Врабчо, съжалявам за болестите.
Лекувайте се и се гледайте, когато имаш време тогава ще обясняваш за акаунта, то толкова време не го направих, че сега баш да ми е спешно - не е. То аз съм в още по-дълго майчинство от теб, та и тема за скандал не ми хрумва вече (поради затъпяване), ама в полза на "шоуто" - все ще измисля нещУ.
За e-bay, аз знам че се следи кореспонденцията (и слава Богу). Именно тази кореспонденция ни спаси в случая с китайците и балната рокля на щерката на Жекова тази пролет. Върнаха ни парите за нея, но 10-ина дни след като ги върнаха - пристигна най-после и въпросната рокля. Но пристигна 45 дни, или повече след крайния срок за доставката. Оказа се, че при такова положение, след като съм отворила "случай", администрацията е отсъдила кой крив и кой прав, върнали са ми парите по сделката вече, пък по някое време след това е пристигнала и стоката - не съм длъжна ни стоката да им пращам обратно (понеже тя вече не ми трябва), нито да им върна аз парите на свой ред. Роклята апропо беше декларирана на стойност 30$. Дори самите китайци да бяха тръгнали да си търсят парите за нея, на база документите на куриерската компания - сами се прецакват, защото всъщност могат да търсят не колкото са ми върнали, а това което са декларирали като стойност. Ама нищо не търсиха де. Така се снишиха, да не им трийнат акаунта след подобна издънка, че няма накъде.
За якето дето разправям, аз не го обясних добре май. Писах на продавача, че и аз съм в България и просто искам да го купя за еди какви си пари (които него го устройваха). Дали ще направим сделката през e-bay, съответно и плащането да е през pay-pal - за мен не беше проблем. Два клика ми коства това, а и самата аз имам полза да е така, защото ще имам още един положителен фийдбек като купувач. Знаеш обаче, че като плащаш - плащаш цената на артикула + обявената цена за доставка на същия. Пакетно. В случая - цената на доставката беше 16 паунда, а той реално ще ми праща якето от София до Ст.Загора с някоя вътрешна куриерска фирма, което струва 5 лв., не 16 паунда. Та той например, можеше като сме се договорили за самата цена на якето, да си влезе в акаунта и да промени стойността на доставката която е обявил до сумата, която реално струва същата в БГ (2 паунда да кажем), или направо да я направи "безплатна" и да ги добавим тези 5 лв. към сумата, която ще му платя за якето, съвсем официално през сайта и pay-pal. Варианти - бол. Да е с "Еконт" с наложен платеж, му го писах само като още една опция, ако той така предпочита, да знае че и така съм навита. Не съм настоявала да е така. Просто отказах да му дам 16 паунда за доставка баш, която струва в пъти по-малко. Той се запъна обаче и отказа да коригира въпросната сума за доставка, или да намали цената на самото яке с почти толкова... Аз в този сайт не съм продавала досега, да. Но ти като продавач в тази ситуация, като него ли би постъпила? Ще се запънеш да искаш 16 паунда за доставка в рамките на БГ?
По коя логика?
Аз му предложих за якето 95 паунда. Трябваше ми за коледен подарък, не ми се ровеше, преговаряше, играеше на търгове - исках да го "отметна" като свършено и му предложих супер цена всъщност. Сделка не се случи, заради ей тия 16 паунда прословути за доставка, които отказах да платя, защото просто няма грам логика да ги плащам в този случай. И накрая - тоя продаде якето на търг за...65 паунда
Елементарна аритметика е, че просто се прекара сам в този случай. Затова писах в предния си пост, че случая е "куриозен". Взимаш 30 паунда по-малко за стока, за която имаш клиент готов да ти плати и тях, защото....Ами защото не си особено умен, аз нямам друго обЕснение.
Знам със сигурност, че цената на доставка на листнат вече артикул, подлежи на корекция от страна на продавача по всяко време, защото с други търговци, за стока която е имала опция "предложи цена" - предлагала съм хубава цена и вече на ЛС съм искала И доставката на стоката да ми е безплатна. За по-скъпички артикули естествено, не за кухненски ръкавици.
И точно така сме правили. Продавачът коригира обявата си в графа "доставка" - пише че е за негова сметка, сменя цената на колкото сме се разбрали и слага опция "купи сега", аз оферирам и всичко е шест. И не е извън правилата на сайта. Договарянето на условия по сделка не са забранени имам предвид. А и когато някой продава нещо по-скъпичко като цяло - появи ли му се клиент готов да купува, прави всичко възможно да има сделка, не се държи кЪт примадона. И е логично да е така. За чужденците де, Бай Ганьо има други виждания по въпроса явно.