъждавам така- "Каквото мога да измуфтя от държавата ще го направя" Извинете, ама внасяме стотици левове всеки месец за осигуровки, а накрая гадната мизерна циганка, която ме е прередила в социалното ще вземе в пъти повече от мен и дори няма да ги похарчи за челядта си....почти е сигурно. От тия стотици левове дето внасяме кое точно някога ще ползваме аз и ти? Когато се разболеем почти никога не разчитаме на лекарите в системата, а си цакаме на частно да ни е мирна главата. Едва ли някой ден ще дойде ред да се пенсионираме, щото няма да доживеем най-вероятно до тогава или пък точките няма да ни стигнат, или ако ни стигнат точките, пенсията ще ни стигне само да си платим лекарствата.... И какво излиза, плащаме маса осигуровки, които какво всъщност ОСУРЯВАТ- едно голямо НИЩО!!!
А бе дълга тема...