Здравейте всички! За пръв път се осмелявам да отворя тема и ако не е за тук моля модераторите да я преместят!Става въпрос за избора на име,когато едно бебе е толкова дългоочаквано и желано,както повечето бебоци тук. Като всеки родител, и ние искаме най-доброто за нашата рожба,и сега,когато съм на финалната права объркването и вълната от емоции ми идват в повече...Принципно, до като се борехме със стерилитета, със съпруга ми имахме уговорка,че ако някой ден имаме момиче той иска да избере име, а ако е момче-аз. Името,което си беше харесал не ме впечатли кой знае колко,но за 9 години го приех,че е подходящо и ми стана някак си естествено и желано. Когато забременях в първите месеци все още си поддържах идеята,че името е вече предопределено,и след като се потвърди пола вече се успокоих,че няма да го мисля! Объркването обаче дойде в момента,в който майка ми ме попита как ще изберем името на бебка, аз и казах, но тя реагира бурно,че това име не и харесва,че обществото в което живеем няма да го възприеме, и че ако държа на нея като майка трябва да се спра на друго име. После започна да налага разни други алтернативи,и да твърди,че самата тя не е харесвала как се казва и винаги се е срамувала от името си.Ето защо иска внучката и да носи красиво име и да не се налага да се чувства неудобно,както е било при нея! Тук трябва да спомена,че сме мюсюлмани и за нас значението на името е по-важно от това как ще звучи на български на пример! Името,което съпругът ми избра означава "добра вест"=Бушра, а майка ми иска бебето да се казва Айя,което означава "знамение" Тя дори днес ми заяви,че ако искам бебето да си има баба,ще се съобразя с нея!Цял ден мисля върху казаното от нея( между другото живеем при нея)
Зная,че някой ще ме упрекне,че на фона на толкова сериозни казуси и проблеми във форума ви губя времето с "глупости", но наистина емоционално съм пред криза-постоянно мисля за това,на кой по-напред да угодя,а ако някой ме попита какво всъщност искам АЗ ,отговора ми е,че вече не знам...Дайте ми съвет,как да постъпя,че да не съжалявам за избора си!Как да се избавя от раздвоението си и да се радвам пълноценно на последните си бременни дни?!