0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Попова, да не те излъжа неволно, но се коментира в мое присъствие, че инвестицията за въпросния обект е дръпната по европрограми (няколко мерки в комбинация), като за една част (самофинансиране) - тати е уредил нисколихвен кредит. Но инфото ми е все пак от частен разговор, с хора работещи по такива проекти и не мога да цитирам имена публично.
Няма лошо да се усвоят средства по програми, ама наистина да се усвоят не да се крадат. Ся друг въпрос е що аз, или ти - никогИш не можем да прекараме проекти по въпросните мерки, а щерката/сина на еди кой си може. Не падаш от Марс. Нито пък младата дама както се сещаш е нещо повече от "лице" на цялата схема.

Боби, сега виждам...това са ми споделяли приятели живеещи в САЩ и такива пътуващи често дотам по работа, или за кеф. Полицаите били реагирали мигновено на всякакви сигнали, оказвали съдействие и пр. Аз не съм стъпвала в САЩ - та изводите ми са само от това, което ти ми казваш, което и други ми казват, за някои неща - мненията са противоречиви. Иначе, че цялата ви правоохранителна система е различна от тази в Европа - и залага на наказания за издънките, а не на превенция на същите - съгласна съм, говорили сме го и по други поводи. Кое е за предпочитане - не знам, понеже и онова там не е ОК и това при нас не е ОК... Явно нещо "по средата" е отговорът, ама дали реално е възможно за случване - съмнително.

Днес станах преди малкия, направих си кафе, опитвам да се разсъня и пускам ТВ с цел да ми бучи там нещо и да спра да клюмам и да спя с отворени очи. Цък и...."снощи в центъра на София, един мъж е застрелял друг мъж на 38 години заради спор за паркомясто..." Това, че нелепи убийства за пълни безумия стават по цял свят ми е ясно. Но се уплаших от собствената си реакция на новината да ти кажа. Беше нещо наум, като "Уфффф аман!"... и си пуснах готварски канал. Ама вече до такава степен ми е "нормално" да се случват такива неща у нас и разни доста по-тежки, да няма никой виновен и наказан, че е чак патологично. И си давам сметка, че не ми е много нормална реакцията.
И това, което Вени шерна... Мислех да го спомена тук, като се врътна за сефте по новините, после реших, че ни ми се чете, ни ми се пише за пореден път на тема НОРМАЛНОСТ, за толерантност даже е неуместно да говорим в тоя казус според мен. Уж не съм дебил, или поне не бях до едно време. Ама честно казано - все по-дебилно се отнасям и към живота и към заобикалящата ме среда, щото ми дотегна от циклене и толкова.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, сега виждам...това са ми споделяли приятели живеещи в САЩ и такива пътуващи често дотам по работа, или за кеф. Полицаите били реагирали мигновено на всякакви сигнали, оказвали съдействие и пр.
Мен първият път ме блъсна една баба на един паркинг и избяга. Дадох им номера на колата и както бяха учтиви така нищо не направиха. Вторият път имахме пияни мексиканци на паркинг в полунощ и ги викнахме, че ни беше страх да излезнем от работа. Не знам дали евентуално са дошли, но за 25 минути не бяха, онези си тръгнаха и ние се качихме по колите и се прибрахме. Третият път имах един съсед с който се скарах и изгоних от рождения си ден, защото досаждаше. Онзи седя до 3:00 ч посред нощ да гледа лошо в нашата врата ( тогава бяхме на апартамент и беше точно срещу нас) и после беше лепил някакви послания на вратата ни. На сутринта отидох с налепените простотии в полицията (примерно беше писал, че сме нацисти, нещо ровил по интернета за България , не знам точно) и ченгето се държа все едно аз съм виновна и ме попита дали съм нацистка. В крайна сметка ми каза, че понеже не е направил нищо незаконно, няма дори да му кажат нищо, понеже всеки имал право да бъдел странен. Та толкова за отзивчивите полицаи.

