Мишле, прощавай, ама...цялата пара в свирката.
И по двете теми. Нито на Жаклин на
Теди нещо й има, нито има някакво значение каква е точно "седалката" на една проходилка, дали се отпускало детето в нея, като не ходи, дали не...
На Дани проходилката и на Габи /на
Сикс/ са абсолютно еднакви, дори като цвят. Ето такива:
http://moetobebe.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0%20Jane%20Buggy-2614... Демек - с "неправилния вид" седалка. Хич не съм й гледала седалката, като я купувах - гледах да е със силиконови колелца, че да не стърже, скърца и да ми къса нервите като щъка с нея
Сложих го в проходилка между 7-8 месец, проходи сравнително рано. Преди да навърши годинка се беше "пуснал" т.е. не искаше помощ, не даваше да го държа и не искаше да се държи за мен. Габи, ако помня правилно проходи към годинка и 2-3 месеца. Понастоящем и двамата са като влакът-стрела, въпреки всичките притеснения и нерви на Сикс за малката /които тя вече сподели/, въпреки че сме ползвали и бънджита и проходилки и то с "еди какви си" седалки.
Както казва Бърди...вЕрно оставете децата на спокойствие!
Това не значи да не сте грижовни и внимателни, но стига с това взиране, четене на какво ли не, гонене на срокове. Да ви кажа - НЯМА на този свят човек, който да тръгне по лекари и да не му бъде намерен някой "дефект". Той този "дефект" може с нищо да не му пречи да си живее щастливо и блажено, докато някой в бяла престилка обаче не му го каже във вид на диагноза и да се панира и все това да мисли. Ако и 50 години да си е живял със същото безгрижно.
И за децата в много случаи важи същото.
Някое бебе е по-тромавичко, или просто спокойно...ауууу давай неврозлози и ортопеди и да мислим какъв му е проблема дето го няма. Ако същото бебе е на 20г., лежи на дивана с кутия пица и лаптопа, а около него картинката е Бейрут - спокойно бихме казали "егати мързела" и това е. Не да го помъкнем по лекари я... Всеки си идва с характера и темперамента на този свят все пак и си го има И като бебе, да не го забравяме. Както и моят синковец си се роди "шило", такъв си е и сега, ако реагирах по сходен начин - щях да съм изръшкала света и все кабинети, че да ми каже някой дали е, или не е хиперактивен. Ми не е - просто си е ТОЙ, аз съм си аз, Жаклин си е Жаклин...и всички в този ред. Нормите и таблиците са най-вредното нещо, което аз в битието си на майка до момента съм срещала. Не се шегувам.