0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро/ИКСИ - октомври, ноември, декември 2013г.
« Отговор #440 -: Ноември 26, 2013, 14:15:08 pm »
Здравейте момичета, моята пункция мина и извадиха 10 яйцеклетки. Оплодиха се 5. Днес се обадиха от клиниката, казаха че 4 се развиват добре на 8 и 9 били разделени, а единият ембрион е с фрагментации. Чуденката ми е дали е нормално разделянето на 9 или винаги трябва да е на четно число. Успех на всички в процедура и не само :)
zada,
не се притеснявай,
и аз имах нечетна бройка, единия ден като ми се обадиха (мисля че беше на 2рия ден) имаше оплодени ембриони със всякакви цифри - даже не ги запомних
« Отговор #441 -: Ноември 26, 2013, 14:24:18 pm »
Благодаря, че ми обърнахте внимание на въпроса за лепилото. Докато аз тук се тюхкам и чудя по телефона ми позвъни мила биоложка от клиниката, за да ме информира как ще протече от тук нататък процедурата - потвърди, че утре е деня за лепило, каза ми датата за трансфера - 30.11.2013 г., като при евентуална промяна щели да ми се обадят своевременно, дори ми каза сутринта преди трансфера да взема само 2 утрогестана, вместо три, и през устатата. Изобщо - вече всичко ми е ясно и се успокоих. Добре, че се въздържах да не звъня на д-р Персенска. Абе да си призная, звъннах веднъж, ама добре, че не ми вдигна, че после щеше да ме е срам, че съм я обезпокоила.  :)
По темата за кафето и въобще кофеина- аз чак на н-тия трансфер разбрах, че е добре да ги избягвам и от тогава пия само малко нес кафе с мляко сутрин или едно безкофеиново. За съжаление, в моя случай - с еднакъв неуспех до сега. Но мисля отново да избягвам кофеина поне в първите дни преди трансфера и после, дай боже - вече при една напреднала бременност също.
« Отговор #442 -: Ноември 26, 2013, 14:29:47 pm »
Здравейте момичета, аз в понеделник пуснах кръвен тест /tutal бета ЧХГ/, но резултатът ще излезе в сряда след 2ч. питам се само ако е много ниска стойността от сорта на 5-10 да пускам ли пак защото ако е такава ниска стойност за десети ден това не означава ли че опитът е неуспешен?
« Отговор #443 -: Ноември 26, 2013, 14:42:55 pm »
VeryMe, Delusion22 благодаря за бързите отговори и подкрепата. Май го мисля и се притеснявам повече от необходимото, а все пак спокойстието е най-важно, колкото и да е банално.
Delusion22 стискам палци скоро да се похвалиш с най-хубавата новина.
*
« Отговор #444 -: Ноември 26, 2013, 14:47:03 pm »
не се питеснявай Зада,
аз ако не беше форума, не в репродуктивна ами в прихиатрична клиника да съм отишла  :lol:

а иначе съм толкова уравновесен човек, и с хора работя, и с деца (не че те не са хора де,  osi_13 но отговорността е в пъти по-голяма)
« Отговор #445 -: Ноември 26, 2013, 14:50:44 pm »
aspire, според мен го повтори, защото той докато излезе резултата, ще са минали много дни и може да се е качил междувременно хормона, при всеки различно нараства. Успех!!!

Delusion22, и на теб стиснати палци!!!
*
« Отговор #446 -: Ноември 26, 2013, 15:19:13 pm »
aspire,
подкрепям малка бухтичка, пусни го пак - така докато излезе този, ще имаш поне някаква база за сравнение,

ама пък и тази лаборатория - два дена, ужас  osi_6
*
« Отговор #447 -: Ноември 26, 2013, 15:25:42 pm »
Искам да се обадя и по темата за кафето: Момичета, организма сам ще ви подскаже. Ще дойде -6-та, 7-ма седмица и да видите как нито ще ви е до кафе, нито до кола -просто някои храни и напитки едва ще ги издържате. Това е естествен защитен механизъм. Тъй че хапвайте докато не ви е станало лошо.
Аз не съм имала този т. нар. "защитен механизъм". Не е задължително да ви става лошо и всички останали "екстри". До ден днешен не ми се е появявала никаква непоносимост, към нищо.
Привърженичка съм на приказка за прекаления светец. Така, че едно кафе според мен и според моя доктор на ден не би навредило. Не се лишавайте зорлем от любимите си храни. Разбира се най- важното е количеството.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