*
Не ,бе, парите за консервната фабрика са от приходите на "Баш бар"а!!!!! :lol:Предполагам,че за две години същуствуване е "начукал" поне два,до три милиона оборот,което си направо 100% печалба ,в този сектор....... :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Не мога да се въздържа, да илюстрирам (за пореден път) как ние като граждани - просто мрънкаме и се оправдаваме за всичките си нарушения и золуми с "липса на условия да не ги правим същите". Редовен номер ни е. Хвърлих си боклука на улицата, защото нямаше кошче за боклук до г**а ми, паркирах на тротоара така, че и мишка не може да мине покрай колата понеже няма места за паркиране (до г**а ми) и в този ред.
Когато на пешеходната улица Сапунджиев блъсна Паоло...помня как в няколко ФБ групи на старозагорци се разрази страшна дискусия относно карането на велосипеди по въпросната улица по принцип. Не само от деца, за всички. Доскор нямаше ни една велоалея в града направена както следва. Преди години, общината направи "велоалея" като разчерта с жълто един "коридор" по дължината на пешеходната ни улица и там следваше да се карат колела, пък пешеходците да вървят от двете страни. Разбира се такова нещо не се случи, спряха да я чертаят тази глупост. Майките с колички и малки деца обаче - неспирно пищят как джигите с колела, дето карали по главната са опасни за тях и децата им (понякога е така наистина) и че трябва да се направят велоалеи и по пешеходната - да не се карат колела изобщо, освен разбира се от много малките деца с придружител... Казах им тогава, че има ли велоалеи кЪт хората направени - точно те, с количките ще са първите, които ще се намърдат да ги ползват не по предназначение. Естествено - само дето не ме набиха тогава.  :lol:

Явно обаче, пак ми сработи кристалното кълбо...Ето: http://zarata.bg/1204-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82/
Сега видите ли вие, велоалеите ни стеснявали тротоарите, затова - ще си се разхождаме по тях пък, ще си разтикваме по тях количките, понеже пак не ни е идеално.  :? И понеже "мисленето" е такова, че "как на мен ми е удобно" е единствен валиден аргумент за масата хора, да не се съобразят, че не са само те на този свят, в този град, по тези улици и пр.  :?  разбира се познайте кой е виновен за това, че ние сме овце и откровени тъпанари (без извинение)?  Точно така - виновна е общината. Има си хас да не е  :lol: Ще ми се да мога да събера драгите си съграждани - идиоти на площада и да ги запитам, като не били ОК тези велоалеи сега, не им било там баш мястото...къде според тях им Е мястото?!!! И по какъв магичен начин се очаква г-н кметът да направи велоалеи в идеалният градски център, без да се отнеме заради тях част от площта на тротоар, улица? Да внесе още плщ отнякъде явно и да я намести в центъра, че да стане по-широчко и да има място за всичко ли, що ли?  :lol:

Старозагорци направо вече се оливат с претенциите си, честно ви казвам. Искали паркове - имаме паркове. Искали нови и модерни детски площадки - имаме ги и тях. Нови изцяло преасфалтирани улици, изцяло отремонтирани тротоари - и тях имаме. Искали велоалеи - направиха им ги, пак не им уйдисвало обаче. Искали да си паркират безгрижно в центъра - има достатъчно места за целта "синя зона". А нееее - искали безплатно пък да им бъде. Бе как имаш пари за кола, пари за поддръжката на въпросната кола, ама ти е страшен зор да дадеш 50 ст., или 1-2 лв. за да си я паркираш на пъпа на града?!!!  :x 2 лв. струва два часа престой, не 30 мин. да кажеш... Поне половината ми съграждани заслужават да бъдат принудително заселени за месец-два в София, ама в най-разбития като инфраструктура квартал и детските градини на децата им и работните им места да са в топ-центъра на града. Да видим дали няма да им се иска да целуват ръцете на местната ни администрация после.
И има огромна разлика в това да изискваш постоянно, от тези които си избрал да ти управляват града, да го правят все по-хубав и удобен и да се оливаш (пак постоянно) с мрънкане и претенции без никакво реално основание за същите.

*
По повод карането на велосипеди имам какво да кажа, то и идеи имам по въпроса, ама каращите като бесни по велоалеите имат против. Само да отбележа, че два пъти лично мен ме е бутал велосипедист, единият път слизайки от тролея един такъв се заби в мен, щото му беше по-удобно да се навре в зоната на слизащите от общественото превозно средство. Иначе почти всяка сутрин ги гледам как карат като бесни и дори не намаляват на мястото, където пешеходците пресичат булеварда, ами чак и псуват по пешеходците. Няма нужда от толкова метани по велосипедистите.
Изобщо аз съм за задължителна регистрация на велосипедите в КАТ, да имат номера и да минават годишен преглед. Изключение да има само за детските велосипеди с помощни колела. Понеже в тъмната част на деня е доста комплицирано движението на велосипедисти в близост до пешеходци, нарочно карат в пешеходната алея и не се съобразяват с другите, това го виждам почти всеки ден.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
rtfrtf, метани по велосипедистите от моя страна - нЕма.  :lol:  Аз пуша по две кутии цигари на ден, всичко здравословно и всякакъв спорт ми е "анти", колелото ми си гние в мазето от 2007-а насам.
Тук, по главната - има ей такива джигити, както казах и в горния си пост, каращи бясно, наистина опасни за пешеходците, майките с колички и малки деца, за мен самата... Логичната стъпка беше да им се направят велоалеи и ако пак джигитстват в пешеходната - санкции. Но както виждаш на снимките - по велоалеите - бутат се колички.

