0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #520 -: Октомври 27, 2013, 16:58:03 pm »
Аз искам да ви попитам вас сърбяха ли ви зърната и как се справяхте с това? На моменти ми идва да ги откъсна направо  :oops:

*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #521 -: Октомври 27, 2013, 17:18:46 pm »
Страшно много ме сърбяха(около тази седмица в която си ти),направо се побърквах  8O За да облекча неприятното усещане си притисках с длан гърдата.Малко от малко ме облекчаваше.С времето сърбежа отшумя.
« Отговор #522 -: Октомври 28, 2013, 07:43:19 am »
Добро утро ! preggo Момичета,тази сутрин като се събудих и видях,че от гърдите ми е изтекло малко количество коластра (или поне предполагам,че е това-за пръв път ми се случва)... Изглежда,че като спя на една страна съм ги натиснала и така... Исках да ви попитам  нормално ли е това да се случва в тези седмици и има ли нещо опасно?  :ask:
Пожелавам ви една слънчева и позитивна седмица!  :hello:
« Последна редакция: Октомври 28, 2013, 07:44:52 am от *Sunny*Angel* »
« Отговор #523 -: Октомври 28, 2013, 07:51:27 am »
katito ти си с един месец напред от мен, но до ти кажа че забелязах  от 2-3 дни, как изведнъж силно ме сърбят, и кожата е суха.
Докторът ме викаше другият понеделник на преглед, но не издържам и мисля да отида в петък, днес стават две седмици от последният.
« Отговор #524 -: Октомври 28, 2013, 08:54:30 am »
Здрaвейте, момичетa! Нaй-нaкрaя съм в състояние дa пишa. Щaстливa съм дa ви ккaжa, че нaшият прекрaсен Теодор се роди нa 22.10.2013 ,в 9,15 ч. , 50 см, 3350 кг. Секциото беше с усложнения, но вaжното е, че зaвърши добре всичко.Вече сме в къщи, възстaновявaм се, мaкaр и по-бaвно, вaжното е,че с Теди всичко е нaред, a имaм и помaгaчи. Кърмя го и товa е нaй-невероятното усещaне нa светa.. Кърмстa ми слезе не веднaгa, кaкто е  след секцио,вaжннто е човек дa не се откaзвa. Нa всички ви пожелaвaм хубaви дни до крaя и здрaви бебетa нa финaлa!

*
« Отговор #525 -: Октомври 28, 2013, 09:12:00 am »
Боболетка ,да  ти е жив и здрав юнака,а на теб скорошно възстановяване .
« Отговор #526 -: Октомври 28, 2013, 09:27:21 am »
Добро утро!
Ето ме и мен с кратък отчет :D
Миналата седмица беше един кошмар,но вече се чувствам значително по-добре.Получих контракции на около 15 минути....много се уплаших.Болницата ми се размина...,но не станах от леглото 5 дена.Увеличиха ми магнерот 3*2,гинаприл 3*1 .Имам много чувствителна матка,а бебче е много активен,та....не се разбират :D

Буболетка...честито ти съкровище!!! :youwoman:
« Последна редакция: Октомври 28, 2013, 09:29:10 am от морско момиче »
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #527 -: Октомври 28, 2013, 09:34:38 am »
boboletka радвам се ,че сте добре,да е жив и здрав малкия юнак,а на теб бързо въстановяване.Ще чакаме по натам да разказваш още ,а ако имаме въпроси ще помагаш като дойде и наши ред  :D

*Sunny*Angel* и аз имам такова изтичане, само капчици,забелязах го на сутиена,било нормално  :?

морско момиче радвам се ,че си се оправила бързо, тези контракции толкова рано да тормозят  :x. Да те питам какво точно усети?

*
« Отговор #528 -: Октомври 28, 2013, 10:07:29 am »
Здравейте, момичета!

Честит юнак на boboletka! Да ти е жив и здрав и много да ви радва! Чудесно е, че си била упорита и го кърмиш, въпреки трудностите след секциото.

Морско момиче, явно ще трябва да си полежаваш повечко, освен да пиеш увеличените дози лекарства. От друга страна, е толкова хубаво, че бебето е активно :).

Момичета, видях, че сте обсъждали разкрасяването :). Напълно естествено е мама да продължи да се грижи за вида си. Бременността разкрасява, но чак пък да не се подстригваме... За боядисването, разбира се, може да има ограничения, но щом се прави разумно, не вреди. То аз съм се закахърила за дрехите (пука ми как изглеждам в тях :)), а какво остава за косата :). А косата ми расте много по-бързо от преди. Ноктите също.

Съжалявам, че не можах да стигна до Бебеманията. Освен за пазаруване, исках да посетя и някои обявени лекции. Някоя от вас да си е купила количка случайно :)? Ще съм благодарна, ако споделите опит с магазини.

Слънчева и успешна седмица!
*
« Отговор #529 -: Октомври 28, 2013, 10:13:44 am »
Боболетка,да ти е жив и здрав адаша.Радвам се ,че всичко е минало добре.
Морско момиче,явно ще трябва да си полежаваш,няма начин.
Аз съм днес на запис на тонове.
Фови,нали днес си на ФМ?