VeryMe

• 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
« Отговор #448 -: Ноември 26, 2013, 15:44:44 pm »
И ти си права  avallon, всеки изказва своя опит /преди да забременея пиех доста кафе, сега не мога да го приближа/. Но моята идея беше същата-да не се насилват нещата и да не се ограничават чак толкова. Все пак сме бременни, а не аскети.  :)

« Отговор #449 -: Ноември 26, 2013, 15:52:42 pm »
Вери, така е, но все пак взимаме максимално мерки. Когато съм мрънкала за кафето, докторът ми е казвал - спри го само до теста, после може (вероятно разчитайки, че няма да ми се поглежда кафе, ако съм бременна).
Тук четох, че в САЩ забраняват употребата на парфюм на пункцията и ЕТ, защото в парфюмите имало съставки, които са ембриотоксични. Е, не си слагам парфюм точно в тези два дни, от това няма да умра (дезодоранта не го пропускам, разбира се).
Ако прочета още нещо и ми звучи реално, също бих го спазила, както и повечето момичета тук.
Та така...
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #450 -: Ноември 26, 2013, 17:29:12 pm »
Аз забременях в "Щерев" /ако има значение клиниката/ и не помня някой някога да ми е спирал кафе, шоколад, еле парфюми и пр. 8O Съгласна съм, че трябва да бъдем по-предпазливи, но не мисля, че крайни промени в обичайният начин на живот, са добра алтернатива. В крайна сметка, така ще се приема опита/бременността като живо наказание...Не пий това, не яж онова...Легни по гръб, дръж си краката перпендикулярно на ушите...
Абсолютно съм съгласна с авалон и прекаленият светец. Крайностите са излишни и преувеличени в която и да било сфера от живота. Не са добри нито злоупотребите ,нито излишните ограничения.
Живейте си както до сега /може би леко по-умерено/, радвайте се на бременностите си, после на бебетата. Едно кафе и/или малко шоколад  не са убили никой , а и...нито ембрионите, нито бебетата са чак толкова крехки... :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #451 -: Ноември 26, 2013, 17:51:45 pm »
Аз забременях в "Щерев" /ако има значение клиниката/ и не помня някой някога да ми е спирал кафе, шоколад, еле парфюми и пр. 8O Съгласна съм, че трябва да бъдем по-предпазливи, но не мисля, че крайни промени в обичайният начин на живот, са добра алтернатива. В крайна сметка, така ще се приема опита/бременността като живо наказание...Не пий това, не яж онова...Легни по гръб, дръж си краката перпендикулярно на ушите...
Абсолютно съм съгласна с авалон и прекаленият светец. Крайностите са излишни и преувеличени в която и да било сфера от живота. Не са добри нито злоупотребите ,нито излишните ограничения.
Живейте си както до сега /може би леко по-умерено/, радвайте се на бременностите си, после на бебетата. Едно кафе и/или малко шоколад  не са убили никой , а и...нито ембрионите, нито бебетата са чак толкова крехки... :wink:
Дословно преписвам и се подписвам (с 2 ръце, крака и бременности; да, дългочаканите, да, икси, т.н.)! В доста теми напоследък засичам предупреждения за бяла смърт, кофеиново умъртвяване, шоколадово убийство и т.н. едва се въздържам да не подскачам вече. Да не говорим на живо какви неща чувам (например на вратата на детската градина). Нека да помислим малко преди крайностите :-)
*
« Отговор #452 -: Ноември 26, 2013, 18:03:46 pm »
дръж си краката перпендикулярно на ушите...

