Смайли, не съм "против". Как да бъда "против" някакво изделие, което се предлага на пазара?
Споделям своите аргументи, защо не ги харесвам и го казвам на база ползване на всякакви телефони. Първият ми мобилен беше още на Мобиком" Нокиа) и му се вадеше антената - смятай.
Най-любимият ми беше Нокиа 6110 (хамелиона) с монохромен дисплей разбира се...
Сравнявам просто в момента един "ай фон, като опции и цена на апарäта - със същия клас апарати на други фирми. Петицата - с Галакси и HTC one. Изброените са минали през нашата къща, само за последната няма и година т.е. сравнявам на база ползване, не на къде какво съм чела за тях. При сходна цена, "ай фон-а" духа здраво супата спрямо другите два по който параметър се сетиш, пък цената им еднаква. Еми ако ще ги давам тия пари - няма да ги дам за "ай фон-а" естествено. В 90% от случаите - тези апарати са ни подарък от оператора всъщност, понеже ни е такъв договора с тях и колко струват - не ми играе при избора кой ще си избера да ми дадат. По тая схема ми подариха S4. Много ми хареса всичко в него, обачИ за моя вкус - просто беше твърде голям. Да, по-голям дисплей е по-удобен като цъкаш в нетЯ и пишеш с тъч, но дотам. Та като не му свикнах за 10-ина дни на габаритите - "отиде по веригата" той и си купих кеш S2, (напомпаната на макс софтуерно версия де) и си ползвам него. Даже ме е шубе да не му спрат производство и да не мога да си купя пак такъв, когато тоя сега сдаде багажеца.
Извинявам се, че това вече е тотален спам на темата. Но исках да си аргументирам мнението за тоя телефон просто. Лично
за мен, при положение, че все таблети и други устройства ми бачкат с Андроид и да нямаше други забележки - просто нещо с IOS не ми е удобно, щото е несъвместимо с другите първо, второ, че почти всичко тяхно се плаща. Ако не искам да го плащам - трябва да карам Иван да се занимава (той умее да ги "присвоява" техните приложения
) и за всяко там нещо дето ми дотрябва, ако не ща да го плащам - завися от него. Естествено, че предпочитам да мога да цъкна и да си сваля фри всичко което ми щукне андроидско без пари, вместо да си правя "гимнастики" с "ябълковите продукти". Аз ползвам всички налични опции на устройствата си обаче. За човек дето ще ползва смарта основно за телефония и чат-пат за игрички да кажем...може би не са важни толкова нещата, които изброих, но за мен - са. Ако не си ползвам смарт-а, като смарт в "пълния му блясък" - веднага бих си взела една Нокиа с копченца за 50лв. дето забравям кога съм я зареждала последно. Не като сега да не смея да мръдна без зарядно в чантата и колата.
П.П. Донка е напълно права за проектирането и, че е заложено да е такова, че да не ползваме нещо "до гроб" по икономически съображения. Все още японци и корейци, с цел завземане на повече пазари - "бягат по тъча" от тази схема, но в Европа се прилага 20-ина години вече, ударно и резултатът от това е видим в две други теми, баш в нашия форум в момента. Още една причина за мен е това, като потребител - да се ориентирам все повече и повече към стоки, произведени от хора с дръпнати очета (изключвам китайците де).