0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №93
« Отговор #760 -: Февруари 03, 2015, 19:35:31 pm »
Здравейте момичета бременна съм в 16 седмича от вчера имам висока температира до 39.0 градуса понеже не съм в бг и малко се притеснявам вчера бях при моята гениколожка която гледа бебчо и каза че всичко е наред каза ми също да испия два парацетамола за да сваля температурата която не беше толкова висока тогава но вечерта се повиши след приима на парацетамола спадна дори се испотих преоблякох се и си повислих че ще ми моодмине но уве 4 5 часа по късно пак се повиши пак я свалих пак изпотяване преобличане но до сега е все така свалям я за извесно време и след това пак се покачва.моля ви ако някой е имал такъв или подобен проблем чоля да сподели как се е приборил и има ли риск за бебчо много благодаря предваритилно...
*
« Отговор #761 -: Февруари 03, 2015, 19:57:29 pm »
Здравейте момичета бременна съм в 16 седмича от вчера имам висока температира до 39.0 градуса понеже не съм в бг и малко се притеснявам вчера бях при моята гениколожка която гледа бебчо и каза че всичко е наред каза ми също да испия два парацетамола за да сваля температурата която не беше толкова висока тогава но вечерта се повиши след приима на парацетамола спадна дори се испотих преоблякох се и си повислих че ще ми моодмине но уве 4 5 часа по късно пак се повиши пак я свалих пак изпотяване преобличане но до сега е все така свалям я за извесно време и след това пак се покачва.моля ви ако някой е имал такъв или подобен проблем чоля да сподели как се е приборил и има ли риск за бебчо много благодаря предваритилно...
Мисля че е най-добре да отидеш в спешното. Между временно се свържи и с АГ-то си. Бързо оздравяване и не чакай, а отивай в болницата.
« Отговор #762 -: Февруари 03, 2015, 20:53:19 pm »
И При мен единият лекар е специалист по репродукивни проблеми / доктор Даскалов /, но нито е споменавал, нито ме е гледал с вагинален ехограф от 11- та седмица насам. След 3 седмици съм при Него за фетална и ако има нещо ще ми каже. Сигурно ако няма индикации за проблем даже не споменават. А примерно след 30- та г.с. не е ли задължително за всички да се мери шийката?
« Отговор #763 -: Февруари 03, 2015, 20:59:37 pm »
Тоникаа, освен температурата нещо друго има ли ти? Аз бях с такава температура в 6-7 г.с. и бях в болница на антибиотик. После се оказа цистит, бактерия ешерихия коли.  Но често уринирах и имах болки в бъбречнатА област.
« Отговор #764 -: Февруари 03, 2015, 22:38:59 pm »
Додо моето е истинка имам болки в гарлото и мисля че е инфекция но от 14 часа нямам температура  или не толкова висока само веднъж дигнах до сега 38 иначе е е е 37.5.също така пия много чаи лимони мед и засега е  се чувствам добре благодаря момичета..
« Отговор #765 -: Февруари 04, 2015, 13:28:24 pm »
Здравейте  бъдещи майки! Желая лека и безпроблемна бременност на всички! По въпроса за меренето на шийката на матката, при предишната ми бременност док. я мери на всеки преглед. Още на първия преглед тази година отново я измери. Явно зависи от лекаря и начина по който практикува.

*
« Отговор #766 -: Февруари 04, 2015, 14:11:19 pm »
Тонитка, това си е опасна температура! Налице е инфекция. Най-добре отиди до спешното, това е сериозно. Стискам палци и скорошно оздравяване!!!
« Отговор #767 -: Февруари 04, 2015, 19:43:49 pm »
bella isabela моето е по скоро грип и можеби инфекция на гарлото и затова съм дигала температура но вече съм добре сега ме мъчи само запушен нос и кашлица. само се страхувам да не съм навредила нещо на бебчо с парацетамола аз живея в германия и тук моята гениколожка така ми каза да свалям температурата.. четох че когато е след 13 седмица не е толкова опасно както преди това... пак и все пак нали и плацентата го пази незнам ще разбера на другия преглед на 23 февруари
*
« Отговор #768 -: Февруари 04, 2015, 20:16:04 pm »
tonitkaa, според моя доктор парацетамолът е ОК по време на бременност. Леки и спокойни оставащи месеци :)