От опит смея да кажа, хем съм била и аз майка с количка - е, по-нагло същество от майката с количка у нас - аз не съм виждала. И съм шофьор и съм пешеходец и количка съм бутала и колело съм карала едно време и ролери и скейтборд... "Окотилата се простакела" с количка обаче е недостижима и на нея са й длъжни всички и за нея "щото бутала бебе" - правила няма, други хора - няма, тя все е жертва. И тя все мрънка колко не й е удобно да я бута тая ми ти количка, което за Стара Загора е просто невярно, да не кажа тотален абсурд! Ей питай другите дето са ми съгражданки, вЕрно ли няма чалъм да си разбутваме количките, ако не яхнем велоалеите дето сега се направиха?

Продължавам да не схващам, що чинат пешеходци и майки с колички по тия велоалеи при нас, като преди да ги има - опищяха света как се карало по главната и било опасно това за тях. Не следва ли сега да не щъкат по алеите за колела и да недоволстват само, ако пак тия с колелата карат по пешеходната и тротоарите, като си им алеи за тях? Или ако някой й свирне на патката с количка, че е на велоалея и пречи на тоя с колелото - пак са й криви тия с колелата? Понеже тя е над всичко и всички, понеже имала бебе и т'в а е то...

*

Bobbie

• *
  • 5701
Абе не знам за наглостта на старозагорските майки с колички, но в Перник видях нещо, дето никога не съм и не вярвам, че ще го видя пак. Там по принцип ме предупредиха да внимавам, че пресичали мантинелата на пътя ( не е мисля магистрала, ама пак е някакъв бърз път), но когато аз минах от там, с очите си видях как прехвърляха детска количка през мантинелата, за да пресекат напряко. Аз като съм с децата, а и не само с тях, не пресичам и 2 ленти платно, а си минавма чинно през подлеза, а те мантинела прескачат с количката.

*
Малко след трагедията с Паоло видях мотор с мъж (вероятно бащата) и дете седнало пред него и двамата без каски. Всичко това на оживен булевард в Люлин. Самата гледка на дете на мотор е достатъчно брутална, да не говорим за липсата на каски. Няколко пъти ми се е случвало да "присъствам" на пресичане на Цариградско шосе по платното с прескачане на мантинели. Ако ще 5 подлеза и надлеза да сложат някои хора пак ще си пресичат по този начин и за това нямам нормално обяснение. Сигурно се мислят за безсмъртни. Но ако шофьор ги блъсне видиш ли това е несъобразена скорост. При тях е несъобразена лудост. Да сложат поне на оживените спирки по един полицай и за всяка такава волност да пише на момента акт, да санкционира финансово. В районите около спирките можеш да се нагледаш на всевъзможни пешеходни прояви.
Та и пернишките колички са в същата "група".

*
Моля да ме извините и не искам да засегна никого, но темата пак стана - "всеки да си сподели какво възмутително е видял". Аз обаче - постнах линка днес, с обширен коментар към него с друга цел.
И тя беше, за да покажа/докажа, че за всички възмутителни действия описани от вас в последните няколко поста - ние обичайно виним държавата си/администрацията. Обаче дали имаме право?

"Прехвърлих количката през мантинелата, защото няма подлез, или той е във вид в който нормален човек - не може да мине през него, няма рампа за колички..." Най-често У НАС точно това е причината.
Този с детето и мотора, без каски и двамата за който казва Додич - и той си има подобно оправдание - сигурна съм не, ами убедена чак! Примерно: "Аз за 500лв. работя, знаете ли колко струва една каска, или две, какво да направя, аз внимавам ..."