:jump12:

Бубулина,
разведри ме качествено
« Отговор #453 -: Ноември 26, 2013, 19:14:04 pm »
Бубулина и Надин, оценявам чувството ви за хумор, но не забравяйте, че и двете сте "от другата страна" - вече си имате деца. От там погледнато е много лесно да се пише така, макар и под формата на шега. Ние, които сме "от тази страна", правим и невъзможното, за да сме спокойни, че всичко, което е зависело от нас, сме го спазили. Що се отнася до кафето, на мен ми го е казал лекарят, на когото съм поверила лечението си. Ако той ми каже да си държа краката перпендикулярно на ушите, вероятно ще го направя, защото той е лекарят, а аз съм пациентът. И независимо от това, ще се ослушам във форумите за още нещо, което да ми даде допълнителна сигурност, че съм направила наистина всичко. Естествено, няма да слушам глупости от рода на "стой над къртичина/ зелка", ще филтрирам, а за нещата, които ми звучат правдоподобно (например парфюмите), ще пусна търсене на английски. Все още научните статии са предимно на английски и докато имам възможност да чета нещата в оригинал, ще го правя.
*
« Отговор #454 -: Ноември 26, 2013, 19:40:38 pm »
Стигнахме ли пак дотам да си "мерим"клиниките? В Main Line Fertility писмените инструкции за трансфера ми изрично настояваха пациентките да не слагат парфюм в деня, когато идват за връщане на ембриони. Обяснението е, че летливите вещества в парфюмите са токсични. И че дори да искам да поема риск за себе си, неприемливо е да излагам на риск жените, които ще ме последват за трансфер в същата стая този ден или час.

Други клиники в САЩ и Англия също имат такова изискване: https://www.google.com/search?q=perfume+toxic+embryo+transfer&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=en&client=safari

Бубулина и Надин, оценявам чувството ви за хумор, но не забравяйте, че и двете сте "от другата страна" - вече си имате деца. От там погледнато е много лесно да се пише така, макар и под формата на шега. Ние, които сме "от тази страна", правим и невъзможното, за да сме спокойни, че всичко, което е зависело от нас, сме го спазили.

Дано тези думи отрезвят дискутиращите и не предизвикат нова вълна от сравнения кой в какъв дух се е борил и справял с трудностите. Нека проявим уважение и смирение и ако можем да си помогнем.
« Последна редакция: Ноември 26, 2013, 19:45:55 pm от цигу »
*

VeryMe

• 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
« Отговор #455 -: Ноември 26, 2013, 19:48:08 pm »
И независимо от това, ще се ослушам във форумите за още нещо, което да ми даде допълнителна сигурност, че съм направила наистина всичко.
Съгласна съм с lemon, тук сме изстрадали жени, готови на всичко. Нека това не е повод за смях. Всеки сам си поставя границите.

« Отговор #456 -: Ноември 26, 2013, 19:49:57 pm »
Чакайте, чакайте, шегата на Бубулина е сполучлива. На предната страница пише и моето мнение за кафето, което съвпада с нейното. Просто... сме длъжни да правим и невъзможното. Но с мярка и разумно. Ако лекарят е казал - слушаме. Ако сме прочели във форума - филтрираме, четем допълнително и взимаме решение за себе си.
« Последна редакция: Ноември 26, 2013, 19:51:43 pm от lemon »
*
« Отговор #457 -: Ноември 26, 2013, 19:53:50 pm »
Хайде и аз да се изкажа. Бях изрично посъветвана да огранича до минимум кафето след трансфера, а ако не ми е драма да го спра. Логиката, че всичко умерено не е вредно не се отнася до всичко и прекрасно го знаем. То и бременни пушачки има със здрави деца, но едва ли продължавате да си пушите при опити (това от заклет пушач).
*
« Отговор #458 -: Ноември 26, 2013, 20:02:45 pm »
А аз мисля, че тази дискусия вече се изчерпа и е време да обърнем внимание на процедурите и важните въпроси по тях.

Успех на всички момичета!

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #459 -: Ноември 26, 2013, 20:41:55 pm »
С никой никъде не съм искала да си меря клиниките, не знам някой как пак успя да открие под вола теле... :wink: От посочените линкове, разбирам също, че това е обичайната практика при хирургическа интервенция ИЗОБЩО, не конкретно при ЕТ.  Също, не съм казала да не си слушате докторите, а просто да не изпадате в крайности. Естествено, позволила съм си да напиша всичко, като лично мнение и като простия факт, че аз също съм била ....от другата страна.
Желая искрено успех на всички ви. osi_9
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"