*
« Отговор #530 -: Октомври 28, 2013, 10:29:00 am »
Монка да днес съм на ФМ.След това ще пиша  :bighug: :bighug:
« Отговор #531 -: Октомври 28, 2013, 11:49:24 am »

морско момиче радвам се ,че си се оправила бързо, тези контракции толкова рано да тормозят  :x. Да те питам какво точно усети?
усетих втвърдяване на целия корем,което по-късно(след 10-та) започнах да го виждам как ми се стяга корема и придружено с болка в кръста....дано повече не ми се случва,че много се уплаших
Николай е на 2г.4м.5д.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #532 -: Октомври 28, 2013, 11:50:51 am »
Честит син Теодор на Буболетка! Да е с много късмет в живота! Буболетка, бързо да се възстановиш и да забравиш трудните моменти!

Морско момиче, полежавай повече, дано скоро се похвалиш, че неразположенията отшумяват!

Беата, ако трябваше да си купувам количка щях да разгледам в реалните магазини и да си поръчам от чужбина. Излизат доста по-евтино и според моя опит са по-качествени. Ние имаме тази Чико http://www.detskidrehi.com/detska-liatna-kolicjka-chicco-formest-p-2649.html, подарена ни е и пак нея ще ползвам, същият модел, пак само летен вариант наши познати си поръчаха от Англия за 200 лв., а тук е за 600.

*Sunny*Angel*, при някои жени коластрата тръгва доста рано, това е нормално. При мен за първи път видях петънце след сън в 7 месец. При някои тръгва като родят, индивидуално е!
*
« Отговор #533 -: Октомври 28, 2013, 12:21:41 pm »
Беата, ако трябваше да си купувам количка щях да разгледам в реалните магазини и да си поръчам от чужбина. Излизат доста по-евтино и според моя опит са по-качествени. Ние имаме тази Чико http://www.detskidrehi.com/detska-liatna-kolicjka-chicco-formest-p-2649.html, подарена ни е и пак нея ще ползвам, същият модел, пак само летен вариант наши познати си поръчаха от Англия за 200 лв., а тук е за 600.
mira_mimi, то и аз така правя - ходя да видя и пипна :). А после може да поръчам от чужбина или дори да си купя втора употреба. Проблемът е, че има твърде малко възможности да се видят в магазините колички за близанци. А не ходя по градинките да питам майките с опит :).
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #534 -: Октомври 28, 2013, 13:24:11 pm »
Честит син Теодор, Боболетка! Да ти е жив и здрав, много усмихнат и с много късмет!
Морско момиче, надявам се това да е било единичен случай! Почивай си повече, дано не се повтаря!  :hug2:
foveri, чакам да разкажеш как е минала ФМ.
Относно разкрасяването - подстригвам си се на всеки 2 месеца. За боядисването - не се боядисвам (и по принцип никога не съм се боядисвала), така че не мога да споделя опит. Но според мен е хубаво да се избягва боята.. по възможност. :D
Пожелавам ви усмихнат и спокоен ден! :flower:

Quiet people have the loudest minds.
*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
« Отговор #535 -: Октомври 28, 2013, 13:55:55 pm »
Честит момък, bubuletka!!! Да расте здрав и щастлив! А на мама желая бързо възстановяване!

морско момиче, стискам палци всичко да отшуми бързо и да не се повтаря  :crossfingers:

От няколко дни и аз получавам вечер едно втвърдяване на корема, за около 2-3 минути, но не е болезнено. Предполагам, че това са Бракстън-Хикс контракции, но за всеки случай в събота, когато съм на преглед, ще попитам лекарката.

Желая ви успешна нова седмица!
*
« Отговор #536 -: Октомври 28, 2013, 13:57:57 pm »
boboletka, да ти  жива и здрава мъжката рожба!!!
По темата за боядисването, не съм спряла да се поддържам като жена до сега и не смятам за нужно. Ако по време на бременност има въздържание, то след раждането по време на кърмене още повече би било с по голяма тежест въпросното въздържание. Не съм прочела или чула за забрани или каквито и да е категорични мнения  за вредности в следствие боя върху бебето ... ми то по тази логика и да не се лакираме или там другите подобни чисто женски помади, които ползваме когато сме не бременни. Мисля, че си е малко втеляване. Може би заради миризмата  да се избягва амонянчата боя в първи триместър.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #537 -: Октомври 28, 2013, 14:46:05 pm »
buboletka,  честито да се оправяш бързо
« Отговор #538 -: Октомври 28, 2013, 15:17:03 pm »
боболетка,честито!И какво хубаво име-да е жив и здрав,много да ви радва,а на теб бързо възстановяване!  :balk_5: А ти къде роди?
морско момиче,дано с повече почивка да не се повтарят тези ранни контракции...  :sleeping:
Сега прочетох,че при някои жени се появява коластрата в 6 месец,така че малко се успокоих.Момичета,а вие чували ли сте за чай или супа от коприва за  качване на хемоглобина? :ask:
« Последна редакция: Октомври 28, 2013, 15:23:56 pm от *Sunny*Angel* »
*
« Отговор #539 -: Октомври 28, 2013, 15:20:28 pm »
Ето ме и мен.Тоновете са в норма,контракции налице ,апарата ги отчете.Таа така.  :D
Сънни ,да копривата е богата на желязо,както и магданоза.Можеш да си направиш и супа от коприва,това е по-вкусния вариант  :oops: за мен де