Здравейте, момичета! Макар и вече да родих, се включвам по темата за магнезия. По време на цялата ми бременност магнезий приемах само по време на 3-дневния ми престой в Шейново в края на 6 м. Д-р Сигридов ми го спря, като каза че и на жена му, която е бременна не би го дал. Показа ми научна статия по въпроса (беше на английски), в която беше описано вредното въздействие на магнезия върху бебето.
По същия начин постъпи, когато планирахме кога ще се раждаме. Даде ми да прочета изследвания за изродени по-рано близнаци. Преди години е било прието, че когато настъпи белодробна зрялост е ОК да се родят по-рано бебетата, но последните проучвания показват, че не е така. Тъй като в последните седмици всеки ден се изграждат около 2 млн. неврона, а след раждането това спира, за нас беше важно бебетата да се родят възможно най-късно. Родиха се в средата на 38 г.с., като сами избраха кога. Бяха големички и с прекрасни показатели на Апгар теста и не се наложи да стоят в кувьоз. Благодарение на правилната терапия, родих добре отгледани деца. В реанимацията бях с едно младо момиче. Нейният син се роди 2600 гр., а моят - 2850 гр., хем е близнак. Днес вече тежи 5780 гр.
Всеки решава сам дали и на кой лекар ще следва съветите, но аз следвах тези на д-р Сигридов, защото той лекува по възможно най-добрия за мен начин. Приятелка, майка на близнаци, пациентка на д-р Сигридов и акушерка каза веднъж и съм го запомнила, че той не лекува със стари методи, а се интересува и повишава квалификацията постоянно. Докторът ми е казвал, че предпочита да ходи на конференции на неонатолози, а не на акушер-гинеколози, тъй като там се виждат резултатите от неговата работа и се научават нови неща.
Благодарение на неговите грижи и тези на д-р Михова сега се радваме на прекрасните ни син и дъщеря.
В който и съвет да решите да вслушате, ви желая да се радвате на здрави бебета!