La vita è bella
« Отговор #769 -: Февруари 04, 2015, 20:34:37 pm »
Тук също изписват парацетамол :) Ако спешното в Германия е като това тук, по-добре не ходи :)
Предполагам и в Германия, както и в Канада, грипа и настинката не се смятат за болести. Аз бях така цял ноемрви, пих сиропи, Тиленоли, закрепих се.

Шийка тук не се мери, освен ако не съобщиш за контракции.

аз изкарах кошмарна нощ. ММ е с вирус и се завил с олекотена завивка и отгоре втора, сложена двойно и в един момент почнал да я избутва към мен. 6-7 пъти се будих вир вода, стенела съм насън, не мога да скоча да се отвия, че ме боли гръб, тази, кости...днес ако желае да заминава в другата стая, втора нощ такава няма да имам! пера сега чаршафи и все, защото леглото беше мокро от пот, а аз съм дехидратирана.  И на цялата история, ММ сутринта ми вика "охххх, ако знаеш как ме боли глава 8O". Бях сънена, иначе :x
[/url][/url]
« Отговор #770 -: Февруари 04, 2015, 20:38:58 pm »
аз пия също парацетамол като ме боли главата и ми минава от него.той не е само за простуди също и за главоболие,мускулни болки и за зъбобол.пожелавам на всички болни да се оправят бързо

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
« Отговор #771 -: Февруари 04, 2015, 22:07:59 pm »
Тоникаа, бързо оздравяване. Аз миналата седмица бях с грип. Много кофти, цяла седмица се мъчих. Два дни имах температура 37,5-6, болки в гърлото и после една жестока хрема. Ходих при Док, тя каза обичайното чсй, мед, лимони, плодове и парацетамол. На мъжа ми сестра му е лекар в Германия и тя ми каза, че парацетамол може. Щом се налага пий, че по-вредно е температурата не хапчетата. И тези дни вече да пишеш, че си добре.
*
« Отговор #772 -: Февруари 05, 2015, 09:36:46 am »
Момичета, за шийката искайте да ви я мерят.Аз ходя при трима лекари и никой не ми я мереше, преди аз да поискам.Първото измервани беше 18 г.с., след това 22 г.с.-всичко наред-3,5 см, до 26 г.с. , в която започнаха от време на време т.нар. подготвителни контракции и една вечер зачестиха много. Бързо в спешното, шийката се беше скъсила на 2 см,  контракциите ги овладяха, но сега съм почти само на легло именно заради шийката, понякога се скъсява за много кратко време без никакви симптоми, така че искайте да я мерят и то с вагинален ехограф, освен размера е важно и да е затворена ,защото ако има проблем има и доста ограничения във физическия режим( ако е късно за серклаж).
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
« Отговор #773 -: Февруари 05, 2015, 09:57:25 am »
Да, и при мен се скъси за една седмица. Както се държеше и я наблюдавахме перфектна, така за 6 дни се изглади и правих серклаж. Вярно, че серклажа може да предизвика някоя инфекция, но при внимателно следене е по-добрия вариант от преждевременно раждане. И двете си бременности бях със серклаж и всичко беше ОК и не съм лежала и един ден даже, до последно си ходех на работа.
Имайте предвид обаче, че серклаж се прави докъм 24 седмица, после единственото спасение е медикаментозно, лежане и молене всеки ден да не тръгне раждане.

*
« Отговор #774 -: Февруари 05, 2015, 10:55:17 am »
Добро Утро, момичета :)

Тонинткаа, бързо оздравяване!

