На крива ракета космосът й е виновен.
AAAA,нищо не ми е криво,моля те!Просто за себе си съм решила тук да раждам и отглеждам българчета,Боби.
И не смятам някой да ми отглежда децата, нито да ми плаща за това,jam .
Бях останала с впечатлението,че си завършила математическа гимназия,Дай да посмятаме какво ни дава държавата(щото и ти си в това число)
И да-годините не са 2,а една.Пълна заблуда е,че първата година държавата ми плаща процент от заплатата.
Защото ако нямаш трудов стаж...няма майчинство.
кисела,
1. законът НИ дава право на 2 години платен отпуск по майчинство + 6 месеца неплатен, през което време работодателят е длъжен да ти пази мястото. от тия 2 години платен отпуск, имаш 12 месеца с 90% от заплатата. КАКВО повече искаш и КЪДЕ дават повече от това? твърдя, че никъде.
2. ако нямаш трудов стаж, нямало майчинство. чакай малко - майчинството да не е нещо като държавна награда за това, че си решила да се самовъзпроизведеш? ако нямаш трудов стаж, няма и пенсия. по-точно - има социална пенсия. същото е и с майчинството. ако нямаш трудов стаж - получаваш минималното майчинство. пак е нещо, пак ти дават две години някакви пари, за да си гледаш детето. казаха ти го - това го няма никъде по света.
крайно време е да разберем, че възпроизвеждането на рода е личен въпрос и никой не е длъжен да ни отглежда децата, нито да ни плаща за това. огромна заблуда е това.
не коментирам посочените от джиджи проблеми, защото те нямат отношение към темата.
имаш 12 месеца с 90% от заплататаобаче ако имаш впредвид,че условието е 24 месеца назад да си осигурен за ОЗМ.
Ами процента върху брутната заплата(осигуровки+плосък данък)е 40процента.И тези пари ги внасяме всеки месец работодател и работник.
Ми аз на 1000 лв. ги смятам-400лв на месец.Значи се получава 24*400,нали?
И какво получаваш?Ми точно12 месеца получаваш 90процента,ама от чистата заплата(около840)айде смятай сега кой на кого дава
(840*90)/100?Аз мисля,че просто финансираме,
Да бе!Вярно,че се пази работното място,ама ми го пази работодателя,а не държавата.Верно,че има закон,ама той е от държавата,а бърка в джоба на работодателя,разбираш ли какво се получава?Един поръчва,друг пие,трети плаща.
Е това го няма никъде!Ако няма да се плаща дай да поръчаме.
А втората година хич да я няма,а да подсигурят ясли и градини,и едно нормално съществуване...и без това тези социалните пак си ги плащаме.
До сега нямам един ден на борсата,и все се осигурявам,не ми се смята колко години...Обаче сега се запънах за втората година писна ми да внАсям само,искам да изнасям
ако нямаш трудов стаж, няма и пенсия. по-точно - има социална пенсия. същото е и с майчинството. ако нямаш трудов стаж - получаваш минималното майчинство. пак е нещо, пак ти дават две години някакви пари, за да си гледаш детето.
Грешка!Дават,ама само 1 година и то голямо даване.
В ЦЯЛ СВЯТ
ИМА СОЦИАЛНА ПЕНСИЯ,jam,повярвай.