Афродита си е взела нейното решение. Описала е всичко подробно защо и как. Еми също е споделила информация от първа ръка. Кои неща ни призоваваш ти да споделим повече от това? И стига хора, които само са дочули нещо от тук от там да всяват напрежение и да четем постове от сорта "плаша се вече".
Не ме разбирайте погрешно. След като видяхме, че шиийката ми е малко скъсена /аз съм и с конизация/, д-р Сигридов ме увери, че няма проблем да си ходя на работа и да пътувам. Само че аз си седнах на дупето и никъде не мърдах. Да, попрекалих, но ако нещо се беше случило, последствията щяха да са си за моя сметка.
Никой не е казвал мисля, че заради Д-р Сигридов не са се родили много живи и здрави бебета. Но както знаем и никой не е безгрешен, било то и лекар, било и известен такъв.
Споделилите недоволството си от него - не мисля че нещо са "подочули", все пак са били негови пациентки. Афродита специално стигна и до болница благодарение на неговите съвети и мнения. Може да е единичен случай тя, но я има все пак. И не Д-р Сигридов щеше да остане без деца, ако тя не беше взела мерки овреме, което не е нещо незначително все пак.
Ти самата споделяш, че въпреки уверенията му, че няма проблем да си ходиш на работа и да пътуваш - също си "седнала на дупето" и си си пазила детето, което е именно разумната позиция в случая.
Не съм му била пациентка, нямам лично негативно отношение към него. Когато аз бях бременна - много от момичетата се следяха при него и споделяха кое, как е. От онова време досега, по споделено от сегашните му пациентки, аз стигам до извода, че доста се е радикализирал този лекар в медицински аспект. По "мое време" беше известен с омразата си към витамини за бременни. ОК, отдавна е спорен точно този въпрос между лекарите, не е само той "против". И против приема на желязо беше...хайде и това как да е. Но доскоро - аз не бях чувала, че вече е против приема и на ФК, та негови пациентки да пият въпросната "тайно" и да им се чете "конско" как тя била отрова за плода, както и магнезиевите препарати. На жена с двуплодна бременност да обяснява, че нямало то други контракции освен родилни, че с магнезий нищо не се оправяло и да я остави месец без терапия, че същата да опира до болничен престой и лежане на системи, за да се овладеят контракциите, който според Д-р Сигридов - просто не съществуват... не знам за теб, на мен ми звучи доста притеснително подобно поведение.
От всеки лекар има и доволни и недоволни пациенти, а лично аз не приемам празните приказки от вида - "некадърник" и "много съм разочарована" без да бъдат подплатени с някаква конкретика в даден случай. В сегашната ситуация - казаха си момичетата какво и как, макар че не си казаха всичко докрай в темата, по лични съображения. Все пак - нека се знаят и двете позиции, за да имат бременните по-добра преценка на кого поверяват себе си и бременността си.