lubadim, Благодаря!
Но има още време... да видим какво ще стане нататък...
Само стойността на LH беше същата, а фоликулът даже този път беше по-голям, но пък на по-ранен ден от МЦ.
Ето как бяха нещата:
1-ви опит - на 10-ти ден фоликул 13.5; LH 4.25, Е2 - 91; на 13-ти ден фоликул 15.5, LH 7.66, Е2 - 316; вечерта в 12 часа на 13-ти ден прегнил и сутринта в 8 часа на 15-ти ден пункция. Резултат - спукан предварително фоликул.
2-ри опит - на 11-ти ден фоликул 16.5; LH 3.67, Е2 - 166; на 12-ти ден LH 7.97, Е2 - 276; вечерта в 10 часа на 12-ти ден прегнил и сутринта в 8.15 часа на 14-ти ден пункция. Резултат - изваден фоликул.
Аз не бих имала нерви да замразяваме и после да чакам още един месец, за да върнем ембриона... ако и този път нещо се обърка, може би следващия месец ще опитаме с лека стимулация и ако пак не стане, ще си чакам заповедта от ФАР за стимулиран опит...
При теб какви бяха стойностите на LH трите пъти в деня на Прегнила?
Радвам се, че сте тръгнали с док. в дай Боже правилната посока. Дано наистина да не са били напразни неуспешните опити. Стискам палци съвсем скоро да се похвалиш! Успех!!!!
и пиши как вървят нещата.
Аз съм в клиника Малинов, при д-р Семерджиева.
Междувременно питах док. по "нашия" форумски въпрос за Прегнила - отговори ми, каквото вече коментирахме тук - че се слага за до узряване на яйцеклетката и за таймиране. Като попитах за таймирането какво точно се има предвид, отговорът беше, че обикновено овулацията настъпва 36 часа след поставяне на Прегнила, а те вадят фоликула обикновено малко по-рано. Каза също, че понякога фоликулът се пука по-рано и това е риска на естествения цикъл (но това ние си го знаем
). Най хвърлящото светлина по въпроса в разговора ни беше отговорът на въпроса ми: "Ами добре, ако фоликулът от самосебе си е щял да се спука след 15 часа примерно, поставянето на Прегнил и чакането след това да минат 32- 34 часа не обърква ли нещата?" Отговорът беше - не, фоликулът е нямало да се спука от самосебе си след 15 часа, защото LH е било по-ниско от 10 в момента на Прегнила. Мисля, че това ми отговори на така дълго дискутирания въпрос.
Според мен ако LH е над 10, това би означавало, че е започнал естествения процес на овулация и от 24 до 36 часа след това би трябвало да се очаква естественото спукване на фоликула. Може би в случаите, когато лекарите пристъпват към пункция без Прегнил, LH вече е високо от самосебе си и тогава наистина няма да имат от къде да започнат да броят часовете. И може би фоликулите понякога се изпускат, защото изследването на LH обикновено е през деня, а Прегнила вечер и може през това време стойностите на хормона да се повишат, т. е. в момента на Прегнила вече LH да е над 10. - това са мои разсъждения, вие как мислите?
Ох, много дълго стана, но дано да съм се изразила ясно
Щеше ми се да споделя с вас новата за мен информация.