Аз регистрирах дребната преди 2 седмици.Честно казано,мътна работа ми е това с яслите.Моля по-запознатите за малко разяснения-ако не я приемат на това класиране,трябва ли да се прави нова регистрация за следващото?И ако евентуално я приемат,може ли да пазим мястото,без да ходи,защото не искам да я пускам преди да навърши 2 годинки,а тя ги навършва през декември?
След като веднъж си я регистрирала, не трябва повторна регистрация.
Ако я приемат, я записваш в определения срок, иначе губиш мястото. Учебната година се счита, че започва от 15-ти септември. След това детето има право да отсъства 1 месец по домашни причини и другите отсъствия трябва да ги оправдаеш с бележки от доктор или да се договориш с директорката да се пази мястото на детето. Много е важно на каква директорка ще попаднеш.
А какво се случва след като детето е класирано, не го запишеш и загубиш мястото? Можеш ли да участваш в по-нататъшно класиране? Моят син ще бъде на 10 месеца и половина към 15.09.2014 г. и не съм сигурна, че ще го дам тогава на ясла или пък /ако да мога да отложа/, когато стане на 1 година. Малко в последния момент ще трябва да реша. Всичко зависи от работата ми, тъй като може да се наложи да се върна след едногодишния отпуск, но не е сигурно. Леко объркано го написах, дано да се разбира въпросът ми
Лари, на теория ако не го запишеш, губиш мястото автоматично и не участваш в следващи класирания. На практика може и друго да стане - при мен така се получи - директорката на яслата някак си беше решила да си го запише сама
и ме потърси нейде през Декември (учебната година почва на 15 Септември) да ме пита дали ще идваме. Него време, преди 1,5г. (т.к. вече от половин година ходеше на частна ясла, аз трябваше да се върна на работа месеци преди класиранията и прословутия Септември), реших да не го "записвам" фиктивно, за да не загубя майчинството за втората година, и да не заемаме място за някой друг малчо.
Сега много съжалявам за което, защото щяхме да имаме една безценна точка в повече за детската градина, но е късно