0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро/икси Януари,Февруари,Март 2015г.
« Отговор #260 -: Февруари 23, 2015, 23:06:50 pm »
Ванеса, това което докторът каза беше, че ако оставим до бластоцист, има по-голям шанс да се имплантират. Но, рискът е, че може нито една оплодена яйцеклетка да не оцелее до бластоцист. Ето защо, се практикува, когато имаш повече на брой яйцеклетки. При мен бяха три, станаха две и до бластоцист стигна само една и то чак на 6ти ден, с лоша морфология. Ако следващият път съм с малко на брой няма да чакам до бластоцист. Идеята да се прави трансфер на 5 ден е, че така става един вид естествен подбор и оцеляват по-качествените.

Днес спрях утрогестана. Кога да чакам да ми дойде цикъла?

*
« Отговор #261 -: Февруари 23, 2015, 23:58:50 pm »
Бластоцист при всички случаи е най-добрият вариант, но има много забременели момичета и с трансфери на 3-ти ден примерно.
При мен извадиха 9 яйцеклетки, оплодиха се 6. На 3-ти ден мисля бяха останали 3.
На 5-ти ден имаше един бластоцист и две морули. Единственото, което ми предложиха докторите е да избирам дали да върнат само бластоциста или него с една морула.
Понеже бях чела, че ако са повече има по-голям шанс поне едното да се хване, реших да върнем бластоциста с едната морула, като казах на доктора той да избира коя. Пуснаха ме последна на трансфер, за да изчакат максимално за избора на морулата.
В крайна сметка наистина се хвана само едното, но аз и досега вярвам, че морулката подпомогна бластоциста, което разбира се може и да няма общо с истината.

26.09.2019
*
« Отговор #262 -: Февруари 24, 2015, 09:51:09 am »
Напълно съм съгласна с последните два поста. Извадиха ми 12Я, оплодиха се 9. Док каза, че ще чакаме до 5 ден, но на 3ден само 3 се развиваха правилно. Реши да връщаме веднага един от ембрионите, тъй като само той беше перфектен. В крайна сметка си прибрах 2 /един перфектен и един с мн фрагментации/. Просто, за да не е самичко ембриончето. За сега опитът е успешен. Имам ЕТ и на 2 ден-пак + тест, но за кратко. Според мен, ако ембрионите са с хубаво качество денят няма значение. Има момичета, които са били само с трансфери на бластоцисти и опитват на 2/3 ден, само защото не е опитвано така...
 Във всеки случай-успех, Ванеса!

Раши, след спиране на утрогестана на мен ми идва до 3-4 дни
« Отговор #263 -: Февруари 24, 2015, 14:07:25 pm »
И сигурно са ти показали - с едната ръка хващаш кожата, с другата под ъгъл около 45 градуса (не под прав ъгъл) вкарваш иглата. И бавно инжектираш лекарството. Преди да го сложиш, го оставяш 30 минути извън хладилника.
И аз сама си слагах пурегон-а при двете стимулации.

Успех!

Blue sky, аз също сама си слагам пурегона вече 7-ми ден, но никой не ми  каза да го оставям 30 мин. извън хладилника преди поставянето. Това проблем ли е ?
*
« Отговор #264 -: Февруари 24, 2015, 14:21:46 pm »
Не е проблем. Просто е по-неприятно, когато лекарството влиза.

*

Danivan

• *
  • 28
  • Тези, които носят светлина на другите, никога не о
« Отговор #265 -: Февруари 24, 2015, 16:26:03 pm »
Здравейте мили момичета.
Присъединявам се и аз към Вас макар и съвсем в началото на процедурата. Днес направихме проверка дали има задържани фоликули- няма, за което съм щастлива, че бавно продължаваме напред, а утре съм на хормонални изследвания. Дано всичко е добре и там. Успех на всички и много положителни тесчета.
*
« Отговор #266 -: Февруари 24, 2015, 23:59:57 pm »
Успех, Даниван! :) Ще стискаме палци силно!

