0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: До кога ще живеем на бойно поле?
« Отговор #20 -: Юни 03, 2014, 20:29:48 pm »
Аз бих добавила, освен глобите И общественополезен труд за нарушения, колкото по-тежко - толкова повече време. И същия да се полага на особено публично място, като нарушителят е в съответен вид - да е ясно за всички минаващи какъв е и защо е там. Без да отпада солената глоба. За съжаление - точно най-върлите идиоти могат да си позволят и солени глоби и да правят пак простотии.

Подходите към всички зони, които са забранени за влизане на МПС, да бъдат "механично затворени" - там където е възможно с постоянни прегради, там където не е - с бариери, или от вида. Все пак не забравям, че трябва при нужда да има достъп за линейка, полиция, пожарна... За парковете - има едрогабаритна техника за поддръжка на площите и пр. Ама като за едно място има 10 "входа" - само със знаци и добри пожелания очевидно не става.

П.П. Едно уточнение за "легналите полицаи" - да се правят същите "по стандарт" в цялата страна. Новите в С.З. не ти позволяват да минеш през тях с повече от 10 км/ч , но са конструирани така, че и да не си оставиш половината чаркове на колата отгоре им. Чудесен ефект има от тях - колите пъплят, кой на 1-а, кой на 2-ра...повече не може.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #21 -: Юни 03, 2014, 21:31:57 pm »
Ако те хванат пил зад волана, да не ти казват - и карай внимателно“  8O, а директно да те свалят от колата и да си одиш пеш. И тия прословути Гражданска отговорност да не зависят от типа кола дето караш, а от това колко пъти и за какво са те глобявали. Ама първо трябва да глобяват за това де.
Не да те свалят от колата, а да ти слагат белезниците!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #22 -: Юни 04, 2014, 00:00:43 am »
Ети, мога да ти кажа за част от глобите при нас - изтекъл технически преглед - 25 евро, неправилно паркиране - от 50 до 300 евро, червен светофар - 8 точки и 50 евро, превишена скорост - от 100 до 600 евро, в зависимост от километрите, както и отнемане на книжка за срок от 6 м. Има зони, в рамките на населеното място, около училища, детски градини, тихи квартали, където ограничението е 30 км/ч. Ако караш с превишена скорост, глобата почва от 25 евро. Отделно са направени разни кривки, градинки по самата улица, за да убият скоростта. Това са глобите, които знам. Има също така цивилни полицаи с камера, карат често след водачите и заснемат нарушенията. Там вече глобите са доста солени, като може и на съд да се отиде. Единствената отстъпка, която правят е, ако работиш обществена дейност или ти трябва много книжката, да избереш кога може да им я предадеш.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #23 -: Юни 04, 2014, 01:51:36 am »
Трагедията на това семейство е най-големият ми страх. Не минава ден, в който да не мисля за това. Къса ми се сърцето. Досега не съм се чувствала така отвратена.

Това с условните присъди, "чистото" съдебно минало и оправдаването на втора инстанция е абсурдно и абсолютно недопустимо. Задължителни, ефективни минимални присъди са нужни. Без право на обжалване и помилване.

http://www.criminaldefenselawyer.com/resources/criminal-defense/crime-penalties/driving-suspended-license-pennsylvania

В САЩ наказанията за шофиране след пиене на алкохол са драконовски. При късмет отнемат шофьрската книжка за няколко месеца; но може да се отнеме книжката за 6 месеца или година, и/или героят да бъде тикнат в затвор за 30 дни.

Книжка се отнема в Пенсилвания (и много други щати) също при отказ да се даде проба за алкохол, за безрасъдно шофиране, за натрупване на предел от точки в досието (от по-дребни нарушения), за застрахователни измами. 

Ако някой бъде пипнат да шофира без книжка, директно затвор. Без кола животът е много, много труден. Да се намери и задържи работа без възможност да се шофира е почти невъзможно. Въобще стигне ли се до затвор, криминалното досие става много тежко бреме при търсене на работа - проверяват го за щяло и не щяло.

Плашещото на затвора е, че има определени минимални срокове, но съдия определя присъдата според случая.  Например, ако човек бъде хванат да кара пиян при вече отнета книжка заради шофиране след алкохол, поне 90 дни затвор; при второ такова провинение поне шест месеца затвор, а при трето поне 2 години затвор. Реално, присъдите може да са двойно и тройно по-дълги от минималните.

