0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Съжалявам, ама нали знаеш, сит на гладен не вярва. Някой ден, в някакво време и ти ще я срещнеш, само се надявам да не е в по-големи размери :D Не мога да се обяснявам или да споря за нещо, което съм видяла и изпитала с очите си- Ако искаш вярвай, ако искаш, недей :wink: Съвсем наскоро ни се случи да ни откажат да разгледаме жилище с тъпото извинение, че собственика задължително искал да са трима души в него... На приятелка с три деца и куче - също... Пък ти си вярвай, че дискриминация няма :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Гане, директорките и на двете градини са германки, но да оставим това...
Знаеш, на сестра ми децата също са ученици, горе - долу на годините на твоите. Сестра ми не е омъжена за германец и двамата държат на корените си и нямам (и те нямат) твоите наблюдения... Разбира се, дискриминация има, както споменах - такава има навсякъде по земята, но според мене не е в обхвата, в степента, които ти описваш...
То навсякъде има хора , които дискриминират, но не значи, че като цяло има дискриминация. И тук все говорят за дискриминация, но аз честно казано вече 20 години почти станаха,не съм я усетила. Ама дето викат, който търси намира. Може и да са ме дикриминирали някъде, не знам, аз не съм разбрала.
Бачках с едно момиче, което непрекъснато ми обясняваше как еди кой си бил дикриминирал жените. Ми той и беше на нея в академичният съвет, а ми беше и на мен  в моя. Един ден направих презентация и за едно от нещата той направо ме разби, ама душата ми извади. Върнахме се след това от там и тя ми вика „Видя ли как се държа с теб, ако беше някой от мъжете нямаше да се държи такас него.“ . През ум не ми и беше минало, че се държал с мен така, щото съм жена. И знам, че не е, а наистина беше прав.  Той винаги е бил един от най-полезните хора за мен и винаги ми е помагал. Това да ти разнищят слабите страни е част от работата му и колкото повече, толкова по-добре си я върши и толкова по-добре за мен.  Тя го била забелязала него, еди как си се бил държал с жена си, с еди коя си още друга и т.н.. Пък аз все още не съм забелязала подобно нещо и дори ми е един от хората, които да ми дават препоръки. Та мисълта ми беше, че един човек и една и съща случка се тълкуват от двете ни различно.

А за жилището вярвам на Ганка, че е така. Някои от тях вероятно гледат на нас, както ние на циганите. Но се съмнявам, че институциите дискирминират толкова явно и в такива пропорции. Понеже са ме обвинявали и мен в дискриминция, когато и през ум не ми е минало, та затова знам как се тълкуват някои неща от ученици и родители.

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Съжалявам, ама нали знаеш, сит на гладен не вярва. Някой ден, в някакво време и ти ще я срещнеш, само се надявам да не е в по-големи размери :D

Благодаря за хубавото пожелание!:)

Не знам, дали прочете, но не твърдя, че няма дискриминация, а просто, че по мое мнение тя не е в този размер, който ти описваш. Зщото човек като те  чете ще си помисли, че "Германия" е равно на "дискриминация", а според мене не е така. Както и исках да спомена, че някои твърдения, които съм чела тук, не са верни. И в тази връзка разказах - преди време ти беше обяснявала, че германците като давали гражданство не позволявали смяната на фамилното име с цел да е известно, че си с чужд произход, а това е далече от истината. Можеш да си смениш името (малко и фамилно) с каквото пожелаеш, при това по доста опростена процедура. Че записвали на разни специални места произхода то него си го пише дори в личната карта и в паспорта, защото там има графа "място на раждане". В Германия всички германци имат "семейна книга" - там се съдържа информация, подобна на тази в нашите ГРАО и е нещо като "родословно дърво". Ако тепърва си придобил немско гражданство, тогава ти си основоположникът на това "дърво" (в тази държава), няма как да не пише, от къде идваш. Къде е дискриминацията?

Иначе това със жилищата и аз съм го срещала. Имам приятели - индийци (знаеш, завършила съм индология и съм активна в разни дружества), които не получаваха жилище с аргумента, че не знаят немски и няма как да подпишат договор. Нищо, че са с преводач... ;) И българи са ми разказвали за проблема, който ти описваш. Като за подобни случки слушам особено след масовите медийни заплахи, как българи и румънци щели да пренаселят Германия. Като това като цяло не се случва с хората от академичните среди... И въпреки всичко продължавам да твърдя, че в Германия има много повече закони за защита на личността, за защита на детето, на семейството и т.н., че хората са много по-отворени спрямо чужденците (отколкото у нас, например) и че чужденци и хора с чужд произход тук се чувстват у дома си. :)

