0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А как ще обясните това, че препоръчаната от този "шарлатанин" диета - без казеин и глутен - наистина повлиява добре аутистите? И това не съм го чела в конспиративни теории, а съм виждала с очите си.
Нямам намерение да споря с никого, нямам нужда да се доказвам пред непознати във форум... Очаквам скоро и мен да ме баннат задето разпространявам еретични мисли  :lol:
Хайде, със здраве!

Аз като чета - доста хора и то компетентни ти обясниха за какво и защо не си права. Не виждам насрещни аргументи от твоя страна, а само "фръцня" как ти ще вярваш в каквото си искаш, ще правиш каквото си искаш, няма да "се обясняваш"... Ами недей тогава.  :D
Много е интересно това как "всеки си носи отговорност за решенията". Последното такова фрапантно "носене на отговорност" го гледахме при едно мъртво бебе, раждано на дивана у дома, че тя вредата от болничното раждане е доказана отдавна. ;) Вредно, вредно...колко да е вредно да се родиш в болница, ама все пак жив и здрав, вместо у дома, ама пък да се окажеш мъртъв. То е аналогична ситуацията и с ваксинирането. Има си данни, статистики, дългогодишен опит, доказващ единствено и само несъстоятелността на твоите мнения по въпроса. Толкова. И да не ти е приятно - такива са фактите.

Пожелавам ти от сърце, да не ти се налага да "носиш отговорност" за определен вид решения, че да я понесеш реално е дооооста различно от дрънкане по форумите.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Всеки носи отговорност за решенията си  yahoo_33

Абсолютно!
Стига, разбира се, тези решения да касаят единствено него и неговото здраве, а не това на друг индивид!
В случая твоите "отговорни решения" ми приличат повече на игра на "руска рулетка".
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Тя го прави защото е загрижена за детето си,а не обратното. Вярва, че така прави по-добрият избор. Това е страшното. Не става дума за някаква безотговорна майка, хвърлила детето си на прозивола ба съдбата си. Точно обратното, става дума за човек, който търси решение за някаквъв проблем, именно защото е заглижен за детето си. Всъщност това са хората, които най-често биват заблудени от подобни идеи,а не тези на които не им пука.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Всеки носи отговорност за решенията си  yahoo_33
Стига отговорността за Вашите да не носят всички останали.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Доктор Бърди, по Ваш съвет изисках /най-накрая/ направление за кардиологичен преглед на детето. Припомням, на възраст около 1 месец му откриха шум и Вие ме посъветвахте да направим УЗИ на сърце.
Шумът се оказа физиологичен, но по време на прегледа се установи малка дупчица между предсърдията, според доктора, толкова малка, че шума не идвал от нея и всъщност били две отделни неща. Също според нея, в голям процент от случаите, тази дупка се затваря от самосебе си. Заключението е: Междупредсърден дефект- тип форамен овале, хемодинамично назначим
Препоръча напълно нормално отглеждане на детето, без излишни "пазения", специални режими, отлагания на ваксини и пр. Да направим контрола след 1 година.
Мога ли според Вас да се доверя? Има ли възможност тази дупка наистина да се затвори? А да се увеличи? Ако не се затвори, ще може ли той да води нормален живот?
Благодаря Ви предварително.
« Последна редакция: Април 16, 2013, 14:33:48 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Birdie

• 11040
Кой прави УЗ? Д-р Велковски? Д-р Шивачев от Варна?
Sir Alec Guinness
*

Бубулина

• *
  • 1352
Не, д-р Наталия Евтимова. Не знам защо навсякъде съм употребила мъжки род, може би емоциите ми дойдоха в повече...Коригирам...

*

Birdie

• 11040
Зависи колко коректно е УЗ.
Ако е коректно- нещата са така, както ги описвате.
Не се "увеличава".
По принцип се затваря.
Проследете...  но ако информацията е коректна, не е нужно да правите нещо в повече.
От там вероятно е шума.
Sir Alec Guinness
*

Бубулина

• *
  • 1352
Препоръчаха ми я като добър специалист по фетална и детска кардиология, про-западно ориентиран, поради специализацията си и работата си в САЩ.
Само УЗИ-то продължи поне 40 мин. - прегледа щателно всичко, включително корема /така и не разбрах защо  :)/, отделно слушалки, опипа пулс на бедра и ръчички, ЕКГ...
Малко е обрана откъм информация, в смисъл, че явно каквото вижда, коментира предимно със себе си - не ни вкара в медицинска терминология, не преувеличи, но и не омаловажи фактите.
Тъй като и мен ме озадачи, как така има едновременно шум и дупчица, пък да не са свързани я попитах. Според нея, дупките "звучат" различно от шума на Ивайло, а тази е толкова пренебрежимо малка, че не се "чува" и всъщност,неговия, заради който отидохме бил отделен, физиологичен...
Надявам се, да е бил коректен прегледа и да сте прави..Благодаря Ви, докторе!

*
Бубулина Въобще не се притеснявай, аз имам същата диагноза, наистина нищо му няма на детето ти :) Аз миналата година бях при Доцент Кацаров във ВМА, който наистина е един от най-уважаваните кардиолози и страхотен човек, поради проблеми с кръвното. Той ме прегледа доста обстойно, аз за шума си знаех, обаче за първи път бях на ехограф и той тогава ми показа директно на екрана въпросната дупка и с усмивка на лице ми каза въобще да не се притеснявам и да не се занимавам с глупости. Напротив, каза че си имам много здраво сърце (да чукам на дърво).

