Я да ви питам момичета нещо за търсене на работа. Преди няколко дена на шега на майтап си изпратих СВто за една обява за работа в България за търговски представител и апликационен специалист т..е явно някакви продажни на консумативи ( или машини) за молекулярна биология. Изпълнявам им всички изкисквания, с исключение на „Да познава и спазва изискванията на системата за управление по ISO 9001.“, коеот идея си нямам какво означава.
Днес получавам имейл, в който пише следното „Пиша Ви по повод обявата на АКВАХИМ АД за свободно работно място в отдел „Молекулярна биология”, за което сте изпратили Вашата автобиография. След извършеният първоначален подбор по информацията, съдържаща автобиографиите на кандидатите за обявеното свободно работно място, Ви каним на първо интервю-събеседване с директора на дирекция „Лабораторни и индустриални решения” и завеждащия отдел „Молекулярна биология”.
Моля, определете начина, по който ще е удобно да се проведе интервюто: в офиса на АКВАХИМ, по телефона или Skype“
Смятам да си нароча едно телефонно или Скайп интервю, но ако може някой тук да ми каже ако е запознат какво представлява подобна работа и какво (не)трябва да се казва на интервю. Идея си нямам как протичат интервютата в България, има ли някаква стандартни въпроси, как трябва да се държа, много строго или по-отпуснато и т.н. Аз в момента съм в процес на търсене на работа, имам интервю в петък и ако получа работата мисля да се разбера да започна след 2-3 месецаи смятах да си дойда до България за няколко седмици, та тогава бих могла да видя вече на место за какво става дума, Но за сега трябва да мине първото интервю, та ако можете помагайте със съвети.
Боби