Момичета разберете, че не е важно само ТСХ-то да е в норма, за да няма проблем. Всяка жена реагира по различен начин при различните нива на хормоните Т3,Т4,ТСХ, да не говорим за щит.антитела.
Винаги давам мен за пример ,защото лекото колебание надолу/нагоре на Т4, ТСХ и Пролактин оказваше влияние на овулацията ми, оттам респективно на м.цикъл. При норма на щит.хормони и високи нива на антителата имах възли двустранно. Не е задължително да имате някакви отклонения на хоромните и антителата ,за да имате възли ,затова пък задължително се прави ехогрефия. Изследванията на щитовидните хормони, задължително вървят и с антителата ТАТ и МАТ.
Писала съм и в други теми, но сега ще напиша отново, хормоните и антителата на щит.жлеза се проследяват в продължение на няколко месеца ако е имало причина за това.
Щитовидните антитела пречат на износването на плода не на забременяването. Пролактина играе рола в овулацията тоест влияе на забременяването. Ако имате завишен пролактин и сте сигурни,че нямате аденом чрез ЯМР, то тогава се обърнете към гинеколог-ендокринолог.