Здравейте, момичета.
И аз както повечето тук, които пишат за първи път, от известно време чета, но все отлагам публикуването на нашия случай. Ето, че моментът дойде и моля за вашето мнение и подкрепа.
С половинката ми започнахме опити за бебе преди 7-8 месеца, но до момента са неуспешни. Аз съм на 31, а той на 40 години. Аз съм с редовен цикъл, направих и хормонални изследвания, които се оказаха в норма (с изключение на свободния тестостерон, който е леко под нормата , а това доколкото знам не е проблем). При мен проблемът, ако може да се нарече така е обърната матка. Знам, че много голям процент жени имат подобна анатомична особеност, без това да оказва особено влияние върху забременяването...
Сега за половинката - направихме нормална спермограма. Диагнозата е много тежка Oligoasthenozoospermia и Хиповолемия. Консултира ни д-р Бъчваров в клиника Щерев. Отделно има проблем с единият тестис - водел се "асансьорен". След травма в детството, тестисът е останал по-малък и се качва нагоре. Това е проблем, тъй като по-високата температура в близост до тялото оказва влияние на качеството на сперматозоидите, нали?
Отделно от това, приятелят ми има много натоварен период, свързан със стрес в работата и други тревоги. Надявам се, че когато се поуспокоят нещата, ще се оправят и резултатите.
Бъчваров каза, че ставаме за инвитро, но назначи терапия за следващите три месеца, като идеята е да стигнем поне до ниво инсеменация.
Сега половинката трябва да яде по 150 грама сурови ядки на ден, да спортува. Той пие умерено и не пуши, което е добре. Взима фертил ейд за мъже, Трибестан (но ще го спрем след първата опаковка, защото Бъчваров каза, че вече не го правели като хората), Глутатин (не сме го купили още, няма го по аптеките) и Агапурин за кръвообръщението.
Освен това, предложи да си направи генетичен тест, защото при толкова лоша спермограма, трябвало да се провери и тази възможност.
Да добавя малко история - той е имал прилични спермограми преди години, една недоносена спонтанна бременност и две неуспешни инвитро процедури с предишната партньорка. Но тогава по-скоро проблемът е бил женски, а не мъжки.
Това е нашият случай накратко...
Ще съм благодарна да споделите вашия опит, мнение за Бъчваров и препоръки относно режим на хранене, също така и пози, подпомагащи забременяването с обърната матка.
Поздрави и успех на всички тук!