Глобите за превишена скорост са според ограничението на скоростта и нарушението. Приятел плати  $500 за 35 мили (50 километра) над ограничението, а то е фрапантно. Лошото идва после, когато поскъпне застраховката (гражданската отговорност в България) заради точки. Това обикновено работи в рамките на един и същи щат. Веднъж подпрях една кола пред мен от заплесия - без щети, без ранени. После три години плащах 20% по-скъпа застраховка.

Само че всичко това е възможно заради уважението към полицаите и липсата на корупция. Полицаите също имат малко мегдан да определят точките и глобата според провинението. Като цяло полицаите са сред най-почитаните граждани в очите на обществото. Един познат пресен имигрант го спрял полицай за счупен фар, нашият се опитал да тикне банкнота по български, и прекарал нощта в участъка.

Дори не се наемам да коментирам какви са накзанията при убийство в автомобилна злополука.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #24 -: Юни 04, 2014, 09:11:32 am »
Трагедията на това семейство е най-големият ми страх. Не минава ден, в който да не мисля за това. Къса ми се сърцето. Досега не съм се чувствала така отвратена.

Всички цигу, всички  предполагам.
Аз снощи не можах да спя . Сега ми е буца в гърлото  и щом се  сетя , се разплаквам.

За шофьора не коментирам .

Просто ме е страх за децата ни  , за безопасността  ,  за бъдещето .

« Отговор #25 -: Юни 04, 2014, 10:18:08 am »
И аз се чувствам отвратена. И това е само един случай, кой знае колко още има, които остават неогласени. Цигу е права - каквито и закони да имаме трябва да има кой да ги прилага съвестно и без корупция и хората да имат страх и респект. Иначе като знае човек, че може да се измъкне някак си няма как да стане.... Освен това отдавна си мисля, че трябва да се въене смъртното наказание и ползите от него ще са повече отколкото вредите. Според мен доста хора ще се замислят дали да напраят нещо, ако знаят, че може да платят  с живота си за това. Което пак води до въпроса със съдебната и изпълнителна власт и прецизността на тяхната работа и ето един омагьосан кръг  :( . И все пак се сещам за едно предаване на Карбовски, където един беше избил сума ти народ се бореше за правата си, казваше че ще съди държавата, че не съжалява за стореното и че щом той е преценил, то трзи хора е трябвало да умрат. Също така каза, че ако е при същите обстоятелства пак би го направил ако можеше да върне времето. И каза , че нищо друго не иска освен правата си. Той си бил направил сметката какво му се полага ако го хванат и доживотната присъда не била справедлива. Спомена, че ако е имало смъртно наказание вече било друго, 'щото ако знаел, че има такова нямало да ги убива.... Ето кой има права в нашата държава.... Извинявам се ако имам правописни грешки. Много съм афектирана от безобразията които се случват всеки ден, от безнаказаността и от факта, че наистина не виждам как ще се излезе от този порочен кръг и как може да се сложи някакъв ред наистина. :(

След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

*
« Отговор #26 -: Юни 04, 2014, 11:29:42 am »
Всички дълбоко сме потресени от нелепата загуба на Паоло.
Ние от Зачатие, решихме че трябва да изразим нашата съпричастност към семейството на Паоло и към всички семейства, загубили децата си при нелепи инциденти. Искаме сигурност за нашите деца, искаме справедливост, искаме промени. Призоваваме всички на национален протест. Да излезем и защитим бъдещето и живота.

Към нас се присъединиха Искам бебе, СБНМ, фондация "Нашите недоносени деца". Очакваме отговор от ДБМ, Асоциация Родители, Безопасни улици от Валя, Асоциацията на пострадали от автомобилни катастрофи.

Тази вечер имаме работна среща, след която ще съобщим дата, място и час на протеста.
« Отговор #27 -: Юни 04, 2014, 12:40:56 pm »
Довечера ще обявим датата, мястото и часа на протеста.