Между другото, гледах едно предаване, в което участва Люси Дяковска и се отвратих... - едва ли някой германец е говорил по-негативно за българите от нея... Тя плю дори по съучениците си, които били избрали да са строителни работници в Испания, но тяаа... е, тя е от друга класа...  8) Едва ли щаха да се зарадват нейните съученици, ако я бяха чули... :)
« Последна редакция: Декември 23, 2013, 10:09:34 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Това с наема не ми се вижда дискриминация. И аз ако пускам някой да живее у нас ще искам да го харесвам. Дали критерият е бил наличие на повече деца, буйни деца, куче или това, че сте българи не е сигурно според мен. Много хора при търсене на жилище не искат да са живели животни там. Може да е имал ред причини собственика, различни от очевидните  :wink:
Права е Боби, то като искаш причина винаги я откриваш, но дали е тази знае само отсрещният   :D
*

Bobbie

• *
  • 5701
И к'во? Наложи се да иде баща му и да им каже директно как и ние "не сме кои да е" (по техните стандарти), че се снишиха и взеха да се извиняват и директно да се мазнят. И после някой ще ми говори за правила?!!! Дето плащаме всички еднакво, дето си уча детето, че не е повече от другите, не го карам демонстративно с БМВ-то всяка сутрин (като тази майка), ами си го пращам с автобус и не се правя на "супер стар". И? Моето го отнася, щото с баща му не сме демонстрирали селяшката кой колко пари има. И за да решим проблема - наложи се да се демонстрира нещо подобно.
Честно казано аз не разбрах какъв е проблема, дето трбявало да се реши .  Ок, казали ти, че е агресивен, а той не е бил. И какво друго? В смисъл отразило ли се е това на него по накакъв начин или само на теб?  Ако за деца на 3 годинки се разправяте така, какво ще стане като някой учител не го харесва и му напише по-слаба оценка субективно, а на друг напишат шестица, понеже е нечий син?
 Ти си го и написала и аз съм съгласна, че по-добрият вариант е да не ходатайстваш за него. Като му вкараш правилните ценности в главата и има мозък, той винаги ще се оправи, независимо какво. Може да не е най-отгоре на върха, но ще е човек. А ако му вкараш в главата, че е недосегаем, съвсем друг резултат ще имаш, според мен де.

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Това с наема не ми се вижда дискриминация. И аз ако пускам някой да живее у нас ще искам да го харесвам...
Да.  :) И това дори важи в много по-голяма степен в България. Спомням си, как преди време, като бях студентка, със съпруга ми търсихме квартира в Пловдив. Обаждам се аз по обява, но явно тембърът ми е звучал по-скоро като на някоя майка и реакцията отсреща беше (назидателно): "Пушат ли момчетата? Пушат, разбира се". Жената мислеше, че аз търся квартира за синовете си - пушачи и ми отказа, преди да ме е изслушала. Аз пък не се постарах да й обяснявам, защото и тя не беше "моята" хазяйка... :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
И като отвори дума за пушенето,а и малко близо до темата за дискриминацията,да попитам- как да искаме нещо да се промени в държавицата ни, като масово се заобикалят закони  и то по "бай ганювски"....?? Мине ли 21ч и във всички заведения се вадят пепелниците и се задърпват цигарите. разбирам,че този спор е вечен за бг обществото, но ту въпросът ми е ,по -скоро, защо не спазваме законите?? Ясно,направиха опит управляващите да се харесат и да върнат дебата по темата ,но забраната не беше отменена.От тук нататък трябва да сме граждани и да спазваме нормата. да не говорим,че това ми се случва  в реномиран ресторант в Бургас..... 
/www.mamaibebe.com][/url]
*

Ganka

• 5926
м-и, нали се сещаш, че по е-мейл няма как да разберат какви сме, за да ни откажат жилище.
Чандра, излишно е да споря. Не съм си търсила дискриминацията и не си я представям по-черна, отколкото е. Говоря само за неща от моя живот, които са ми се случили. И не, не съм си ги въобразила, просто са се случили така. Някак не звучи приятно още на мейл, при това написан на перфектен немски да ти откажат жилище.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
И к'во? Наложи се да иде баща му и да им каже директно как и ние "не сме кои да е" (по техните стандарти), че се снишиха и взеха да се извиняват и директно да се мазнят. И после някой ще ми говори за правила?!!! Дето плащаме всички еднакво, дето си уча детето, че не е повече от другите, не го карам демонстративно с БМВ-то всяка сутрин (като тази майка), ами си го пращам с автобус и не се правя на "супер стар". И? Моето го отнася, щото с баща му не сме демонстрирали селяшката кой колко пари има. И за да решим проблема - наложи се да се демонстрира нещо подобно.
Честно казано аз не разбрах какъв е проблема, дето трбявало да се реши .  Ок, казали ти, че е агресивен, а той не е бил. И какво друго? В смисъл отразило ли се е това на него по накакъв начин или само на теб?  Ако за деца на 3 годинки се разправяте така, какво ще стане като някой учител не го харесва и му напише по-слаба оценка субективно, а на друг напишат шестица, понеже е нечий син?
 Ти си го и написала и аз съм съгласна, че по-добрият вариант е да не ходатайстваш за него. Като му вкараш правилните ценности в главата и има мозък, той винаги ще се оправи, независимо какво. Може да не е най-отгоре на върха, но ще е човек. А ако му вкараш в главата, че е недосегаем, съвсем друг резултат ще имаш, според мен де.
Аз пък съм възмутена от реакцията на учителките. При положение, че знаят за кво става въпрос, Защо и казват, че детето и` е агресивно?! Боби, ако съм аз, ще търся причина за агресията, а в случая няма и освен собствени нерви и притеснения, може да даде отражение и на детето това.

