Излиза ми от 3 години насам горе - долу в един и същи диапазон на лявата буза на дупето в горната част към кръста. Започва с тъпа болка като от натъртено и след 2 дни някъде сърбеж, подпухване и зачервяване на мястото и накрая ситни мехурчета. Третирам с йод и чакам да зарастне, но остават червеникави петънца, които са като белег и им трябва дълго време да изчезнат.
Даже си спомням точно как и кога ми излезе - бях ходила някъде, седнах пред компа и нещо ме убоде - като все едно игла се заби, чак подскочих от мястото си. Помислих си,че нещо паяк ме е боднал, защото дрехите ми бяха прани и ги прибрах преди това та може някое насекомо да се е скрило там, но нищо не видях. Позасърбя ме, зачерви се, мехурчета, които всеки път отстранявам, зарастна и мине се не мине време хайде пак.
Искам да подчертая,че съм си пускала изследвания за херпеси всякакви, в случая по - конкретно касае предполагам тип 2 - и 2та пъти отрицателен като 1вия тест го направих малко след като бяха изчезнали мехурите, а 2рия го направих когато беше на път да избие - в момент на подпухване на мястото и сърбеж - в такъв момент би трябвало да отчете положителен резултат защото е активен вируса.
Скоро ще ходя да направя микробилогично изследване - там поне на 100% се надявам на категоричен резултат ...въпреки, че не виждам какъв херпес при положение е има 2 кръвни отрицателни проби?!
Някаква идея за периодичен обрив със сърбеж, зачервяване и мехурчета? Какво може да е това?