Момичета, призоваваме всички, които ще бъдат в София тогава и са съпричастни към съдбите на всички родители, които са загубили децата си при нелепи инциденти на пътя, да дойдат!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #28 -: Юни 04, 2014, 13:37:06 pm »
Аз.... не знам какво да кажа.... буца е стегнала гърлото ми...... мир на праха на Паоло!
Това трябва да спре!!!

Моите лични предложения за промени в закона и наказанията са следните:
1. При шофиране в нетрезво състояние /независимо дали има ПТП/ - отнемане на книжката завинаги. Няма 6 месеца, няма година, няма с това си вадя хляба - ЗАВИНАГИ. Осъждане на обществено полезен труд, както Jbrul го описа. Ако водачът бъде хванат да шофира без книжка - затвор. Директно. Всичко това по бързата процедура, без следствия, без дела, без простотии - спират го - дрегер - има лакохол, кръвна проба - потвърждава се алкохола - директно му се взима книжката, престоява 72 часа в ареста и да си ходи после пеш. Глобата е ясна - солена, та горчива.
2. При шофиране в нетрезво състояние и предизвикване на ПТП - без жертви - отново отнемане на книжката завинаги, глобата още по-солена. Отново обществено полезен труд, плюс ефективна присъда - затвор, примерно 15 дни.Ако го хванат пак да кара, че и без книжка - затвор - 2 месеца.
3. Шофиране в нетрезво състояное - ПТП - пострадали - гореописаните санкции, плюс - ефективна присъда по бързата процедура за опит за ПРЕДУМИШЛЕНО убийство - 1г. затвор.
4. Шофиране в нетрезво състояное - ПТП - загинали - т.3, като този път ефективна присъда за предумишлено УБИЙСТВО - ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА, БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ И ПОМИЛВАНЕ.
5. При ПТП поради не спазване на ЗДП, знаци, ограничания, маркировки - без жертви - отнемане на книжката за 1 година, обществено полезен труд, глоби и как му е реда.
6.  При ПТП поради не спазване на ЗДП, знаци, ограничания, маркировки - с жертви - виж т. 4.
7. При всякакви нарушения на ЗДП, независимо дали има ПТП или не - общественополезен труд, глоби, отнемане на книжка за минимум 6м. При повторно нарушение - книжката се отнема завинаги.

Сигурно ще се сетя за още, но засега - толкова.
Да, знам, че са крайни някои неща, но то идеята е точно превантивна - колкото са по-жестоки и брутални наказанията, толкова повече ще се замислят. А, да не забравя - тея дето ще са в затвора - нема да ги храним ние, ще си изработват прехраната ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, не както досега - ако искат. Разбира се, с най-тежкия и черен труд. Смъртното наказание няма да е наказание за убийците, така ще се отърват. Доживотна присъда - цял живот да мислят и обмислят какво са сътворили.

Потресена, отвратена и ужасена съм! Но още повече съм бясна и гневна! Ще се включа с каквото мога във всякакви форми на протест или каквото друго е нужно, за да се промени това!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #29 -: Юни 04, 2014, 15:17:00 pm »
Ще живеем така, докато сами не пожелаем друго! И не само да пожелаем промяна, а да я изстрадаме и да няма компромис за нищо и никой! Трябва да реагираме на всичко по надлежен ред, да не неглежираме поведението си, да сме нетърпими към неторалентността, глупостта, невежеството и жестокостта. Протест трябва и то до дупка!!! Трябва да спасяваме децата си хора, няма връщане назад! Особено тук всички знаем какво е да създадеш сърчице - нека и от тук започне най-силната защита на човешкия живот!
*
« Отговор #30 -: Юни 04, 2014, 16:02:29 pm »
Допадат ми конкретните предложения на Сикс. На мнение съм, че при протестите - бива да се издигнат точно такива (и подобни)  конкретни искания за промени, а не нещо по-общо и да имат мегдан властите да ни кажат: "Ок, ще помислим какво можем да направим". Да излезем на протести примерно с лозунга: "Спрете да убивате децата ни!" е справедливо, но дава огромни възможности за шикалкавене + да ни кажат за пореден път как ние аджеба не знаем какво точно искаме. Та колкото по-конкретно - толкова по-добре според мен поне.