На времето на майка ми са и рисували някакви страшни картинки в България, но тя въобще не е обръщала внимание. Когато съм се родила (в Русия) веднага са и казали лекарите за въпросния шум и са и казали че много деца го имат, с времето изчезва в повечето случаи и да не позволява някой "кадърен" лекар да и пълни главата с глупости ;)

*
Препоръчаха ми я като добър специалист по фетална и детска кардиология, про-западно ориентиран, поради специализацията си и работата си в САЩ.
Само УЗИ-то продължи поне 40 мин. - прегледа щателно всичко, включително корема /така и не разбрах защо  :)/, отделно слушалки, опипа пулс на бедра и ръчички, ЕКГ...
Малко е обрана откъм информация, в смисъл, че явно каквото вижда, коментира предимно със себе си - не ни вкара в медицинска терминология, не преувеличи, но и не омаловажи фактите.
Тъй като и мен ме озадачи, как така има едновременно шум и дупчица, пък да не са свързани я попитах. Според нея, дупките "звучат" различно от шума на Ивайло, а тази е толкова пренебрежимо малка, че не се "чува" и всъщност,неговия, заради който отидохме бил отделен, физиологичен...
Надявам се, да е бил коректен прегледа и да сте прави..Благодаря Ви, докторе!

Бубулина, на Емма откриха дупчица между двете камери когато беше на 6 седмици. След няколко много трудни УЗИ-та (бебето плачеше постоянно) един от най-препоръчваните кардиолози тук (в Лондон) заключи, че тази дупчица ще се затвори, но все пак назначи преглед когато бебето навърши 8 месеца. На този УЗИ установи че дупката наистина е намаляла, но пък откри втора - между предсърдията. Не знам по каква причина не я бяха видяли преди, отдавам го на това, че бебето плачеше много и беше много трудно да се направи наистина обстоен преглед когато беше по-малка, но се оказа с втора дупчица. Обясни ми, че тази дупчица между предсърдията по принцип се затваря когато бебето поеме първия си дъх, при раждане. При някои бебета не се затваря добре тогава, но с времето и това става. Не ни насрочи следващ преглед - беше абсолютно уверен, че ще се затвори.
По лошо (или може би добро) стечение на обстоятелствата прекарахме празниците в болницата, насрочиха всякакви тестове на Емма за да разберат от какво има висока температура дълго време (впоследствие се оказа вирус), но един от прегледите беше отново УЗИ (съмняваха се за миокардитна инфекция). Хубавото беше, че прегледът на сърцето установи пълно затваряне (липсата) на двете дупчици.
Та мисълта ми е, както др Бърди те е посъветвал, ако имаш доверие на тази лекарка, вслушай се в това което ти е казала.

*

Бубулина

• *
  • 1352
Благодаря ви, момичета...Ваци и на мен ми обясниха, че при повечето бебета тази дупчица съществува вътреутробно /защото бебето не диша/ и се затваря веднага след раждането. При някои обаче, не става така...
Мисля да се доверя на лекарката и да се надявам, че ще се затвори...

*
И ние бяхме в 'отбора с дупчиците'. Откриха я в деня на раждането, потвърдена с УЗ. На 8 Април бяхме на преглед и установиха, че вече се е затворила.

За съжаление, на същия този преглед ни казаха, че едната клапа пропуска малко. Препоръчаха проследяване след 1 година. Все още не съм се притеснила, защото ще правим втори преглед на друго място, за да потвърдим/ отхвърлим новата диагноза. Др Бърди, ще съм ви благодарна за коментар по темата.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Здравейте момичета!
Кога според вас е удачно да сложа обички на детето? Консултирах се с педиатъра, според него, от медицинска гледна точка няма пречка да пробия ушичките около 8-9 месец. Какво е вашето мнение?
*
Повечето ми приятелки слагат около годинката. Решила съм на моето дете да пробием ушите, когато е достатъчно голяма, за да разбере, че ще боли, но въпреки това иска.
*
Номине, то не боли реално. На мен ми сложиха на 5 години и на 17 си направих още две дупки. Е, ако е с пистолет, де. Ако ще дупчите ушите с игла, сигурно ще боли.

Марморанка,аз пробих ушичките на Жаклин преди два дни,мина чудесно,изплака съвсем малко ,докато я дупчат и след 5 минути забрави.През целия ден си беше усмихната,спа си съвсем спокойна.Няма зачервяване.На голямата ми дъщеря също пробих на тази възраст,не сме имали проблеми.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Естествено, че няма с игла да дупчим. По-скоро се плашат от пистолета, когато щракне и някои деца не разрешават да им се направи втората дупка.
*
Естествено, че няма с игла да дупчим. По-скоро се плашат от пистолета, когато щракне и някои деца не разрешават да им се направи втората дупка.
Ами те децата се плашат от какво ли не. Някои започват да плачат още с влизането в лекарския кабинет. Ти си познаваш детето, прецени си дали можете да си причините взаимно малко драма  :D

В моето семейство традицията е уши да се дупчат в по-напреднала възраст, когато се изяви желание от детето и същото осъзнава, че е малко неприятна процедурата. Това е лична позиция /подчертавам/ и съвсем не настоявам да е правилната, извън моето семейство, разбира се   :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Здравейте момичета!
Кога според вас е удачно да сложа обички на детето? Консултирах се с педиатъра, според него, от медицинска гледна точка няма пречка да пробия ушичките около 8-9 месец. Какво е вашето мнение?

моето лично мнение е, че е най-добре детето да реши само дали иска обици на ушите.
тоест, евентуално ушите да се пробият когато детето поотрасне достатъчно, за да има собствено мнение и ако пожелае обици - тогава.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!