Благодаря ви, точно това се надявах и очаквах да чуя
Аз също с помпата си докарах хипер лактация, сега малко имам отстъпление назад, но се справяме
Иначе както е казала
Jbrul, не знам каква е тази повсеместна паника с шишетата... Също и с кърменето. Факт е че има майки с проблеми с кърменето, факт е че има и капризни бебета. Но ми направи много лошо впечатление в МД, че на 10 бебета я имаше някое на кърма я не - повечето майки като ги попиташ казваха, че те изобщо не са имали кърма или че лекарите ги посъветвали да си я спрат, че и без това нямало да има смисъл
Аз може би затова и хич не очаквах да ми тръгне кърмата, защото мислех че от недоносеността ще се объркат работите, ама то като тръгна и стана страшно
Също и за Матей не съм се надявала да засуче, не съм се и борила. Бях решила да опитам за спортна страст, като мислех да пробвам като позаякне, че да има сили, че нали било трудно, а то се оказа че няма нищо общо с всичко наприказвано ми. Първо той сам прояви интерес като втрещи всички захапвайки наред дрехите като го гушнеш и като му подадох зърното изобщо не се зачуди че е странно и а си захапа и засука най-естествено! Е не ни се получи от раз, но той просто захапваше много повърхностно и не пускаше и той се нервира. Със зърната нещата тръгнаха от раз, защото аз имам много кърма и той беше адски доволен че пуска - чак по бузите му течеше
Но той и от болницата като го взехме и му сменихме тотално биберона изобщо не го отчете. Важното е да се яде, оттам насетне не му пука особенно
Та така след няколко успешни опита се кърмехме по един път на ден, но се разболях и трябваше да пия хапчета та минахме на замразена кърма за няколко дни. Сега започваме с нови сили и планът ми е едно по едно да му подменя яденетата с кърмене. Моето желание е именно да не се цедя. Напрежение след първия месец насам нямам - редовно пропускам да се изцедя доста дълги интервали и не ми е дискомфортно и не се запушвам. Така че, въпреки огромния си страх от запушване мисля, че ако се следя внимателно и го кърмя няма проблем - все пак във всеки момент на притеснение мога да извадя и изцедя с помпата
Притеснявам се донякъде да не ми спадне много кърмата и после да спре да му достига
Знам, че звучи уж абсурдно, защото с тези ми сегашни количества а и факта че той ще стимулира по-добре от помпата, но нали съм недоспала а всеки отвсякъде си дава непоискания акъл, та
Сега ми опяват (свекървата), че трябвало на всяка цена да се цедя след всяко кърмене а ако ще е така, аз смисъл не намирам... Сестра ми, която има две малки деца и тя с първото в началото цедеше, за да има кърма, за да не се запуши и прочие....но сега каза, че няма смисъл и че си кърмиш и то се урегулира, та аз на нея и вярвам, и сега като ви слушам виждам, че явно мислим в правилна посока - просто исках да чуя още някой