Можете ли да обясните повече за това скъсяване на шийката? Може ли да се предизвика от небрежност, пренатоварване или пък жени с кървене през първия триместър да са по предразположени? И каква е симптоматиката - болки?  Моята е мерена в 12гс. Понякога ми се иска да знам по-малко, но пък да си усведомен и да вземеш навременни мерки сякаш е по-добрата алтернатива :)

Хубав ден от мен  :D
*
« Отговор #775 -: Февруари 05, 2015, 11:15:18 am »
Не съм имала никакви болки, прокървявания или други признаци. При първата ми бременност се видя скъсяването при редовния ми преглед. При втората започнахме целенасочено следене от 18-та седмица, а скъсяването се случи към 22-23 седмица. В повечето случаи, когато първата бременност е със серклаж, втората също е така. На въпроса ми какво предизвиква това скъсяване, при положение, че нямам никакви оплаквания, докторката ми отговори - структурата на шийката.

*
« Отговор #776 -: Февруари 05, 2015, 11:22:53 am »
Добро Утро, момичета :)

Тонинткаа, бързо оздравяване!

Можете ли да обясните повече за това скъсяване на шийката? Може ли да се предизвика от небрежност, пренатоварване или пък жени с кървене през първия триместър да са по предразположени? И каква е симптоматиката - болки?  Моята е мерена в 12гс. Понякога ми се иска да знам по-малко, но пък да си усведомен и да вземеш навременни мерки сякаш е по-добрата алтернатива :)

Хубав ден от мен  :D
Не зная какво влагаш в думата небрежност, но от това което последва при мен като препоръки си мисля че може да се получи от физическо натоварване-вдигане на тежко, навеждане, клякане, стоене прав и сега ми е забранено и седенето, защото тежестта на бебето  пада върху шийката, контракции( но явно си е и до предразположеност, при предишната ми бременност, имах всякакви други проблеми но шийката си беше наред, сега просто си позволявах повече движение, но не съм сигурна че това е причината).Симптоми при мен нямаше никакви ако не бяха зачестили контракциите нямаше и да разбера, защото тогава при прием в болницата я измериха. То ако има ще е по-добре, поне ще се реагира навреме, но уви.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
« Отговор #777 -: Февруари 05, 2015, 20:27:54 pm »
Мерси, пак научих нещо ново. Дали на феталната морфология ще ми я измери Даскалов?
 И още нещо да попитам-за ритничетата на бебо. Няколко дни бях болна и лежах и моето кикбоксьорче се мяткаше здраво. Но тези дни не го усещам или прекалено малко. Аз съм много активна, поне се старая, ходя по 5 км на ден, отделно се виждам с приятели, пазарувам, шетам си. Дали затова не го усещам? Не че имам причина да се притеснявам, ама нали съм си паника и пустото кръвно се вдига като си помисля за нещо лошо.
*
« Отговор #778 -: Февруари 06, 2015, 13:18:54 pm »
Колкото по-малко знаех за вероятните усложнения по време на бременност ,сякаш бях по-спокойна.сега много се притесних......
« Отговор #779 -: Февруари 06, 2015, 16:18:21 pm »
Иви, така е но донякъде. Аз непрекъснато чета и се информирам. Аз съм от малък град и тук е по-разлочно отколкото в Пловдив Или клиниките по стерилитет. Когато аз видях двете чертички веднага се обадих на доктор Даскалов, още в 8 сутринта. Той ми каза да започна прогестерон за задържане, фолиева, витамини и В12. Докато сега имам бременна приятелка, на която и изписаха само фолиева и витамини. Тя е с няколко аборта и никой никога не си е направил труда да я изследва защо не може да задържи плода. Тук е естествен подбор- ако се захване добре, ако не другия път. Когато направих БХС в болницата ме питаха какво е това. Мои вече родили приятелки никога не са правили фетални морфолоогии, защото никой не им е казал. Все си мисля, че колкото съм по- информирана съм толкова по-спокойна и спрямо изход и спрямо прогноза.  Но пък и от друга страна по ЗК се полагат 3 видеозона. Представяте ли си за цяла бременност 3 пъти да видим бебоците. Аз като нямам преглед 3 седмици и откачам.