Нашите момичета, които ще са на работната среща с другите организации - нека представят нашите конкретни предложения, другите организации също ще имат такива и да се отсеят най-добрите и възможни за случване бързо и да излизаме на протест искайки изпълнение на тях. Точка по точка.

Права е цигу, че освен твърде леките наказания за някои нарушения у нас, по-главният проблем е, че не са неизбежни същите. Както и Сикс писа - следва да се отрежат всякакви мотанки, 1000 инстанции и врътки за налагането на наказания за такива нарушения (престъпления). Бърза съдебна процедура, пределна яснота в текстовете какви са последствията за едно и друго, без възможност за клинчене. Хващат ме да карам пила - дрегер, белезници, кръвен тест за потвърждение, ако трябва - нека с три кръвни, в три независими лаборатории, че да няма шанс да оспорвам как ми били взели неправилно проба, па как точно в тази лаб. се издънили и пр. Излиза ми положителна - взимат ми книжката, влизам в съда по бърза процедура, налагат ми и другите предвидени санкции и "чао". Няма какво да се философства в тези случаи. Не е философски въпрос дали съм метнала 5 ракии качвайки се в колата, или не съм. Въпрос на фактология е.

*
« Отговор #31 -: Юни 04, 2014, 16:57:24 pm »
Само в София ли ще се организират протести?
 Не всички работят и имат заплата, така че е невъзможно да приемат да се удържат актовете от заплатите направо....
Трябва хубаво да се пипнат исканията точно за да не могат да се измъкнат ония горе, дето това ще им е цел първа- да потушат бунта на майките и да захвърлят поредните протести в някой ъгъл!
*
« Отговор #32 -: Юни 04, 2014, 17:20:22 pm »
Мери Попинз, обмисляме освен в София, да има протести и в Стара Загора, Варна, Бургас. След срещата довечера, ще напиша повече подробности.
*
« Отговор #33 -: Юни 04, 2014, 18:58:50 pm »
Не всички работят и имат заплата, така че е невъзможно да приемат да се удържат актовете от заплатите направо....

Именно по тази причина, оформяме исканията така, че най-главна санкция да е обществено полезен труд + глоба (според нарушението). Като на някой няма как да му вземем пари примерно - да копа градинките. Ако има ръце и крака - няма скатаване, Ако няма - едва ли кара кола. Също така сме писали да не се допуска замяна на санкцията "обществено полезен труд" срещу пари, било и тлъста сума, за да не могат да клинчат онези, за които парите не са проблем.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #34 -: Юни 05, 2014, 00:04:28 am »
Вчера бях написала, но го изтрих и аз не знам защо. Стори ми се не на място да коментирам друг освен убиеца, точно след тази случка. Днес обаче реших пак да го напиша и ето какво мисля. Нищо няма да стане, докато не почнем с човек в огледалото т.е. самите нас. не  е един тарикат с джип и пари, а МАСОВО се нарушават правилата, вероятно и от хора, които тук сега се възмущават. На мястото, на което са прегазили това невинно детенце, имало написани 30 акта в последният месец, а същото нещо.  Повечето от тях вероятно са на други родители отишли да взимат децата си, както този Сапунджиев. Такситата също там обръщали, според децата от училището. Значи той не е някакъв изключителен случай, а един от многото.  И нямам съмнение, че част от тези родители сега искат да го разпънат на кръст, а като са ходили те вероятно ще ни кажат, че те били карали бавно, внимавали, гледали, преценявали.... Ми и онзи тарикат така е мислел, че е под контрол и сега Паоло го няма.  Докато това не си го избием от манталитета, никакви искания няма да направят нищо. А колко жени седят до съпрузите си, докато правят примерно ляв завой където е забранено?  Нека се направи искане към обшината да е отговорна за подобни инциенти - защо не е обезопасено мястото така, е и тарикати да не могат да влезнат? Защо като знаят, че там  има толкова нарушения, не пратят една патрулка да пише непрекъснато актове и да си знаят родителите, които си прибират отрочетата, че там лабаво нема? Защо не обязопасят с колчета, че да няма влизане? В момента има достатъчно механизми да се спре подобно безхбаберие, така че нови на са ни нужни. Нужно ни е някой да изполва съдадените вече механизми, но като хората.
Предложенията на Мецани, които за за по яки превантивни мерки, може би най-много биха помогнали,ама специално това за взимането на рушвети е голям проблем. В крайна сметка то и сега не е легано. А и трябва да има кой да следи да се спазват. Иначе ще си има записана някаква глоба в закона, ама като никой не е глобяван, ефектът  е нула. А по-високи просъди за нарушители може да има нужда, но те не предотвратяват инциденти. Никой не отива с мисълта, че може да прегази дете, ама ще се отърве леко. Всеки си мисли, че няма да му се случи нищо и затова го прави.
« Последна редакция: Юни 05, 2014, 00:16:19 am от Bobbie »