При нас с велоалеите обаче - се доказва ясно, че и да нямаш грам повод да се оправдаваш с нещо реално - свинстваш си пак, защото си свикнал да свинстваш. В този случай - държавата, ако има вина някаква е, че не ти набива шамарите като не спираш да го правиш, когато вече нямаш и едно легитимно оправдание за целта. Ние вече сме толкова деградирали като общество, масово при това, че и Швейцария да ни направят тука - и нея ще ос***м, при това с върла убеденост за личната си правота да го правим. Всеки си държи на важното за него и счита, че това "неговото" е вездесъщо и легитимно основание да погазва всички други, с други приоритети някакви, ама различни. Колите пречат винаги и навсякъде на квачката с количка и на оня с колелото. Ако не щото им пречат да минават, то защото ги тровят с тия газове. Тоя с колелото пречи на тая с количката и на ония с колите....,а пешеходците - пречат на всички вкупом и за всичко. Общото между всички тези "групи" е, че са убедени че "тяхното е най-важно" пък другите - кучета ги яли. Никаква мисъл в тия кухи глави, че ако взаимно се съобразят един с друг - място има за всички... И авариите между тях наистина ще спаднат до рубриката "неизбежни щети".

И тази тема да погледна - само ми доказва, че съм права. Всеки ще влезе и ще се възмути от това, което персонално го дразни него, според личните му увлечения моментни, или перманентни. Рядко ще обхване цялата картина и то с разбиране, защо е такава тя и осъзнаване на собствения си личен принос да е такава. Няма такова нещо. Тая плюла семки, оня карал колело и не му дремело, другия карал кола и пречел на мама да си бута количката в идеални условия и на всички вкупом...държавата им крива за тия неща. И когато държавата спре да им бъде крива в някакъв случай - те защо са същите в поведението си?

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Абсолютно съм съгласна с Jbrul. Моите наблюдения и изводи са същите. Тя че държавата ни крива, крива е, че никаква я няма, няма я, ама и ние не падаме по-долу, определено.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
е то какво има да не е права, каквито са поданиците, такава и държавата, тази максима не сме я измислили ние, нито пък е преувеличена в нашия случай,з а съжаление :?
*
Гледам новини сега и по нашумелия тези дни случай, за студентката (Борислава) - разсъблечена на улицата от полицайка и обискирана там по унизителен за момичето начин...имало неочаквано развитие. Полицайката издържала теста с полиграф по въпроса, тя твърди, че обиск изобщо не е имало. В района на случката - имало камери и записите от тях - показвали, че обиск - не е имало, както твърдяла полицайката.
Е, ако това е наистина вярно - акъла ми не ражда с каква цел това момиче би лъгало за такова нещо.  8O
Ако пък Борислава не лъже, а МВР има средствата да покрие случката, та дори прокуратурата да повдигне обвинение на Борислава за лъжесвидетелстване (защото това ще направят, ако се докаже, че обвинението е фалшиво)...думи нямам просто. Направо не знам какво да си мисля, честно.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Баси, думи нямам .
Предполагам, че ако има запис МВР може и да го направят обществено достояние. Направо и аз не знам какво да мисля, не смятам, че биха задействали механизмите да прикрият някакво улично ченге просто така.

П.П. Полиграфа всеки който знае как работи може да го мине, та на тези резултати не слагам голяма тежест.

*
Остави полигарафа Боби, той и в съда не се приема като доказателство (поне в нашия де). Но за да обявят така смело, че имат записи и на тях се вижда, че обиск няма изобщо...вече е друга бира. Понеже следва на записа да е заснето спирането на цялата група и на това момиче, задържането им и да се вижда, че обиск не е проведен. От друга страна - предполагам е технически възможно да се манипулира и монтира така записа, че частта с обиска - просто да се отреже. Ама за някаква си редова полицайка, толкУ труд да си дава някой...странно. Освен пък ако не е "случайна", щото в 4-то точно - не се от най-случайните назначения баш.

При всички случаи - не ми се вързва това момиче, да вземе да съчини подобна история от-до, че да ходи по телевизиите с баща си, че такъв шум да се вдигне, ако си измисля наистина.  :?  Ако си го измисля - то е ясно, че лесно ще докажат, че тя просто лъже... И каква й е на нея ползата ми кажи, да измисли баш такова нещо? Нито пари ще докара от това, нито "известност", която да осребри, че да направи някаква кариера... На кой му трябва да става популярен баш с такива неща?
Нещо насмърдява, ама да видим какво ще излезе накрая...

*

Bobbie

• *
  • 5701
Знам ли защо. Има ги всякакви кукувици, които разказват всякакви истории. Може пък да и се е "случило". Няма ли сега някакви дроги, с които се получават халюцинации? :-)
Аз не съм видяла нито един от колегите на това момиче, който да е излезнал да потвърди думите и. А тя по телевизията питаше за хора, които били снимали, а същевременно твърди, че е било пред колегите и. Ми тези колеги могат да потвърдят, не е нужно запис да има, че да се докаже.

