0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Д-р Цветан Райчинов ни обижда по Нова Телевизия
« Отговор #60 -: Декември 03, 2012, 13:21:11 pm »
Този определено настъпи мотиката!
Браво на Зачатие!
На чие подчинение е БЛС? КОй трябва да му поиска оставката?
Предлагам да засипем с мейли, само че до кого??
Министърката, ББ?
А и някой друг няма ли да се присъедини към позицията на Зачатие, като примерно "Искам бебе"? Или ако не се присъедини поне да изкаже собствена позиция?
« Последна редакция: Декември 03, 2012, 15:11:02 pm от Tanitа »
*
« Отговор #61 -: Декември 03, 2012, 15:00:07 pm »
jam, виждах, че ти основно пишеш тук за възрастовата граница, в никакъв случай не твърдя, че съм с правилни впечатления, като имам повече време пак ще се пусна търсачката да прочета.
Преди повече от година и половина, случайно се запознах с  една жена по друг повод, тя в раговора каза -"знаеш ли, ние заведохме дело и спечелихме" - аз я попитах, дали има нещо общо с вас тук, тя отговори - "не, ние си се събрахме три жени и заедно действахме". Аз повече и не проявих интерес в онзи момент да я разпитвам и всичко беше до тези разменени думи. Направи ми впечатление, това, че те са били в случая само три жени, а жените са много повече, реших, че всеки е действал за себе си в крайна сметка, може и аз да съв в грешка.
Това не е вярно! Ето хронологията на събитията. Качени са на сайта. Моля, информирайте се, преди да пишете необмислени коментари:

Декември, 2009 г. -
Сдружение Зачатие внесе жалба в КЗД за допусната пряка дискриминация по възраст

Април, 2010 г. - Искане за отмяна на възрастовото ограничение от 43 г за аспирация на яйцеклетки при ин витро
Април, 2010 г. -  (по молба на Зачатие) - Становище на БАСРЗ относно възрастовото ограничение за провеждане на АРТ
Октомври, 2010 г. - Кръгла маса, организирана от "Зачатие", във връзка с промени в Наредба 28 на МЗ за дейностите по АРТ

Сформирана е работна група от Министерството на здравеопазването за промяна на Наредба 28

Като следствие от организираната на 30.10.2010 г. от сдружение "Зачатие" кръгла маса, посветена на необходимите промени в Наредба №28/2007 на МЗ относно дейностите по АРТ (Протокол от проведената на 30.10.2010 г. Кръгла маса, организирана от Сдружение "Зачатие") и последвалата активна комуникация с Министерството на здравеопазването, вече е сформирана официална работна група към МЗ с цел изготвяне на предложение за промени в наредбата.
В състава на работната група са включени представители на МЗ, водещи клиники и пациентските организации.

Май, 2011 -
Възрастта на жените за ин витро процедури се увеличава до менопаузата

Възрастовата бариера падна благодарение на Зачатие. Това беше доста трудна битка, защото имаше силна опозиция от лекари, които тогава пишеха промените в Наредбата. Битката я водехме обичайните заподозрени - все едни и същи сме, повечето дори не се борим за дете, за някои сме "тихи стъпки" (не се бием по гърдите и не обикаляме медии), но сме тук винаги.

На въпросната кръгла маса давах интервю, представяйки се за пациент, засегнат от възрастовата бариера. Познайте защо аз? В момента съм на 38 и никога не ме е засягал лично този проблем.

Такива резки и емоционални коментари рядко пиша, но и аз съм човек, както и всички, които бяха там и се бориха със зъби и нокти да падне тази бариера.

« Последна редакция: Декември 03, 2012, 15:10:52 pm от Елфи »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #62 -: Декември 03, 2012, 15:12:31 pm »
jam, виждах, че ти основно пишеш тук за възрастовата граница, в никакъв случай не твърдя, че съм с правилни впечатления, като имам повече време пак ще се пусна търсачката да прочета.
Преди повече от година и половина, случайно се запознах с  една жена по друг повод, тя в раговора каза -"знаеш ли, ние заведохме дело и спечелихме" - аз я попитах, дали има нещо общо с вас тук, тя отговори - "не, ние си се събрахме три жени и заедно действахме". Аз повече и не проявих интерес в онзи момент да я разпитвам и всичко беше до тези разменени думи. Направи ми впечатление, това, че те са били в случая само три жени, а жените са много повече, реших, че всеки е действал за себе си в крайна сметка, може и аз да съв в грешка.