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #35 -: Юни 05, 2014, 00:15:24 am »
Нищо няма да стане, докато не почнем с човек в огледалото т.е. самите нас.

Боби, знаеш ли, в никакъв случай точно сега не искам да споря с теб, не го разбирай по този начин.... Темата е много тежка и ако ти си се замислила днес за това, аз и моите близки мислим ежедневно за това, вече 25 години.

защото 25 години това общество се руши и запада постепенно. първо започнаха да нарушават законите престъпниците и видяха, че вече не ги закачат. постепенно, през годините, язвата обхващаше все повече здрава плът, а новорастящите филизи се заразяваха най-лесно, още от зародиша (говоря с образи, но мисля, че добре ме разбираш). накрая се стигна до там, че дори и свръхпочтени, морални, но все пак рационални хора започнаха да си задават въпроса - не съм ли изключителен идиот, ако само аз спазвам правилата, а всички около мен - не? и докато по-старите поколения някакси успяват да задържат последните останки от морал в себе си, защото са им добре забити в главите през първите 7 години от живота, то за новите поколения, расли по време на беззаконие и отглеждащи вече свое поколение, това не е така.

не можем да почнем от човека в огледалото. това иска наличие на ценностна система у тоя човек, на комплекс от морални норми. а такива няма. такъв процес е вече невъзможен. затова, той отново трябва да се наложи силом - отгоре, с огън и меч. 5, максимум 10 години "милицонерщина" и отново ще станем правова държава. хората доста бързо ще си припомнят що е то закон и ред. така, както много бързо българите-емигранти в САЩ, в Канада, в Германия и другаде се научават да са почтени граждани и да спазват правилата и законите.

но това трябва да ни го осигури държавата. затова, нека излезем на протест и да го поискаме от нея.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #36 -: Юни 05, 2014, 00:43:52 am »
такъв процес е вече невъзможен. затова, той отново трябва да се наложи силом - отгоре, с огън и меч. 5, максимум 10 години "милицонерщина" и отново ще станем правова държава. хората доста бързо ще си припомнят що е то закон и ред. така, както много бързо българите-емигранти в САЩ, в Канада, в Германия и другаде се научават да са почтени граждани и да спазват правилата и законите.

но това трябва да ни го осигури държавата. затова, нека излезем на протест и да го поискаме от нея.
Друго имах предвид.  В САЩ има много яки наказания за пили шофьори и същевременно не съществува човек, който да не шофира, след като е пил. Същото важи и за превишената скорост и за много други неща. Но има контрол, който предотвратява по-сериозни инциденти. Никой не разчита на глоби да не влезне някой пиян в парка с децата - паркът е ограден с ограда. Разбираш мисълта ми - превантивното е , което смятам е най-важно и на което трябва да се наблегне.  Не че другото не е важно, но за бързи резултати е това. Това са неща от сорта на колчета около пешеходните зони, пращане на патрулка на места, за които се знае, че масово се нарушава. Ей такива работи. А имаче нямам против нищо от това, което казваш, но нека да има искания именно и за тези неща, за които пиша.

« Отговор #37 -: Юни 05, 2014, 00:45:22 am »
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1309:7-2014-11&catid=180&Itemid=129

07.06.2014 г., събота, 11.00 ч., София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Банско, Разград.
Да излезем и да изразим своята съпричастност към родителите на всички загинали нелепо деца!
Да излезем на мирен поход с цвете и свещ, и да покажем, че не сме безразлични!
« Последна редакция: Юни 05, 2014, 00:47:31 am от Врабчо »
*
« Отговор #38 -: Юни 05, 2014, 02:21:08 am »
Съгласна съм и с Джам и с Боби едновременно. По едни и същи причини.

