Jbrul, съгласна съм с теб, че който иска може да ползва такъв. Просто в конкретния случай, моят професионално деформиран начин на мислене ме кара да заключа, че се касае за реклама. Чела съм в твои постове и преди, че ползваш домашен доплер, но ти не си копирала линк към този, който ползваш, нито си писала как да го намерим с търсачка, нали?! Пък и ако си след толкова АРТ процедури, някакси странно е първите ти два поста във форума да препоръчват/насочват към някакъв уред. Освен това, пише в кой месец е, а ти видяла ли си някоя от нас, минала през АРТ, да не пише коя гестационна седмица е? Направих една бърза насрещна проверка в БГ Мама - и там поста й е един и с линк към евтините доплери (90-120 лв.), които препоръчва. Извинявам ти се, Диря, ако не съм права! Но просто съм свикнала да прилагам способи за събиране и проверка на доказателства и в случая, изводът ми е друг.
А иначе съм напълно съгласна и с двете ви, че е полезен при грамотна употреба. Аз лично не ползвам, тъй като съм въплъщение на самото спокойствие, при мен бебетата са две, така че пада голямо целодневно мърдане и ритане. Ако все пак дълго са били спокойни, пия един студен портокалов сок, полягам на една страна и те бързо се размърдват.