0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За Мели - Витамин С
« -: Юни 20, 2006, 22:35:49 pm »
Мели, наскоро в познати, ми попадна една книжка от американски автори касаеща зависимостта храни - болести. Там е описано за какви болести - какви хрлани са препоръчителни и какви не и съответно защо!
Та....като надникнах в главата за намалени оплодителни способности на мъжа пише - само и единствено Витамин С.
Е ли възможно това?
То ясно че ако е така всички доктори щяха само това да предписват но...........все пак?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
За Мели - Витамин С
« Отговор #1 -: Юни 20, 2006, 22:37:24 pm »
Витамин С е доказан помощник при мъжките проблеми. Но не е единствен, ако това ме питаш.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

balmi

За Мели - Витамин С
« Отговор #2 -: Юни 21, 2006, 11:18:17 am »
Включвам се по темата, тъй като правихме скоро контролна спермограма. Показателите ни значително се подобриха и диагнозата е олигоастенозооспермия - лека степен. Съпруга ми в продължение на 2-3 месеца пи следната комбинация от витамини:
сутрин - 2*500мг Л-карнитин, 1т. оксиборфорте
на обяд - вит. С 1000мг, вит. Е 400 мг., цинк 10 мг., вит. А - 2*10000UI
вечер - 2*500мг Л-карнитин
Варих му чай от магарешки бодил и билки (бабини зъби плюс още нещо), които купих от аптеката на Поп Богомил. Всяка сутрин хапва  следната смес :1ч.л.мед+1ч.л. пшеничен зародиш+1ч.л. пчелен прашец+2 ореха
Мисля, че за тези добри резултати помогна цялата комбинация от витамини. Вероятно, ако пиеше само вит. С, резултата нямаше да е толкова добър.
За Мели - Витамин С
« Отговор #3 -: Юни 21, 2006, 11:50:52 am »
Балмита, май вече си писала, извини ме, ако досаждам, обаче какво точно беше подобрението при вас, че и ние сме почти по същата схема на лечение. Благодаря!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

balmi

За Мели - Витамин С
« Отговор #4 -: Юни 21, 2006, 13:50:41 pm »
Мини, не помня точните резултати, но утре мога да взема изследванията с мен и да напиша стойностите от двете спермограми. Не мога да ти опиша колко се зарадвах, като видях последната спермограма. Наистина схемата действа. Горещо я препоръчвам.
За Мели - Витамин С
« Отговор #5 -: Юни 21, 2006, 14:43:15 pm »
Ох Балменце, колко се надявам и аз на същата радост, че моят човек така и не пожела да си прави Прегнил. Вие това лечение по-горе 3 месеца ли го поддържахте?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
За Мели - Витамин С
« Отговор #6 -: Юни 21, 2006, 14:44:30 pm »
Цитат на: balmi

на обяд - вит. С 1000мг, вит. Е 400 мг., цинк 10 мг., вит. А - 2*10000UI
вечер - 2*500мг Л-карнитин

Balmi, тези виттамини всеки по отделно ли ги купуваш или взимаш някакви комбинирани, които съдържат посоченото от теб количество на съответния витамин?
Намерихме нашето синче.
*

balmi

За Мели - Витамин С
« Отговор #7 -: Юни 21, 2006, 15:26:48 pm »
Пети, всички са по отделно. Затова така ги разделих на три дози - сутрин, обяд и вечер. Иначе много хапчета ще трябва да изпие на куп.
*

balmi

За Мели - Витамин С
« Отговор #8 -: Юни 21, 2006, 16:01:32 pm »
Цитат на: minikky
Ох Балменце, колко се надявам и аз на същата радост, че моят човек така и не пожела да си прави Прегнил. Вие това лечение по-горе 3 месеца ли го поддържахте?

Започнахме в края на март с една седмица почивка през май. Преди това се консултирахме и с д-р Кацаров. Това което той добави беше оксибора, Л-карнитина и медената смес. За другите витамини в тези количества знам от Вени, от клуб Проблемно забременяване за което съм му страшно благодарна. Той беше описал своя случай, че е бил с азооспермия и след шест месечен прием на А,С,Е,цинк съпругата му е забременяла по естествен начин. Аз на такова чудо не се надявам, но сме решили до иксито да продължи да ги пие. Утре ще напиша и сравнителните стойности от спермограмите.
За Мели - Витамин С
« Отговор #9 -: Юни 21, 2006, 16:04:27 pm »
ИКСИ ли, не стигат ли за инсе бе Балми??

*

balmi

За Мели - Витамин С
« Отговор #10 -: Юни 21, 2006, 16:07:42 pm »
Ние сме с 20 инсета зад гърба си. По-скоро диагностично инвитро с икси за да видим и качеството на яйцеклетките.
За Мели - Витамин С
« Отговор #11 -: Юни 21, 2006, 16:14:56 pm »
О,  предположих нещо подобно. Ние никакъв АРТ не сме предпримали  все още. Ще успеете, сигурна съм!

