Аз на хигиената съм душманин. Твърде често изпирам дрехи, които видимо не са мръсни, но са носени цял ден
Други хитрини, които се научих да прилагам - никакви излишни вещи у дома, това важи предимно за възрастните - джунджурии, шишенца, пликчета, брошури и прочее дреболии набутани по шкафове, маси, бюра. Не се внасят у дома брошури, хартишляци. Шкафчетата са подредени и не се "затурва" така, че да си създавам напрежение и да се налага да прочиствам постоянно.
Освен това много заобичах кутиите. На детето играчките са по кутии, шарени, детски, красиви, подредени по шкафовете и етажерките. Хем няма играчки разхвърляни, хем лесно се събират, хем не прашасват, хем е подредено, красиво и уютно. И много лесно се събират разхвърляните играчки - отваряш капаците, мяташ и затваряш
И печели време, после като й сваля кутиите пада едно ровене, един интерес, доста време се занимава да си разглежда неща, които не са и пред очите постоянно.
Идеята на СтефиЗ за жена също е чудесна. Аз ползвах фирма за пролетно почистване и до зимата само леко си зачиствам, почистено ми е основно. И за да мога да си позволя основно преди зимата си правя следния експеримент - когато харесам да купя нещо, добре обмислям и понеже съм цар да купувам дрехи, дето не се носят, напоследък се въздържам и сумата, която бих дала за дреха и би изчезнала от бюджета я заделям. Мисля, че до зимата ще спестя за две почиствания, не за едно
Мисля така да направя и с детето и играчките, да отделяме парите от всяка не купена джунджурия и да идем някъде, да добавим парички към планираните за екскурзия, за да я обогатим.
И други неща ако се сетя, ще споделя, все за някого може да е полезно.