В САЩ преди няколко години  родители измислиха отлитане с балон на сина си и нам колко си часа го гониха този балон, гледахме го по телевизията и накрая детето не беше там, било се скрило., детска му работа.  После установиха, че те са пуснали балона и са казали на детето  да се скрие.

П.П. Поправка - сега прочетох, че тези които са били с нея, са потвърдили разказа и. 
« Последна редакция: Октомври 23, 2014, 01:48:36 am от Bobbie »

*
Да, потвърдиха го още при първата им поява при Милен Цветков. Аз оттам разбрах за случая (то е почти нощно предаване неговото), а на другия ден вече гърмеше по всички медии. Тя беше в студиото с баща си и с едно от момчетата, което също е било прибрано в районното тогава. Те самите (тяхната компания) - нямат снимки, или запис на случката, защото всички те тогава са били спрени, обискирани, в последствие закарани в районното... Разбираш, че никой от тях не е можел да извади телефон, че да снима тогава. Или ако бяха опитали - никой не би ги оставил. Но е имало минувачи по думите им, които са видели и са снимали случката. Тя по ТВ - призоваваше именно тях, да се свържат с нея и да й изпратят заснетите кадри.

Когато я гледах първата вечер, то е било  не повече от 20 часа след самата случка - тя беше наистина разстроена, опитваше се да разкаже максимално подробно и спокойно какво точно е станало, но често просто я избиваше на рев, гласът й потреперваше... Ако не е много добра актриса - трудно да го изиграе чак така. И пак се чудя, ако го играе...баси и сюжета. Това с балона дето разправяш - друг филм е... Там ще хукнат медии, новинарски хеликоптреи, има мистерия, "чудо невиждано"...болните мозъци се насладили на мега внимание...
Но това тука...не е особено подобно, от моя гледна точка.

*
http://offnews.bg/news/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_68/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0_408611.html

Все по-смрадлива става тази историйка.  :? Оставям настрана кой е авторът на това прочувствено есе и каква му е връзката със системата на МВР.
Изказва интересна версия... Студентката всъщност имала гадже което се водело "тежък криминален контингент", пък тя самата за нещо имала регистрация в полицията, поради което - за да скрие от баща си, че са ги прибрали в районното всичките онази нощ - измисля тази история. Един вид, за да насочи родителското внимание в друга посока, а не че има гадже с криминални прояви...

ОК, ама на мен не ми се вързват някои неща. Борислава не е на 13-14 години, тя е пълнолетна, студентка, не е била задържана в РПУ-то (т.е. арестувана), че да се налага да уведоми лично родителите си къде е, с кого и защо. Второ - тя се оказва в районното заради полицейска акция, "за справка" както се казва, а не защото е извършила някакво нарушение/престъпление... Та дори да беше наложително да уведоми семейството си за случката - еми няма проблем. Има извършена убийство, полицията спира и проверява наред граждани по нощите (в 3:30ч. са ги спрели тях), тя е оказала съдействие на МВР да си свършат работата кЪт един съвестен гражданин, повод за прибрането й в полицията, очевидно за съвсем малко време - не е нещо лошо, което е извършила. Е, що пъ да крие от тати си такава случка изобщо? Тя амен-амен увещавала полицаите да не уведомяват семейството й за станалото... :lol: Ми те полицаите - нямат право да уведомяват когото и да било в случая, първо защото Борислава е пълнолетна и в такъв случай - не се търси пълнолетния настойник на задържаното лице, второ, защото нищо не е станало, че да трябва да се свързват със семейството й изобщо.
Предвид по кое време ги спира полицията - еми Борислава едва ли има вечерен час за прибиране у дома, че да я тресе треска как да обясни на тати си къде е била по нощите. Младите жени на нейната възраст - обикновено си имат гаджета и ако не живеят със същите в общо жилище, то поне доволно често остават да преспят при гаджето си, с което родителите им са наясно все пак. И едва ли през въпросната нощ, бащата на Борислава е кръстосвал нервно коридора на дома им с пушка в ръцете, очаквайки прибирането на "блудната дъщеря", която липсва цялата нощ реално, че да й трие сол на главата и да я пита къде и с кого е била..... И поради тази причина видите ли, Борислава набързо си скалъпва такава история, че да се представи на баща си като жертва на полицейско насилие и да се започне цирка, който гледаме цяла седмица.
Ако пък е искала по някаква причина - баща й изобщо да не разбира, че такава случка се е състояла - просто може да не му казва. Нито са я арестували, нито е обвинена в нещо, че да я очаква съдебен процес, та да няма начин да си премълчи пред фемилито разходката до 4-то през въпросната нощ.