*
« Отговор #267 -: Февруари 25, 2015, 09:00:42 am »
Danivan успех и дано всички изследвания са наред  :wink:

*

Danivan

• *
  • 28
  • Тези, които носят светлина на другите, никога не о
« Отговор #268 -: Февруари 25, 2015, 10:40:29 am »
Благодаря Ви момичета. Стискам и аз палци за всички Вас.
*
« Отговор #269 -: Февруари 25, 2015, 14:49:24 pm »
Аз започнах от вчера 7 ден с Менопур по 150 на ден. На лимитиран цикъл съм. Оказа се че са ми порастнали много бързо фоликулите един 11 и един 13мм. Мисля че пункцията ще е Събота ако остане някой. Успех на всички.
*
« Отговор #270 -: Февруари 25, 2015, 15:37:32 pm »
Giaany ами нали ще те следят или направо в събота си пак,стискам палци  да има пункция и добра реколта от нея  :wink:

« Отговор #271 -: Февруари 25, 2015, 17:48:17 pm »
Gianny, и моите фоликули са горе -долу с такъв размер. От утре 10 ден и аз започвам с Менопур по 150, но на мен акушерките ми казаха пункция най-рано в неделя.Аз съм по дълъг протокол.
Като се замисля незнам при какъв размер на фоликулите правят пункция.
*
« Отговор #272 -: Февруари 25, 2015, 23:30:10 pm »
Благодаря Amanda  :) , утре съм на преглед. Не съм още сигурна за Събота, просто предполагам, защото ако фоликулите ми минат 17мм на пункцията няма нищо.

Veli успех ти желая да имаш много и хубави ембриончета. :). Мисля че по принцип на 18-19 се слага Прегнил, но като има много фоликули гледат да хванат повече, т.ч. ще има и по-големи и по-малки.
« Отговор #273 -: Февруари 26, 2015, 07:50:26 am »
Здравейте отново много бавно минава това време.Днес е 9-ти ден след трансфера.В началото много често ходих до тоалетна сега по нарядко.Гърдите до вчера много ме боляха а днес съвсем малко а снощи имах много силни като МЦ.Оххх направо се сдухвам нормално ли са тези неща!
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
*
« Отговор #274 -: Февруари 26, 2015, 09:25:17 am »
KISSME, мисли само хубави неща и вярвай, че всичко ще е наред :babyflips:
veli36, Giaany, стиснати палчета и от мен!  :crossfingers:
Danivan, добре дошла и успех!  yahoo_17

На мен днес ми е 7 ден с Гонал и утре съм на преглед отново. Гинекологът ми каза, че следващата седмица ще е пункцията. На кой ден от стимулацията се включва Менопур или според зависи, защото вече говорим за пункция, а Менопура си стои? По време на стимулацията може ли да се изследва пролактинът, защото взимам и Достинекс?
« Отговор #275 -: Февруари 26, 2015, 09:42:43 am »
Здравейте отново много бавно минава това време.Днес е 9-ти ден след трансфера.В началото много често ходих до тоалетна сега по нарядко.Гърдите до вчера много ме боляха а днес съвсем малко а снощи имах много силни като МЦ.Оххх направо се сдухвам нормално ли са тези неща!

Целувчице, не се оглеждай за сипмтоми, те са сходни и при бременност, и при ПМС. Изчакай времето до теста - знам, че не ти е спокойно, но трябва да мислиш позитивно.

Много късмет на всички в процедура!
« Отговор #276 -: Февруари 26, 2015, 10:08:16 am »
Smiley, на мен ми го включват от днес Менопура- 10 ден от стимулацията.
*
« Отговор #277 -: Февруари 26, 2015, 11:27:27 am »
veli36, благодаря, бях се притеснила, че лекарят е забравил. Сигурно скоро и аз ще го включа. Момичета, възможно ли е при стимулация да има и празни фоликули или да растат фоликули само в единия яйчник?
« Отговор #278 -: Февруари 26, 2015, 11:45:11 am »
Smiley мисля че е възможно:-) моята стимулация приключи скоро на десния имах 10 фоликула които растяха,а на левия имах 2 малки,понеже съм с Ендометриоза на левия яйчник там по бавно растяха,така че се на държах само на десния,и да има фоликули които са празни за жалост:-( при мен изкара само десет яйцеклетки от които 8 хубави и 2 дегеративни:-)
*
« Отговор #279 -: Февруари 26, 2015, 11:51:21 am »
Веситаа, благодаря. Понеже док видя 5 фоликула в единия яйчник, а за другия не каза нищо, започнах да се съмнявам, но утре ще разбера повече. Обаче това чакане е безкрайно. Успех! :)