http://offnews.bg/news/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_68/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0_408611.htmlВсе по-смрадлива става тази историйка.
Оставям настрана кой е авторът на това прочувствено есе и каква му е връзката със системата на МВР.
Изказва интересна версия... Студентката всъщност имала гадже което се водело "тежък криминален контингент", пък тя самата за нещо имала регистрация в полицията, поради което - за да скрие от баща си, че са ги прибрали в районното всичките онази нощ - измисля тази история. Един вид, за да насочи родителското внимание в друга посока, а не че има гадже с криминални прояви...
ОК, ама на мен не ми се вързват някои неща. Борислава не е на 13-14 години, тя е пълнолетна, студентка, не е била задържана в РПУ-то (т.е. арестувана), че да се налага да уведоми лично родителите си къде е, с кого и защо. Второ - тя се оказва в районното заради полицейска акция, "за справка" както се казва, а не защото е извършила някакво нарушение/престъпление... Та дори да беше наложително да уведоми семейството си за случката - еми няма проблем. Има извършена убийство, полицията спира и проверява наред граждани по нощите (в 3:30ч. са ги спрели тях), тя е оказала съдействие на МВР да си свършат работата кЪт един съвестен гражданин, повод за прибрането й в полицията, очевидно за съвсем малко време - не е нещо лошо, което е извършила. Е, що пъ да крие от тати си такава случка изобщо? Тя амен-амен увещавала полицаите да не уведомяват семейството й за станалото...
Ми те полицаите - нямат право да уведомяват когото и да било в случая, първо защото Борислава е пълнолетна и в такъв случай - не се търси пълнолетния настойник на задържаното лице, второ, защото нищо не е станало, че да трябва да се свързват със семейството й изобщо.
Предвид по кое време ги спира полицията - еми Борислава едва ли има вечерен час за прибиране у дома, че да я тресе треска как да обясни на тати си къде е била по нощите. Младите жени на нейната възраст - обикновено си имат гаджета и ако не живеят със същите в общо жилище, то поне доволно често остават да преспят при гаджето си, с което родителите им са наясно все пак. И едва ли през въпросната нощ, бащата на Борислава е кръстосвал нервно коридора на дома им с пушка в ръцете, очаквайки прибирането на "блудната дъщеря", която липсва цялата нощ реално, че да й трие сол на главата и да я пита къде и с кого е била..... И поради тази причина видите ли, Борислава набързо си скалъпва такава история, че да се представи на баща си като жертва на полицейско насилие и да се започне цирка, който гледаме цяла седмица.
Ако пък е искала по някаква причина - баща й изобщо да не разбира, че такава случка се е състояла - просто може да не му казва. Нито са я арестували, нито е обвинена в нещо, че да я очаква съдебен процес, та да няма начин да си премълчи пред фемилито разходката до 4-то през въпросната нощ.
Аз наистина не знам дали описаната от Борислава случка се е състояла, или е измислена от нея (по неизвестна причина), но ако е измислена - много ми издиша намекнатата в материала от линка версия ЗАЩО. Защото да не разберял баща й кой й е гадже и какво било станало...
Дори да допуснем, че се е прибрала в дома си след времето, в което тати я е очаквал и е трябвало да обяснява защо...ми много по-лесно е да излъже, че се е забляла на някой купон и е "изпуснала часовника", или с гаджето са гледали филм у тях и са заспали на дивана и какво ли не от сорта...вместо това, което следва да си е измислила, разказала на баща си, та ходене по ТВ, та психиатър, та адвокат.
МВР нали твърдят, че имат записи от улични камери, показващи, че обиск - не е имало изобщо? Ми да го връчат на някоя ТВ да го излъчи този запис и толкова. Имали и запис от самото 4-то РПУ казват сега, на който се виждало как Борислава - съвсем спокойно си бъбрела с полицайката, която уж я била обискирала по унизителен начин... Борислава по ТВ твърдеше, че след обиска - повече не е видяла въпросната полицайка обаче. Ако е излъгала за това, то следва версията й като цяло да бъде обявена за доста съмнителна. Та имало и запис от хранителен магазин как тя спокойно пазарувала храна за гаджето си рецидивист, който бил задържан в РПУ-то... Та имало писмени показания нейни показващи кой аджеба й е гадже (това к'во отношение има към предполагаемото нередно поведение на полицайката?
). Изобщо...имат уж една каруца записи доказващи, че Борислава лъже, ама - то са догадки, пък вътрешна проверка, че полиграф, че циркове... От какъв зор бре? МВР - имат достъп до заснетото от уличните камери, взимат го, пускат си го там разследващите и се вижда - има такъв обиск, или няма такъв обиск и излизат с официална позиция, че такъв няма да кажем. Изобщо...от страна на МВР - много нелогични версии, действия и ни едно ясно и годно доказателство до момента, че Борислава лъже. Само казаха, че лъже и единствената подкрепа за тази им позиция засега е полиграфът и изявленията на самата полицайка. Т.е. нещата са дума срещу дума, като следва думата на полицайката да тежи повече, просто защото е полицайка и е издържала теста с полиграф и т'ва е.
Аз пък що така си мисля, че ако имаха дори едно видео, доказващо, че Борислава лъже - досега да го бяха разпратили по всички медии, да го завъртят и да се приключи въпроса. Както знаем - те неведнъж са си заснемали разни акцийки и са ги разпращали за излъчване по ТВ, та не е като да не може и да не са го правили. Отделно, че уж при случката са били 2 патрулки и 5-ма полицаи общо. Другите 4-ма - не ги чуваме, не се коментира нищо за тях и техни показания - все пак нали са били свидетели и тяхната дума също следва да тежи? Или на тях пък не им се ще да лъжесвидетелстват в полза на колежката и да си рискуват собствената кариера? То ся колегиалност, колегиалност, ама... Колежката пък...първо беше на 3 месеца служба, ся пък станаха 5
Яко замазват нещо, ами да видим какво точно ще е накрая. Ако се разбере изобщо някога де (в което много се съмнявам аз лично)