Аз наистина не знам дали описаната от Борислава случка се е състояла, или е измислена от нея (по неизвестна причина), но ако е измислена - много ми издиша намекнатата в материала от линка версия ЗАЩО. Защото да не разберял баща й кой й е гадже и какво било станало... :lol: Дори да допуснем, че се е прибрала в дома си след времето, в което тати я е очаквал и е трябвало да обяснява защо...ми много по-лесно е да излъже, че се е забляла на някой купон и е "изпуснала часовника", или с гаджето са гледали филм у тях и са заспали на дивана и какво ли не от сорта...вместо това, което следва да си е измислила, разказала на баща си, та ходене по ТВ, та психиатър, та адвокат.

МВР нали твърдят, че имат записи от улични камери, показващи, че обиск - не е имало изобщо? Ми да го връчат на някоя ТВ да го излъчи този запис и толкова. Имали и запис от самото 4-то РПУ казват сега, на който се виждало как Борислава - съвсем спокойно си бъбрела с полицайката, която уж я била обискирала по унизителен начин... Борислава по ТВ твърдеше, че след обиска - повече не е видяла въпросната полицайка обаче. Ако е излъгала за това, то следва версията й като цяло да бъде обявена за доста съмнителна. Та имало и запис от хранителен магазин как тя спокойно пазарувала храна за гаджето си рецидивист, който бил задържан в РПУ-то... Та имало писмени показания нейни показващи кой аджеба й е гадже (това к'во отношение има към предполагаемото нередно поведение на полицайката?  8O). Изобщо...имат уж една каруца записи доказващи, че Борислава лъже, ама - то са догадки, пък вътрешна проверка, че полиграф, че циркове... От какъв зор бре? МВР - имат достъп до заснетото от уличните камери, взимат го, пускат си го там разследващите и се вижда - има такъв обиск, или няма такъв обиск и излизат с официална позиция, че такъв няма да кажем. Изобщо...от страна на МВР - много нелогични версии, действия и ни едно ясно и годно доказателство до момента, че Борислава лъже. Само казаха, че лъже и единствената подкрепа за тази им позиция засега е полиграфът и изявленията на самата полицайка. Т.е. нещата са дума срещу дума, като следва думата на полицайката да тежи повече, просто защото е полицайка и е издържала теста с полиграф и т'ва е.

Аз пък що така си мисля, че ако имаха дори едно видео, доказващо, че Борислава лъже - досега да го бяха разпратили по всички медии, да го завъртят и да се приключи въпроса. Както знаем - те неведнъж са си заснемали разни акцийки и са ги разпращали за излъчване по ТВ, та не е като да не може и да не са го правили. Отделно, че уж при случката са били 2 патрулки и 5-ма полицаи общо. Другите 4-ма - не ги чуваме, не се коментира нищо за тях и техни показания - все пак нали са били свидетели и тяхната дума също следва да тежи? Или на тях пък не им се ще да лъжесвидетелстват в полза на колежката и да си рискуват собствената кариера? То ся колегиалност, колегиалност, ама... Колежката пък...първо беше на 3 месеца служба, ся пък станаха 5  :lol: Яко замазват нещо, ами да видим какво точно ще е накрая. Ако се разбере изобщо някога де (в което много се съмнявам аз лично)

*

Bobbie

• *
  • 5701
От полицията пуснаха записа на видеото докато дава сведения. Аз не го слушах, ама там е когато говори, че не иска да стига до баща и. Той баща и не е кой да е до колкото разбирам. Днес го даваха по телевизията и директно заяви, че познавал много хора от криминалния контингент. Не разбрах той какъв е, ама и той не е чист май. Въобще аз вече и дума не вярвам на адашката. Нали минавали хора, снимали я, не знам какво си - как пък една снимка не се появи.

*
Аз нищо не твърдя бе Боби. Коментирам просто известното до момента и, че ни така ми се вързват нещата, ни иначе.
Ако татито е някой бандюга и той...моЕ пък чрез нея да чисти сметки с полицията нещо. Както казах - все по-смрадливо става с тази история.  :?

*
Предполагам, че полицаите са си превишили правата. Тая лъже и просто...нищо не е такова каквото ние четем.