Точно това имам в предвид, това не е стимулиране, това е вече при доминантен фоликул просто го подпомагаш, за да се образува хубава яйцеклетка и т.н.
При т.нар. слабостимулирано правиш поне по 3-4 фоликула, защото стимулацията започва от 3-5 ден на цикъла.
Дано да съм обяснила правилно.
Стефи, при този опит имаше бременност, нали?
Спомням си, че сме обсъждали темата за Ин Витро с лека стимулация.
Аз също имам интерес към тези процедури но за съжаление вече имам съмнение отностно процедура с лека или без никаква стимулация. Опитах веднъж само с 2 ампули Мерионал но беше включен и Оргалутран... процедурата беше отменена, поради липса на оплождане (при нормално олождане при предишната процедура, нямаме мъжки фактор!)
При следващата процедура пък след 15 ампули Menogon по 0.75 IU, стимулацията протече за 5 дни ( бях направила 3 фоликула готови за пункция, Естрадиол 890 ) организма ми реагира по- добре на Менагона, но за съжаление трансфера беше твърде рано. Дори нямаше време за Оргалутран или Цетротайт.
За да стане по ясно, първи ден на менструацията беше на 5.03. а трансфера на 15.03.06г.
Имах 3 положителни теста, но в крайна сметка заключението беше
" Псевдогестационен сак" - каквото и да значи това.
Ели, с теб също сме говорили на тази тема, аз се жалвах и съжалявах за процедурата а ти тогава беше сигурна, че това е най-добрия подход за теб. Истината е, че ние не можем да преценим правилно и трябва безрезрвно да се доверим на лек. лекари.
Желая ви успех Ели и Фреши при следващата процедура!