Нещата са толкова изтървани, че от днес за утре и с най-драконовските закони - никого не можем да опазим. Та там където е възможно поне, на първо време, СЕГА - колчета, кашпи, оградки, патрулки да пишат актове. Междувременно - промяна на текстове в закони и то толкова "мракобесни промени", че да не посмееш да си помислиш "дали пък" и "ако ме хванат - к'во толкова 50 лв." Няма 50 лв., няма 500лв. - има принудителен труд, или затвор ако е пострадал друг човек. Петима да изгорят - другите ще се хъснат. Яко! Няма да има и особена нужда да се прилагат предвидените наказания, малцина ще посмеят да рискуват да ги понесат.

"Човек в огледалото" Боби.  Пресен пример ти давам. Първи юни, Дани болен та болен, ходим в болницата, изследвания - мононуклеоза, гнойна ангина беше като дроб горкия. Обещала съм, че ще купим Спайдърмен, знае, че има празник. Решавам на връщане да минем през МОЛ-а, там е магазина където ги има тези играчки със сигурност. Паркинг на три нива, обичайно и на първо спирам, ама на 1-и юни - МОЛ-а се пука по шевовете. Детето не е в кондиция, да спра някъде на позволено в квартала, да ходим пеш поне километър - няма как. Навирам се в паркинга и започвам "да въртя" в търсене на свободно място. Виждам едно по чудо на 10-тата минута, доближих - инвалидно. Бяха 6 броя места за инвалиди - заети 5 броя. 3 от тях от много скъпи коли, другите две - от тотални трошки. НИТО една нямаше съответния стикер т.е. не са на инвалиди. И го казвам, за да е ясно, че не само въшливите от пари си позволяват такива неща. Всички си позволяват. И Джам е съвършено права - "язвата обхващаше все повече здрава плът и сега язвата е покрила почти всичко и всички"

Дали не си помислих да спра там, щом всички спират и съм на зор в момента? Помислих си го - да. За две секунди беше, но го помислих. Оправдания - бол. Никога не съм го правила, днес е такъв луд ден, детето ми не е добре, аз само за малко, купуваме играчката и се измитам... Какво толкова нали, аз само веднъж.... Помислих си го, та подминах, повъртях се още 10 минути и си паркирах на разрешено. Колата зад мен - се навря на инвалидното място "от воле" обаче. И точно това - демотивира и малкото останали като мен. И язвата се разпростира още и още и още... Не спрях там, не защото някой ще ме санкционира Боби. Пределно ми е ясно, че няма да се случи. Не спрях там заради лични убеждения САМО, които в България мен знаеш ли в коя графа ме вкарват? "Лузър" - както ти го пиша, ей така го произнасят местните "тарикати", а те са мнозинство. Стават все повече - защото нямат ни лични задръжки, ни държава и органи, които да им "набият" такива силово. И от паркирането на място за инвалид, до сгазването на дете в пешеходна зона - крачката е мнооого мъничка, много.

Ние сме стигнали до ситуация, в която правото ни "да мислим" и да преценяме сами в разни ситуации - просто трябва да бъде брутално ограничено. С огромно съжаление го казвам, но наистина го мисля. "Сърбогъщината" у нас е добила такива невероятни мащаби, че не ни е опция вече "да погледнем в огледалото". Понякога сме безпомощни да реагираме когато някой върши простотии, дори в управляваното от нас самите МПС. Приятелка си взе разреваното бебе от столчето отзад, на предната седалка на колата ми (аз карам) на магистралата! Ни да отбивам в аварийната лента, ни да се обяснявам, ни дяволи....тя жената проблем не вижда. Свалих на 90 км/час, минах плътно в дясна лента и това е то. Жената на години повече от мен, има две деца и мъж - бивш полицай. Разви ми теория колко са опасни столчетата за кола....Ако беше станало нещо и с 90 км/час - това бебе щеше да се размаже хубаво на предното ми стъкло, сещаш се. Но у нас все права, права...задълженията са "пожелателни".

*
« Отговор #39 -: Юни 05, 2014, 08:52:14 am »
Момичета, хайде, казвайте на приятели, споделяйте във фейсбук, говорете, говорете и елате в събота.