0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #260 -: Май 29, 2014, 11:16:36 am »
avallon, отговорили са ти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #261 -: Май 29, 2014, 11:20:49 am »
Интересно е обаче и това, кое пише в сайта на д-р Даскалов, преди да се изброят рисковите фактори. Така съм го възприела и аз и за това се включил с мнение в този смисъл в началото на дискусията, но мисля повече да не участвам. Приятен ден на всички. Ето цитата от сайта:
"Много голяма част от бременните, които развиват гестационен диабет,]нямат нито един рисков фактор, както и много малък брой бременни могат да бъдат причислени към нискорискова за развитие на гестационен диабет група, поради което в нашата практика сме възприели да предлагаме скрининг за гестационен диабет на всяка бременна жена, която се обръща към нас за консултация. Някои от известните рисковите фактори са:
*
« Отговор #262 -: Май 29, 2014, 11:22:59 am »
Благодаря Кристъл.  Това явно е от една уикипедия, цитата ми е от друга -:), там давт процента за друго, което пак е не обект. Линка на д-р Даскалов (примерно) и направената от него класация на риска , виждам не е от значение явно, Кой както иска, когато иска и за каквото си поиска може да се тества.  Ще се повторя и потретя - НИКЪДЕ. не съм написала, че е ИЗЛИШНО, ставаше въпрос за това дали е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, особено ако нивата на захарта в стандартните изследвания е ниско.  Добре е преди да отговориш и да се намесиш за нещо с мнение, е да видиш добре преди това какво е написано. Конкретно с теб не желая да споря, един път се опитах по отношение на това колко е меродавно БХСто при близнаци - сгреших. И моля не ми налитай на ЛС отново., моля те.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

Crystal

« Отговор #263 -: Май 29, 2014, 11:27:04 am »
avallon, съжалявам че ще го кажа, но спорът с теб е като с  развален грамофон. Бих те посъветвала и ти да четеш внимателно. Аз вече съм го направила.
« Отговор #264 -: Май 29, 2014, 11:29:31 am »
Бихме могли да го наречем "препоръчително" това изследване, особено в случаите на рискова бременност, защото наистина в България не е възприето като задължително. И...така, де, не мисля, че е нужно толкова да се изостря дискусията, ама това си е мое мнение. Още веднъж ви пожелавам приятен ден!
*
« Отговор #265 -: Май 29, 2014, 11:50:51 am »
Момичета, много моля за по-умерен тон. Темата и конкретната дискусия са много полезни, моля разговорът да не се измества в посока лични нападки. Хубав ден на всички!

*
« Отговор #266 -: Май 29, 2014, 11:53:42 am »
Бихме могли да го наречем "препоръчително" това изследване, особено в случаите на рискова бременност, защото наистина в България не е възприето като задължително. И...така, де, не мисля, че е нужно толкова да се изостря дискусията, ама това си е мое мнение. Още веднъж ви пожелавам приятен ден!
Абсолютно съм съгласна.

П.С. Кристъл, помолох те нещо точно заради подобни квалификации "като" еди си какво направени от теб,  в случая с думичката преди това целенасочено обиждаш. Прочети пак къде написах ИЗЛИШНО по принцип и само тогава ми се обади. Ама моля само без интерпретации, щото аз добре знам какви са ми мислите. Не четеш, не четеш.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

Crystal

« Отговор #267 -: Май 29, 2014, 12:01:30 pm »
Аз не съм писала нищо обидно. Ако намериш такова, авалон,  цитирай ме. Метафорите не ги считам за обида. Нито съм квалифицирала някого, нито съм го нападала, нито имам намерение повече да споря.  Аз не съм се изследвала за гестационен диабет, което сега отчитам като грешка, моя и на лекарите, които са ме следили.
« Последна редакция: Май 29, 2014, 13:12:32 pm от Crystal »
« Отговор #268 -: Май 29, 2014, 15:21:51 pm »
Здравейте
Ето какво намерих ровейки във форумите:

22 Май 2014
Първа САГБАЛ „Св. София“ - София стартира програма за лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми „40+“. Тя е насочена основно към пациентки на възраст над 40 години, но от нея ще могат да се възползват и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв. За повече информация
http://www.1agb.com/index.html#

По темата записах си час за утре при д-р Еврев
Моля, за мнение относно работата му.
Има ли някои с отзиви
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #269 -: Май 29, 2014, 15:45:37 pm »
искреното ми мнение е, че анонсирането на подобни програми е просто друга форма на реклама.

какво означава "програма за лечение 40+"?! всяка репродуктивна клиника има пациенти 40+ и навсякъде знаят как да ги лекуват.

така написано, едва ли не излиза, че в тая болница прилагат нещо ново и различно, специално за тия пациенти, а това не е така.

пратих ти лично съобщение.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #270 -: Май 29, 2014, 17:10:43 pm »
Виждам, че има оживена дискусия в тази тема и това много ме радва. :)

Сега виждам новината на Цигу. Поздравления и стиснати палци от мен, Цигу!