За Мели - Витамин С
« Отговор #12 -: Юни 22, 2006, 10:16:02 am »
Балми, може да сте го дискутирали преди, но на коя фирма си купувала l-карнитина?
Гледах сега в сайта на Адифарм, но с тия афери с лекарства напоследък съм доста обезпокоена  :roll:
*

balmi

За Мели - Витамин С
« Отговор #13 -: Юни 22, 2006, 11:08:33 am »
Джули, фирмата е Биогейм. Струва около 17-18 лева.
Момичета, моля да ме извините, но днес в суматохата забравих изследванията. Утре ще напиша резултатите.
За Мели - Витамин С
« Отговор #14 -: Юни 22, 2006, 11:26:08 am »
Благодаря ти!
Досега по мое "предписание" мъжа ми взима вит.Е по 400 мг, фолиева киселина 400 мг, герикапс и цинк на Валмарк от 10 мг. Ние сме с азооспермия и ни предстои операция през есента на варикоцеле. Междувременно мисля, че е добре да му включа допълнителни добавки: вит.С , l-карнитин и оксибор.

Ааа, забравих че всеки ден варим магарешки трън и бабини зъби и пие по една чаша преди хранене.
*

balmi

За Мели - Витамин С
« Отговор #15 -: Юни 22, 2006, 15:15:29 pm »
Чудесно Джули, особено след операцията мисля, че е добре да продължите това лечение. Мъжът ми е опериран от варикоцеле преди 4 години и схемата действа. Такива резултати никога не сме имали (направили сме около 30 спермограми за тези 6-7 години).
За Мели - Витамин С
« Отговор #16 -: Юни 22, 2006, 15:18:37 pm »
Балми, 30??? Този твой мъж - герой трябва да дава лекции за това, как да се дава материал за анализ не е срамно или нередно. Виждам, че мнозина е дърпат упорито   :) Радвам се, че нещата при вас действат.

*

balmi

За Мели - Витамин С
« Отговор #17 -: Юни 23, 2006, 09:10:30 am »
Ето и стойностите на двете спермограми

Първата - преди приема на витамини и антиоксиданти:

Дни на въздържание 5 (3-5)
Време на втечняване 15 мин (<60)
Обем 5,4 (2-6мл)
рН 7,2 (7,2-7,
вискозитет 0 (0,1,2,3)
левкоцити 12-13 (3-5) - пие антибиотици за ентерококи - друга инфекция няма
желат. конгломерати - не
аглутинати - да тип - типични
незрели кл. от сперматогенезата - не
обща концентрация на сперматозоиди/1 мл 47,68*10 на шеста(20*10 на шеста/1 мл)
Нормокинетични сперматозоиди (А+В) 42%(>/=50%)
А - с бързи линеарни постъпателни движения 22%
В - с бавни линеарни постъпателни движения 20%
хипокинетични 8%
акинетични 50%
концентрация нормокинетични (А+В) сперматозоиди/1мл 20,0256*10 на шеста (10*10 на шеста/мл)
Тотален брой на нормокинетични сперматозоиди 108,13824 * 10 на шеста в обема

Заключение Астенозооспермия

Втората - след приема на витамини и антиоксиданти:

Дни на въздържание 5 (3-5)
Време на втечняване 15 мин (<60)
Обем 5 (2-6мл)
рН 7,2 (7,2-7,
вискозитет 0 (0,1,2,3)
левкоцити 10-11 (3-5)
желат. конгломерати - не
аглутинати - да тип - атип
незрели кл. от сперматогенезата - не
обща концентрация на сперматозоиди/1 мл 71,68*10 на шеста(20*10 на шеста/1 мл)
Нормокинетични сперматозоиди (А+В) 48%(>/=50%)
А - с бързи линеарни постъпателни движения 28%
В - с бавни линеарни постъпателни движения 20%
хипокинетични 12%
акинетични 40%
концентрация нормокинетични (А+В) сперматозоиди/1мл 34,4064*10 на шеста (10*10 на шеста/мл)
Тотален брой на нормокинетични сперматозоиди 172,032* 10 на шеста в обема

Заключение Лека астенозооспермия
*
За Мели - Витамин С
« Отговор #18 -: Юни 23, 2006, 09:17:55 am »
Балми, голямо подобрение сте отчели  :D Лека астенозооспермия звучи вече по съвсем друг начин  :D
Има обаче забелязвам пак високи левкоцити - с какво ги трепете тези ентерококи? При нас ципробаят не помогна и накрая с евтин обикновен доксициклин ги разкарахме.

Сега след подобрението току виж ни изненадаш и с още нещо  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

balmi

За Мели - Витамин С
« Отговор #19 -: Юни 23, 2006, 09:27:19 am »
При нас има много интересен момент. На спермограмата стойностите на левкоцитите са тези, а микробиологията показва 2-3 левкоцита на поле. В Цибалаб бяха открили ентерококи и 2-3 левкоцита на поле, а в други две лаборатории никакви бактерии и инфекции и пак 2-3 левкоцита на поле. Не знам на кого да вярвам.