Така,честно да ви кажа шийката ми е 3.5 см,не е изобщо малко,следя се в частна клиника вече,доктора.каза ,че без да я следим няма как да разберем дали се скъсява и е прав,както аз,така и всяка една от вас не е застрахована от скъсьване дори и без контракции,може пък да не мръдне.Гарантирам ви че много жени раждат без веднъж да им е мерена шийката,някои са със скъсени през цялото време...и да при рутинен преглед се установи моята,но нали и мсе пак знаете,че всяка жена е различна и дължината на шийката е индивидуална и варира от 3 до 4 см.Спрях да го мисля вече,досега изкарах една отвратителна бременност,няма повече да го позволя,на 14 съм на скрининг,ще я мерим пак,ако е скъсена или серклаж,или лежане,но съгласете се ,че при удна полагаща се ехография на месец ,почти тчникоя жена незнае за шийката си,някои дори незнаят,че им ги мерят...От днес на мен ми текна коластра,на всичко дето ми се случва днес съм се смяла с глас,просто съм като кълбо от хормони ,което ту плаче,ту се смее,ама някои жени не могат да имат деца и са къде по-зле...Ще следя положението,като я измерят пак ще ви кажа,но вече минах през толкова много за 18 седмици,че претръпнах,господ да пази просто...След време пак ще чета какво съм писала и дано се смея.Извинявайте,че ви натоварвам.Чета и в темата -Дали съм бременна,сетих се как тръгнах от там и като виждам как се радват жените на положителните тестове си спомням как не вярвах,че съм бременна.Явно сега трябва да е така,явно трябва да се боря и не всеки забременява,прекарва една прекрасна бременност и ражда,има и трудности,и който не ги е изпитал,само той казва,че бременността е лекота и удоволствие... Бременността е подготовката за доживотните ти притеснения.Млъквам,че задълбах много