И аз днес май взех решение че съм на път да се предам с кърмата-не издържам вече,времето не стига,боли много и т н . Започвам да разреждам цеденето пък докъдето стигна...
За секциото и аз се движех,даже по време на операцията ми беше скучно и почнах да си тактувам с крака,та лекарите ми се караха много
И аз бях на това мнение , много кърма на всеки 30 мин протичах , нищо не ме спасяваше , камерата беше вече пълна до горе с кърма и един ден се събуждам със ужасни болки, мастит изписаха ми антибиотик и сега изхвърлям (вече едвам само по 40 мл) водниста кърма , а бебчо си го храня със боклуците в кутии , от там получи алергия и минахме на хипо алергични . Моля се само като спря антибиотика да ми дойде отново кърмата , дори и да викам от болка , е по-добре от колкото да тъпча детенцето си със бърканиците на нестле
Респект, ти нали писа, че си го дохранвала с НАН и нямаше проблем. Как така изведнъж?Сигурна ли си, че е от АМ-то? Според мен с това, че се изцеждаше след всяко кърмене си си докарала хиперлактация и затова потичаш толкова често- даваш сигнал на тялото, че имаш нужда от още кърма. А защо не го храниш от замразената кърма? Не знам какъв антибиотик пиеш, но както е казала Блу, някои АБ са съвместими с кърменето. ДАно се оправиш бързо и продължите успешно с кърменето
Но дори и да не се получи, децата растат и на адаптирано мляко.
Аз съм ЗА кърменето, знам предимствата му, че е най-доброто за бебето и т.н. ,но! Не смятам, че ако се превръща в мъчение за майката и за детето. Аз също имам проблеми с него и на моменти ми идва да се откажа, но смятам да потърпя още. Ако стане "бреме"( не е точната дума, ама не ми идва друга на ум) ще се откажа.
Искам само да кажа, че написаното по-горе си е лично мое мнение и не обвързвам никого с него
Пожелавам на всички лека бременност, раждане и успешно кърмене след това
И извинете, че оспамих темата.