Гане, просто предполагам, че има причини, за които и през ум не ти е минало, че ще те "дискриминират". Познавам малко германци за да твърдя, че ни харесват или не просто на основание "Българин".
*

Bobbie

• *
  • 5701
Аз пък съм възмутена от реакцията на учителките. При положение, че знаят за кво става въпрос, Защо и казват, че детето и` е агресивно?! Боби, ако съм аз, ще търся причина за агресията, а в случая няма и освен собствени нерви и притеснения, може да даде отражение и на детето това.
Ясно де, ама не говоря за това в момента. Такива хора има и не съм акзала да не им казваш нещо. Но ка е много важно. Щото дето вика Жбрул, той е на 3г и не разбира, но много скоро ще започне да разбира и няма да му убегне, че еди кой си дето е някой не може да му се прави на мъж на него, шото и той е някой.
 А за учителката - аз до колкото разбрах друга учителка, която не  е неговата, е казала каквото някоя си там изтрещяла майка и казала, което тя не е видяла. Малко като развален телефон.

*
Ще стигнат ли до край този път или ще хвърлят отново прах в очите?
http://www.dnes.bg/politika/2014/01/08/siderov-ima-14-dni-da-se-otkaje-ot-imuniteta-si.211829

*

Ganka

• 5926
Не знам, обаче този път искрено, ама наистина искрено се надявам да му го вземат тоз пусти имунитет и да ни оттърват от него веднъж за винаги :x Толкова луд човек не съм виждала :?

*
Не знам, обаче този път искрено, ама наистина искрено се надявам да му го вземат тоз пусти имунитет и да ни оттърват от него веднъж за винаги :x Толкова луд човек не съм виждала :?
Аз също силно се надявам...

*

Ganka

• 5926
Сега пишеше, че щели да го чакат да си го върне сам, пък после ако не го върнел, щели да му го искат... Егати и законодателството, егати и чудото...
Иначе днес Екатерина Михайлова обяснявала, в какво точно се състои имунитета и как да се процедира като ни нападне депутат... Просто нямам думи... Вместо ние да им хвърлим една гора бой и да се оттървем от тях, то ние трябва да се чувстваме заплашени...
А иначе из нет пространството много ми хареса един хаш таг, бая се посмях с него

След ‪#‎oткажисебе‬ идва ‪#‎извинисебе‬, след което ‪#‎Покажигобе‬ и oчакваният финал ‪#‎дайтелупабе‬ %

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
На мен Болен ми е болна тема :D Онзи ден в предаването си, Милен Цветков коментира, че от както двама депутати на ГЕРБ станаха независими, Болен вече не е толкова важен и хоп, опитват се да се отърват от него. НЕ съм съгласна, просто защото никой не му ги прави зорлем тия простотии, всичките... 8O Единственото, в което съм сигурна е, че той наистина не е луд и цялото му цирково поведение е съвсем умишлено - в живота, център на внимание винаги са били най-много Лидерът и Шута. :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Ganka

• 5926
Според мен той има някакви нареждания, защото вместо да се занимават с правителството, кризата, протестите, цялата държава се занимава с него и неговите простотии. Определено смятам, че всичко е нарочно, за да отвлече вниманието на хората :(

*
Аз пък мисля, че Волен в момента показва истинското си лице.
Свободата да бъде, какъвто е, му дава убеждението, че Станишев и Доган ще си пазят фикусчето, в което са инвестирали.
*

Bobbie

• *
  • 5701
И аз мисля като Елфи за Волен.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Волен Сидеров далеч не е единственият самозабравил се български политик, който смята (сигурно не без основание), че наличието на власт му дава право да нарушава законите, моралните норми, да се държи арогантно и надменно с хората, че му удължава пишката и го прави по-умен и велик.

просто него медиите го следят изкъсо и затова за неговите брутални изцепки научаваме. колко са още като него знайни и незнайни феодалчета... това си е типично за българския манталитет. не случайно имаме и поговорка "дай му власт и му гледай сеира".

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Bobbie

• *
  • 5701
не случайно имаме и поговорка "дай му власт и му гледай сеира".
А, тя не е наша, навремето Бакунин го е казал по поовд комунизма и предполагам не си го е измислил сам. Навсякъде е едно и също, неограничаваната власт води до изцепки. Пример: Калигула :-)