Мисля, че не съм го писала в тази тема, но когато забременях и родих бях на 40г. Имах лека бременност. Бях с висок ФСХ, общо взето с проблеми с ЯР. Хванах "последния влак" след около 10м години опити. Не съм правила амниоцентеза по свое решение. Тест за ГД не съм се сещала да правя. Но доста често съм правила УЗИ, за собствено успокоение.  Мисля, че е страхотно да имаш детенце на тази възраст, но е по-трудно да ти се случи. :wink: Е, не знам какво е да родиш на 20 или 30. :lol:
« Последна редакция: Май 29, 2014, 17:16:16 pm от alia_alia »
*
« Отговор #271 -: Май 31, 2014, 15:13:07 pm »
искреното ми мнение е, че анонсирането на подобни програми е просто друга форма на реклама.

какво означава "програма за лечение 40+"?! всяка репродуктивна клиника има пациенти 40+ и навсякъде знаят как да ги лекуват.

така написано, едва ли не излиза, че в тая болница прилагат нещо ново и различно, специално за тия пациенти, а това не е така.

пратих ти лично съобщение.
Прочитайки пълния текст в сайта на болницата, на мен лично ми стана ясно, че ще има преференциални цени за пациентките с намален ЯР, които не могат да ползват ФАР. Има ли преференциални цени за тази група пациентки по другите IVF клиники? Чела съм ценоразписите на някои от тях и не съм забелязала да има. Ако бях от тази група, със сигурност щях да се възполвам от безплатния преглед и да се запозная отблизо колко преференциални са цените. Друг е въпросът, че аз лично не бих направила процедура точно там.
*
« Отговор #272 -: Май 31, 2014, 16:27:12 pm »
По повод на изследването за гестационен диабет ще споделя и личен опит. На мен ми препоръчаха да направя глюкозотолерантен тест главно поради леки отклонения в кръвния ми тест. Чак после натежаха факторите като фамилна обремененост и възраст. Решението да го направя беше лично мое, като получих съвети от лекари, че може и да го пропусна. В крайна сметка чрез диета и следене на кръвната захар бременността ми мина без проблеми. Разказвам това, за да подчертая, че са възможни интерпретации според индивидуалния случай. У нас изследването за гестационен диабет не е задължително, нито рутинно, но при положение, че могат да се избегнет куп проблеми, е по-добре да се направи. Мое мнение, разбира се :).

Ако аз на 40+ съм имала лека и безпроблемна бременност, това съвсем не значи, че това важи за всички бременни в тази група. Горещо препоръчвам да слушате внимателно съветите на лекарите и да си решавате според вътрешната убеденост. В крайна сметка отговорността си е наша, нали?

Само да добавя, че бременността с близнаци е рискова и това трябва да се помни, без да ви вкарва в излишни тревоги. Твърде многото примери, с които се сблъсках, потвърждават мнението ми, че има един задължителен минимум от изследвания, които не бива да се пропускат. Наред с това спокойствието, макар и трудно постижимо, много помага :).
« Отговор #273 -: Юни 03, 2014, 11:46:00 am »
Горещо препоръчвам да слушате внимателно съветите на лекарите и да си решавате според вътрешната убеденост. В крайна сметка отговорността си е наша, нали?
 Наред с това спокойствието, макар и трудно постижимо, много помага :).
Подкрепям!

Както и при дългогодишните опити за забременяване, така и при бременност сме длъжни да вземаме всички мерки, да разчитаме на най-добрите лекари, до които имаме достъп и на които имаме доверие;  да не се паникьосваме; да си организираме максимално сигурно раждане, и не на последно място - да имаме късмет :wink:.
« Отговор #274 -: Юни 06, 2014, 11:44:37 am »
Поздравления Цигу!!! Ти си обявила, че си 8ма седмица, когато аз всъщност разбрах че съм бременна, т.е. вървиш пред мен с 4 седмици. Аз сега чакам следващ преглед за да видим пулс, малко се забавихме в развитието, но да видим. Както и на теб, на мен всичко ми е свито, защото имам в историята си 4 прехдодни аборта. Писах в темата на бременните, отправи въпрос са това кога са установили пулс на бебто при различните случаи. Аз забременявам спонтанно, само веднъж правихме инсеминация, че беше минала повече от година от предишния аборт, беше успешна, но до 8ма седмица.
Сега сме предприели мерки отрано с медикаменти на база вече натрупаните резултати от изследвания и базата от хистологии... Оказа се, че хистологиите са ключов момент в ориентацията за причините за ранната загуба  на фетусите.
Аз бях писала тук, но реших, че темата е позаглъхнала... виждам , че отново се е съживила :-)
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*

Crystal

« Отговор #275 -: Юни 06, 2014, 13:39:48 pm »
healthy, много се радвам за теб. Вярвам, че всичко ще е наред!
« Отговор #276 -: Юни 06, 2014, 18:43:50 pm »
Благодаря!
Дай Боже :-)
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
« Отговор #277 -: Юни 07, 2014, 08:06:38 am »
Хе,когато има раздвижване в тази тема ,винаги съм любопитен :lol:,но кагото чета добри новини,направо се чуствам щастлив :D. Браво момичета !И успех до края! :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #278 -: Юни 12, 2014, 14:53:34 pm »
healthy, имаш силно стиснати палчета и от нас за успех. Този път ще извървиш целия път :).
« Отговор #279 -: Юни 13, 2014, 16:20:51 pm »
Здравейте момичета,

за голямо мое съжаление - отпадам от групата на бремените над 40.
През нощта прокървих и отидохме в спешният кабинет на Майчин Дом и се оказа..., че плода е много малък за седмиците и няма пулс.
Сутринта мина миседът и ето ме нещастна, кървяща и небременна.