тази жена, обаче, е пропуснала да ти съобщи, че Зачатие се свърза с тези жени, предложи им пълно съдействие и помоли за съвместни действия и обмен на информация. такива, за съжаление, от страна на жените, които заведоха дело, изобщо не получихме. нито ни даваха информация за делото, нито пожелаха да участват в уредени от Зачатие медийни изяви, нито участваха в кръглата маса.
те си действаха сами за себе си.

Зачатие действаше за всички останали, които бяха засегнати от проблема. хронологията на действията ни ти я е описала Елфи.

историите винаги имат две страни....

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #63 -: Декември 03, 2012, 15:18:40 pm »
Няма лошо някой да си преписва чужди заслуги, щом го може. Аз само ще допълня към казаното в предните два поста, че делото на въпросните дами беше заведено след това на Зачатие, като го обединиха в едно, защото касаеше един и същи проблем. Потвърждение за това (обединяването и разглеждането) дадох ЛИЧНО АЗ, защото моите координати са за контакт навсякъде, та на мен се обадиха :wink:

На среща със здравния министър бяхме аз (тогава на 32 г. с две деца) и д-р Мели (с двама студента :wink:), на която министъра ни обеща че ще сформира работна група за разглеждане на наредба 28, като ни помоли да дадем предложение кои да бъдат членовете на работната група, дадохме, и след 1 седмица той издаде Заповед за стартиране на работната група :)
Мога и по дати и часове да го напиша това, ако някой има желание :wink:
*
« Отговор #64 -: Декември 03, 2012, 15:36:30 pm »
То е същото като положението с Фонда в момента.Зачатие се занимава с проблемите ходи се по срещи и т.н. а някой си пишат писма и петиции и после ще обявят, че благодарение на тях нещо се е променило или не се е променило.

*
« Отговор #65 -: Декември 03, 2012, 15:39:54 pm »
мда, някой ще ни уволнят вече заради излизане от работа :?
*
« Отговор #66 -: Декември 03, 2012, 15:43:12 pm »
Ще "удалрим" една петиция и в твоя защита!!  :wink:Няма да го допуснем това своеволие на работодателя!! :x
не мога да разбера,защо наисита се дърпат от съвместни действия? Говоря за разни други организации и даже,за индивиди? Не си дават 5те минути известност ли? 8O
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #67 -: Декември 03, 2012, 17:10:32 pm »
Елфи, разбирам те, тези неща съм ги чела. Просто, попаднах съвсем случайно в общ разговор за ин витро процедури, то е ясно, че монетата има две страни, а разменените думи бяха точно в две изречения между мен и въпросната дама. Както вече писах, аз дори не проявих интерес да и задавам въпроси, бях си заета с мои мисли.  Сега от вас научавам, че вие знаете за друга група жени, които са отказали да действат в сътрудничиство с вас.
Аз имам  навик да помня нещо чуто и видяно, което не ми трябва, това е.
« Отговор #68 -: Декември 03, 2012, 22:00:22 pm »
чак сега виждам тази велика простотия, изръсена в ефир от този 'лекар'. искрено ме разсмиват вече такива плиткоумници. аз пък да ви кажа, колкото и странно да звучи, познатите ми дето спяха с когото им падне народиха деца, че даже и не бяха разбрали кога са забременели  :lol: :lol: да са живи и здрави, мен не ми е пречел разпуснатият им начин на живот. а аз дето само по любов се озовавах в леглото с мъж, съм 'възнаградена' с полубезплоден мъж :) ирониите на съдбата. така че на тоя освен да му се смея на глупостта, друго не мога  8) . но разбирам възмущението на момичетата - не стига, че се чудим на какви изследвания и процедури да се подложим, ами защо пък да не ни изкарат нехигиенични и неморални... цирк български  :?