Д-р Бърди ще си позволя да ви досадя с още някой въпрос, ако може!?
Но понеже прочетох малко из форума - въпреки че явно в БГ, често се поставя тази диагноза "ей така" и още преди месеци една лекарка в инфекциозно ми каза, че може Рая да има алергия към белтъка - ще споделя две неща и ще се надявам да коментирате.
- в инфекциозно лежахме заради едно упорито разстройство, всички изследвания бяха ок, детето беше ок, но имаше над 10 изхождания на ден. Още когато разстройството започна, спрях всякаква външна храна и оставих Рая само на кърма, резултата беше влошаване. В болницата се получаваше същото, през деня когато е на пюрета се подобряваше, а след вечерното кърмене започваше кошмарното "дрискане" и така до следващото външно хранене. Лекарката ме принуди да я отбия, а тя отказваше АМ. Може да си представите как обърках внимателното захраненото си дете... но разтройството спря. Та тази лекарка предположи, че АБКМ - не знам до колко основателно.
- прочетох че АБКМ се свързва с обриви, но не можах да намеря ясни снимки. Преди месеци, а и от две седмици отново е със леки обриви. Първия път бяха по клепачите на очите, личната веднъж каза, себорея, после дерматит, накрая ходихме на очен, и те взеха че минаха и не стигнахме до дерматолог. Сега са по бузите, под очите. В сряда сме на консултация ще видим какво ще ми каже този път.
Дали имам основание да побързам с този тест?
П.П. Попаднах на мнение на потребител, в което се казва, че АБКМ се свързва и с безсъние, а това е ми е голям проблем. Рая често будува по 1-2 посред нощ, от месеци.